Tatil Cenneti Muğla'nın Gezilmesi Gereken 23 Yeri

Türkiye'nin tatil cenneti olan Muğla'nın, hem tarihi hem doğal güzelliklerinin yer aldığı en iyi gezi noktalarını liste haline getirdik.
Tatil Cenneti Muğla'nın Gezilmesi Gereken 23 Yeri

Türkiye'de doğası ve tarihle dikkat çeken yerler arasında bulunan Muğla, hem yerli hem de yabancı turistlerin dört gözle yazı bekleme sebepleri arasında bulunuyor. Masmavi denizleri, kanyonları, şelaleleri, antik kentleri ve kaleleriyle masalsı bir tatil sunan Muğla, cennetten bir köşe gibi her gideni memnun ediyor.

Birçok gezi yerine sahip olan Muğla'ya gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken mekanlardan oluşturduğumuz içeriğimiz, dolu dolu bir tatil yapmanız için rehber niteliği taşıyor.

Muğla'da Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Saklıkent KanyonuSeydikemerDoğası
2Beçin KalesiMilasTarihi
3YuvarlakçayKöyceğizDoğası
4Ölüdeniz PlajıFethiyeDenizi
5Kelebekler VadisiFethiyeDoğası
6Zeki Müren Sanat MüzesiBodrumEserleri
7İncirliin MağarasıMilasDoğası
8Turgut ŞelalesiMarmarisDoğası
9Euromos Antik KentiMilasTarihi
10Bodrum KalesiBodrumTarihi/Eserleri
11İasos Antik KentiMilasTarihi
12İztuzu PlajıOrtacaDoğası/Caretta
13Azmak NehriUlaDoğası
14Halikarnas MozolesiBodrumTarihi/Mimari
15İçmeler PlajıMarmarisDenizi
16Knidos Antik KentiDatçaTarihi
17Toparlar ŞelaleKöyceğizDoğası
18Yediler ManastırıMilasTarihi/Mimarisi
19Kabak KoyuFethiyeDenizi
20Kaunos Antik KentiKöyceğizTarihi
21Amintas Kaya MezarlarıFethiyeMimari/Tarihi
22KayaköyFethiyeHikayesi
23Sultaniye KaplıcalarıKöyceğizŞifalı Suyu

Muğla'da Görülmesi Gereken 23 Yer

İşte Muğla'nın doğal ve tarihi güzellikleriyle görmeniz gereken yerleri...

1. Saklıkent Kanyonu

Muğla'da Gezilecek Yerler

Muğla'da gezilecek yerler arasında bulunan Saklıkent Kanyonu, milli park statüsünde yer alıyor. Muhteşem doğasıyla giden herkesi kendine hayran bırakan Saklıkent, 50 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun kanyonu olarak anılıyor. Yürüyüş yolları, restoran ve kafelerle oldukça keyifli bir alan olan Saklıkent, rafting, zipline ve trekking gibi sporları yapmaya da imkan tanıyor.

Telefon(0252) 659 01 01
Saat09:00-17:30
AdresKayadibi, Saklıkent Sokak No : 26, 48300 Seydikemer/Muğla

Google Yorumları

👤 Saklıkent, tek kelimeyle büyüleyici bir güzellik! Kanyonun içerisinde ilerlemek gerçekten insana tarif edilemez duygular yaşatıyor. Yaz sezonunda çok kalabalık oluyor, sabah erken saatlerde kısmen daha sakin.

👤 Seydikemer de harika bir yer, Muğla'da olupda gidilmesi gereken ilk 5 yerden birisi bence.

2. Beçin Kalesi

Muğla'da Gezilecek Yerler

UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Beçin Kalesi, Muğla'da görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor. 14. yüzyılda inşa edilen Beçin Kalesi, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca Osmanlı zamanında da çevresine ve içerisine birçok yapı inşa edilen bu kale, tepede yer aldığından dolayı eşsiz bir manzara da sunuyor.

Saat08:00-17:00 Pzt: Kapalı
AdresBeçin, 48200 Milas/Muğla

Google Yorumları

👤 Kalenin manzarası muazzam kaleden baktığınız zaman uçsuz bucaksız dümdüz bir ova ve Milas ayaklarinizin altında. Şahane bir yer mutlaka gezilmeli

👤 Geçmişten, yakın geçmişe kadar hayatına devam eden insanların nefes aldığı bu kale görülmeye değer. Aman canım taş ışte demiyenler sözüm size 👍

3. Yuvarlakçay

Muğla'da Gezilecek Yerler

Muğla'da gezilip görülmesi gereken yerler arasında Yuvarlakçay, etrafında yer alan restoran ve kafelerle gidenleri memnun ediyor. Buz gibi ve gürül gürül akan suyuyla doğa sevenlerin hoşuna giden bu çay, üzerinde bulunan salıncakla da ortaya harika fotoğraflar sunuyor.

AdresTopgözü Mevkii Pınarköy, 48800 Köyceğiz/Muğla

Google Yorumları

👤 Yaz mevsiminin sıcağında buz gibi akarsuyun serinliği, salıncaklarla suyun üzerinde sallanmak, yeşillik, ağaçlar muhteşem doğasıyla bir harika...

👤 Yazın sıcağında bile çok serin bir ortamı var. Buz gibi suya girip yürümek, akan çayda oturup bir şeyler içmek çok güzel bir his.

4. Ölüdeniz Plajı

Muğla'da Gezilecek Yerler

Muğla denildiğinde akla ilk gelen yer olan Ölüdeniz, mavi ve turkuaz renklerde olan eşsiz deniziyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hem yerli hem de yabancı birçok turist tarafından ilgi gören Ölüdeniz, dingin denizi sayesinde tüplü dalış yapmaya elverişli olmasıyla doğa tutkunlarını heyecanlandırıyor.

Telefon(0252) 659 01 01
Saat09:00-17:30
AdresÖlüdeniz Plajı, Fethiye, Muğla

Google Yorumları

👤 Tek kelimeyle mükemmel. Eğer trafiği aşmışsanız, otopark sorununu da çözmüşseniz bu güzellikten yararlanabilirsiniz.

👤 Harika bir suyu var. Plaj çakıl taşlı olduğu için terlik tercih edebilirsiniz. Bir iki adım sonrası derinleşiyor. Yüzme bilenler için enfes bir yüzme keyfi veriyor. Doğayla iç içe

5. Kelebekler Vadisi

Muğla'da Gezilecek Yerler

80'den fazla kelebek çeşidine yuva olan Kelebekler Vadisi, özellikle oldukça az görülen kaplan kelebeğine ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Büyüleyici bir doğaya sahip olan bu vadi, Muğla'ya gidenlerin mutlaka gördüğü yerler arasında bulunuyor. Dünya da korunması gereken dağlar arasında yer alan Kelebekler Vadisi, 350 metre yüksekliğiyle eşsiz bir manzara sunuyor.

AdresKelebekler Vadisi, Uzunyurt, 48300 Fethiye/Muğla

Google Yorumları

👤 Ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden bir tanesi , çok keyifli güzel bir yer. Uçurum dan aşağı baktığınızda o kadar muhteşem bir manzara varki kuş olup aşağıya süzülmek isteyeceksiniz.

👤 Manzarası, plajı, doğası mükemmel. Hem karadan hem de denizden ulaşım var. Sezonunda giderseniz çok kalabalık. Nisan-Mayıs ya da Eylül sonrası çok güzel vakit geçirip güneşin batışını izleyebilirsiniz.

6. Zeki Müren Sanat Müzesi

Muğla'da Gezilecek Yerler

Ömrünün son 6 yılını Bodrum'da geçiren Zeki Müren'in yaşadığı ev günümüzde müze olarak ziyaretçilerle buluşuyor. Bodrum'a gidildiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken müzeler arasında yer alan Zeki Müren Sanat Müzesi, sahne kıyafetlerinden kişisel eşyalara kadar Sanat Güneşi'ne ait birçok hatıraya ev sahipliği yapıyor.

Telefon(0252) 313 19 39
Saat09:00-19:30 Pzt: Kapalı
AdresKumbahçe, Zeki Müren Cd. No:11, 48400 Bodrum/Muğla

Google Yorumları

👤 Anlatmak olmaz gidin , görün, yaşayın, hissedin.

👤 Müzeye bayıldım, tek kelime ile harikaydı. Mimarisi bozulmadan muhafaza edilmiş. Yaşadığı yeri görmek beni duygulandırdı açıkçası, kostümleri, duvarda asılı olan fotoğraflar, plaklar, mektuplar... Çok hoş.. Bodrum'a gelmişken gidilmesi gereken yerlerden biri bence.

7. İncirliin Mağarası

Muğla'da Gezilecek Yerler

Muğla'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan İncirliin Mağarası, binlerce yıllık sarkıtlar, damla taş havuzşarı ve dikitlerle giden herkesi büyülüyor. Milas'ta yer alan bu mağara, etrafında yer alan kanyonla da dikkat çekiyor. Birbiriyle bağlantılı 5 farklı bölümden oluşan bu mağara, macera sevenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Saat08:00-18:00
AdresUnnamed Road, Gökçeler/, 48200 Milas/Muğla

Google Yorumları

👤 Milas’a gelince mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir mağara ve kanyon

👤 Güzel bir mağara, tabiat harikası. Yürüme mesafesi oldukça fazla değer.

8. Turgut Şelalesi

Muğla'da Gezilecek Yerler

5 metre yükseklikten dökülen buz gibi sularıyla Muğla'nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunan Turgut Şelalesi, yüzmek isteyenler için uygun derinliğe sahip. Çam, meşe ve çınar ağaçlarının sarıp sarmaladığı bu şelale, kaya göletleriyle de büyüleyici bir görüntü sunuyor.

AdresOrhaniye, 48700 Marmaris/Muğla

Google Yorumları

👤 Bu bölgede serinlemek için ve görselliği için mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Giriş ücretsiz. Şelale derken büyük birşey beklemeyin. Terlik veya deniz ayakkabısı ile girmenizi tavsiye ederim.

👤 Kesinlikle muhteşem doğası ile görülmesi o hissiyatın yaşanması gereken bir yer gidin görün tavsiye edin götürün tek kelime muhteşem bir yer..

9. Euromos Antik Kenti

Muğla'da Gezilecek Yerler

Zeus Tapınağı'nın yer aldığı Euromos Antik Kenti, Milas'a yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alıyor. M.Ö.5 yüzyılda yapıldığı düşünülen bu antik kent, tiyatro, hamam ve sur gibi kalıntılarla yerli ve yabancı birçok tarih sever turistin ilgisini görüyor.

AdresKızılcakuyu, 48200 Milas/Muğla

Google Yorumları

👤 Euromos Antik Kenti geniş bir alana yayılmış ve halen kazı çalışmaları devam etmekte olan büyüleyici bir ören yeri. İçerisindeki tapınağı, tiyatrosu ve mezarları ile dönemin içerisinde nefes alıyor hissini alıyorsunuz.

👤 Euromos nefis bir yer. Daha kazılar devam ediyor. Çıkarılmamış bir çok eser var toprak altında. Zeus tapınağı neredeyse olduğu gibi ulaşmış bugüne

10. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi

Muğla'da Gezilecek Yerler

1402 yılında inşa edilmiş ve Bodrum'un simgesi haline gelmiş olan Bodrum Kalesi, 14 sarnıç, asma köprüleri ve denetim kuleleri barındırıyor. Günümüzde iç tarafında Sulatı Arekoloji Müzesiyle de misafir ağırlayan bu kale, sergilediği zengin eserlerle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca panoramik Bodrum manzarası sunan bu kale, Osmanlı zamanında da oldukça aktif kullanıldığında çok önemli bir tarih barındırıyor.

Telefon(0252) 316 25 16
Saat08:30-23:00
AdresÇarşı, Kale Cd., 48400 Bodrum/Muğla

Google Yorumları

👤 Gezdiğim en güzel ve en büyük kalelerden biri gerçekten harika 😍 enfes bir deniz manzarası var. Her köşesi ayrı bir panoramik deniz manzarası tablosu gibi.

👤 Tarihe merakı olanlar kesinlikle ziyaret etmeli. Türklere karşı yapılıp Türklerin eline geçen kale Bodrum’un simgesi.

11. İasos Antik Kenti

Muğla'da Gezilecek Yerler

M.Ö. 3000 yıllarda yapıldığı düşünülen İasos Antik Kenti, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarım ada. Kazılar sonucunda bronz çağına ait kalıntıların bulunduğu bu antik kentin Argoslular tarafından kurulduğu biliniyor. Ayrıca Romalılara da ait birçok kalıntıya rastlanan bu antik kentte Bizans ve Yunan dönemlerine ait de kalıntılar görebilmek mümkün.

AdresKıyıkışlacık, Mahallesi, 48200 Milas/Muğla

Google Yorumları

👤 Milas’ta bulunan harika antik kent. Antik kent bir alt girişteki kısım bir de üst kısımdan oluşuyor. Üst kısımda manzara harika. Giriş için herhangi bir ücret ödemedik. Haftasonu olmasına rağmen boştu.

👤 Sakın bir ören yeri. Meclis binasındaki detaylar çok güzel. Oturma yerlerinin bitiminde aslan ayakları yapmışlar, gözden kaçırmayın derim.

12. İztuzu Plajı

Muğla'da Gezilecek Yerler

Plajın bir tarafında tatlı su diğer tarafında tuzlu su olmasından dolayı oldukça ender görülen yerler arasında olan İztuzu Plajı, Muğla'ya gidildiğinde deneyimlenmesi gerekiyor. Ayrıca caretta carettaların yumurtalarını bırakmasıyla da Dünya'da oldukça meşhur olan bu plaj, temizliği ve doğasıyla birçok ödüle sahip plajlar arasındadır. Kaplumbağaların yumurtalarına zarar gelmemesi için 20:00-08:00 arası bölgeye gidişin yasak olduğu bu plaj, kaplumbağalar için tedavi merkeziyle de dikkat çekiyor.

AdresÇandır, 48800 Ortaca/Muğla

Google Yorumları

👤 İster tekneyle isterseniz aracınızla ulaşabileceğiniz iki farklı güzergah var. Bölgenin en sığ plajı. Çocuklar ve kumlu plajı sevenler için oldukça ideal. Şanslıysanız Caretta Carettaları da görebilirsiniz.

👤 Gidilip görülmesi gereken bir sahil, müthiş bir kum, Temiz, Akdeniz açık, Carettalar niye yüzlerce yıldır buraya geliyor, cevabı orada

13. Azmak Nehri

Muğla'da Gezilecek Yerler

Doğayla baş başa tatil isteyenler için önerebileceğimiz yerler arasında olan Azmak Nehri, her yıl onlarca turistin uğrak yeri oluyor. Bir akvaryum temizliğinde olan bu nehir, çevresinde birçok otel ve restoranla dikkat çekiyor. Ayrıca yürüyüş parkurları ve piknik alanlarıyla tatilcileri mutlu eden bu nehir, kolayca ulaşılabildiğinden dolayı da beğeniliyor.

AdresAkyaka, Azmakboyu Sk., 48650 Ula/Muğla

Google Yorumları

👤 Harika, huzur verici bir yer. Ördek ve kazların yüzüşlerini ve hayatlarını gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca lüfer ve kefal balıklarını izleyedebilirsiniz. Güzel korunmuş bir doğa harikası.

👤 Mavi, yeşil ve turkuaz suların rengi insanı büyülüyor. Dibi görünen ve derinliği değişen nehrin içindeki balıkları izlemek çok keyif vericiydi.

14. Halikarnas Mozolesi

Muğla'da Gezilecek Yerler

Dünya'nın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesi'nin M.Ö. 353 yılında inşa edildiği biliniyor. Mısır ve Yunan mimari tarzına sahip olan bu mozole, Muğla'nın en çok ziyaret edilen tarihi güzelliği arasında bulunuyor. 15. yüzyılda olan bir depremde tamamen yıkılan bu mozoleden geriye kalan taşların birçoğu Bodrum Kalesi inşasında kullanılmış. Günümüzde çok az bir parçası sergilenen bu yapıt, geçmişten beri birçok efsanelere konu olmuş.

Telefon(0252) 316 12 19
Saat08:00-17:00 Pazartesi: Kapalı
AdresTepecik, Turgut Reis Cd. No:93, 48440 Bodrum/Muğla

Google Yorumları

👤 Kapalı bir alanda video ile anlatımı güzeldi ilk önce onu izleyip anıtı gezmenizi tavsiye ederim.

👤 Bodruma gelip de görmeden gitmek olmaz. Çok güzel, bahçesi de harika.

15. İçmeler Plajı

Muğla'da Gezilecek Yerler

Muğla'da yüzülecek yerler arasında bulunan İçmeler Plajı, incecik kumları ve masmavi deniziyle dikkat çekiyor. Çevresinde birçok tesise ev sahipliği yapan bu plaj, deniz paraşütü, muz, ve kano gibi sporları yapmaya da imkan tanıdığı için yoğun ilgi görüyor.

Adresİçmeler Plajı, Muğla

Google Yorumları

👤 Kaplumbağalarla yüzüyorsunuz. Çok temiz, çok zevkli.

👤 İçmeler plajı kumsalı ve deniziyle Türkiye'nin nadir plajları arasında yer alıyor.

16. Knidos Antik Kenti

Muğla'da Gezilecek Yerler

Ege ve Akdeniz'in birleştiği Tekir Burnu'nda yer alan Knidos Antik Kenti, Muğla'da görülmesi gereken tarihi bir yer. Dünya üzerinde ilk demokrasi örneklerinin yaşandığı bu antik kent, çağının en önemli kültür ve sanat merkezi olarak kabul ediliyor. Tiyatro, tapınak ve sütunlarla dikkat çekici olan bu antik kent, kazılarda bulunan eserleriyle önemli bilgiler veriyor.

Saat09:00-20:00
AdresYazı, Muğla Datça Çevre Yolu, 48900 Marmaris/Datça/Muğla

Google Yorumları

👤 Ege ile Akdeniz'in kesişim noktasında bir liman kenti. Tarih ve antik kent severler için gezilecek geniş ve zorlu bir alana sahip. Eğer palamutbüküne kadar geldiyseniz uğramanızı tavsiye ederim.

👤 Mutlaka ziyaret edilmesi gereken çok eşsiz bir antik kent burası. Henüz tamamen ortaya çıkarılmamış olsa da kendine has pek çok özelliği var.

17. Toparlar Şelale

Muğla'da Gezilecek Yerler

Muğla Köyceyiz'de bulunan Toparlar Şelale, şelaleden akan buz gibi suların oluşturduğu göletlerde yüzebileceğiniz bir doğa harikası. Yürüyüş parkurları ve etrafında yer alan restoranlarla da dikkat çeken bu şelale, doğada keşif yapmayı sevenler için eşsiz bir nokta.

AdresToparlar, 48804 Köyceğiz/Muğla

Google Yorumları

👤 Tam şelaleye girdik yüzmek için yağmur başladı bizim icin harika bir deneyim oldu Süperdi. Şelaleye inis az biraz zor dikkatli inilmeli.

👤 Köyceğiz’de Mutlaka görülmesi gereken bir şelale girebilirsiniz.

18. Yediler Manastırı

Muğla'da Gezilecek Yerler

Hz. İsa ve 12 havarisinin resmedildiği Yediler Manastırı, M.S. 7. yüzyılda inşa edildiği biliniyor. Anadolu'ya kaçan keşişler tarafından inşa edildiği düşünülen bu manastır, Bafa Gölü manzarasıyla da oldukça keyifli bir konumda bulunuyor.

AdresGölyaka, 48230 Milas/Muğla

Google Yorumları

👤 Türkiye'de görebileceğiniz en etkileyici yerlerden biri olduğu tartışmasız. İnanılmaz güzel arazi yapısı var. Neolitik döneme ait keşfedilenden daha çok resim olduğuna inanıyorum.

👤 Görülmeye değer.

19. Kabak Koyu

Muğla'da Gezilecek Yerler

Fethiye’nin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Kabak Koyu, nerdeyse 200 metre boyunca uzanan koyuyla adeta bir cennet. Üç tarafı dağlarla çevrili kanyon biçimindeki derin bir vadi ve vadinin denize açılan kumsalından oluşan bu koya Ölüdeniz’den özel tur tekneleriyle gidiliyor. Ayrıca karadan da belli bir noktaya kadar araçla gidip, ondan sonra yürümeniz gerekiyor. Daha çok eğlenmeyi seven gençlerin tercih ettiği Kabak Koyunda çok sayıda otel, cafe ve restoran bulunuyor.

AdresKabak Plajı, Uzunyurt, 48300 Fethiye/Muğla

Google Yorumları

👤 Yolu zorlu ama değer👍

👤 Çok temiz ve ferah bir havası var suyu da çok berrak ve güzel tek sıkıntısı yolu kötü belli bir mesafeyi yürümek zorunda kalıyorsunuz.

20. Kaunos Antik Kenti

Muğla'da Gezilecek Yerler

Muğla'nın en önemli antik kentleri arasında yer alan Kaunos Antik Kenti, M. Ö. 4. yüzyılda yapıldığı biliniyor. Orta Çağ ve Romalılar dönemine ait birçok kalıntıya rastlanan bu antik kent, büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Müze kartla giriş yapılabilen bu antik kent, tarihe meraklı turistlerin Muğla'da ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0252) 614 11 50
Saat08:30-19:30
AdresDalyan, 48800 Ortaca/Köyceğiz/Muğla

Google Yorumları

👤 Daha önce gördüğünüz bütün antik kentleri unutun... Tarihe merakınız olsun yada olmasın Kaunos Antik Kenti sizi adeta binlerce yıl öncesindeki bir uygarlığın gizemi ve yaşam kalitesi için yapmış oldukları akıl almaz mekanik dehasına hayran bırakıyor.

👤 Buradan çok etkilendik. Fazla zaman ayırıp detaylı incelenmesi gereken bir yer. Feribot ile arabamızla dalyandan buraya geçiş yaptık. Müze kart ile giriş var. Restore çalışmaları sürüyor. Kayıp gizli bir tarih..

21. Amintas Kaya Mezarları

Muğla'da Gezilecek Yerler

Fethiye ilçe merkezi yakınlarındaki Amintas Kaya Mezarları, şehrin en önemli simgelerinden biri. Doğal kayaya oyulmuş mezarlar olan Amintas Kaya Mezarları, Likya Döneminden bugüne kadar gelebilmiş nadir eserler arasında yer alıyor. Basamaklarla çıkılabilen bu mezarlar, Fethiye ve deniz manzarasına hâkim manzarası, gotik yapısıyla ve hayranlık uyandıran işlemeleriyle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0252) 614 11 50
Saat08:00-19:00
AdresKesikkapı, 117. Sk. No:3, 48300 Fethiye/Muğla

Google Yorumları

👤 Olağanüstü bir görüntüsü var ayrıca o noktadan görünen manzara muhteşem. Bir ara imrendim o civarda oturan yaşayan insanlara, böyle muhteşem manzaranın içinde yaşamak güzel bir duygu olsa gerek.

👤 Tam bir Fethiye manzarası görmek için muazzam. Tarih zaten harika.

22. Kayaköy

Muğla'da Gezilecek Yerler

Eski bir Rum köyü olan Kayaköy, Fethiye’nin bir mahallesi. Kayaköy, 1923’e kadar 10 bine yakın kişinin yaşadığı canlı bir bölgeyken mübadale sonucu uzun yıllar boş kaldığı için gidenleri ürkütüyor. Çam, nar ve incir ağaçları arasında uzanan dar sokakları, üst üste evleri, kiliseleri, şapelleri ve olağanüstü manzarasıyla Kayaköy, turizme kazandırılmak için tekrar canlandırılıyor.

AdresKayaköy, Fethiye/Muğla

23. Sultaniye Kaplıcaları

Muğla'da Gezilecek Yerler

Sağlık turizmi açısından da dikkat çeken Muğla, radyoaktivite oranının en yüksek olduğu kaplıcalara sahip olmasından dolayı beğeni topluyor. Cilt hastalıklarına iyi gelen Sultaniye Kaplıcaları, Türkiye'den ve Dünya'dan şifa bulmak için gelen birçok hastaya ev sahipliği yapıyor. 39 dereceye sahip olan bu kaplıcalar M.Ö. 100 yıldan beri bilinen bir şifa merkezi.

AdresEkincik, 48800 Köyceğiz/Muğla

Google Yorumları

👤 3 gün üzerinizden saçlarınızdan kükürt kokusu gitmiyor ama çamur gerçekten cilde muhteşem iyi geliyor, devamlılık sağlanırsa eminim bir çok sağlık sorununa iyi gelecektir.

👤 Şifanın adresi ... Bol kükürtlü kaplıcalar, şifa balıkları, ılık bir göl ve koku hassasiyeti olanlar dışında müthiş bir çamur banyosu deneyimi yaşayabileceğiniz bir yer.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Muğla'nın En İyi OtelleriDatça'nın En İyi Mekanları
Muğla'nın Meşhur LezzetleriMuğla Hakkında Bilinmeyenler

Muğla'da gezilecek yerler neresi?

Muğla'da gezilip görülmesi gereken yerler arasında; Saklıkent Milli Parkı, Beçin Kalesi, Yuvarlakçay, Ölüdeniz Plajı, Kelebekler Vadisi, Zeki Müren Sanat Müzesi, İncirliin Mağarası, Turgut Şelalesi, Euromos Antik Kenti, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, İasos Antik Kenti, İztuzu Plajı, Azmak Nehri, Halikarnas Mozolesi, İçmeler Plajı, Knidos Antik Kenti, Toparlar Şelale, Yediler Manastırı, Kabak Koyu, Kaunos Antik Kenti, Amintas Kaya Mezarları, Kayaköy, Sultaniye Kaplıcaları Muğla'nın en turistlik yerleridir.

Muğla'nın en güzel yeri neresi?

Muğla denildiğinde akla ilk gelen Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Ölüdeniz Muğla'nın en güzel ve en gözde yerleridir.

Muğla'ya hangi ayda gidilir?

Muğla'nın tadına varmak için Nisan ve Eylül arası tercih edilebilir. Bu aylar arasında gittiğinizde plajlarında yüzebilir, şelalelerinde serinleyebilirsiniz.

Muğla'nın gezilecek ilçeleri hangisi?

Muğla'ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken ilçeler arasında; Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye, Milas, Dalaman ve Akyaka hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum