Maltese Terrier Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Maltese Terrier köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en gerekli 10 bilgiyi sizler için sıraladık. Hem yaşam tarzı hem de kişiliği ile en iyi evcil hayvanlar arasında yer alan Maltese Terrier köpeği en yakın arkadaşınız olabilir..
Maltese Terrier Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Maltese Terrier Köpeği Özellikleri ve Bakımı Hakkında 10 Bilgi

Malta köpeği olarak da bilinen Maltese Terrier, en sevilen süs köpeği ırkları arasında yer almaktadır. Çoğu zaman ailelerin bir numaralı tercihi olan bu tür, oyuncu kişiliği ve sevimli hareketleriyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Maltese Terrier cinsi köpek hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik. Bu sevimli dostumuzla doğru bir ev arkadaşlığı kurmanız için bilmeniz gereken 10 şey!


1. Maltese Terrier köpeği yaklaşık 3000 yıl önceye dayanan geçmişi ile bir hayli eski bir köpek ırkıdır. Eski zamanlarda farklı amaçlar için kullanılsa da günümüzde mükemmel bir süs köpeği olarak ailelerin en yakın dostu olmayı başarmıştır.

Maltese Köpeği


2. Malta köpeğinin kabul edilen tek rengi beyazdır. Oldukça yoğun astarı ile adeta uzun saçlara sahiptir. Bazı sahipleri köpeklerini toka veya taç gibi aksesuarlar takarak süslemektedir.

Maltese Köpeği


3. Maltese Terrier köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri; "uysal, sevecen, haya dolu, korkusuz, iyi huylu, cesaretli, oyuncu, zeki ve nazik" yapısıdır. Tüm bu özellikleri ile Malta köpeği mükemmel aile hayvanı olarak sahiplenilmektedir.

Maltese Köpeği


4. İyi beslenmiş Malta köpeği ortalama 3 ile 4 kilogram ağırlığına sahip olup vücut ölçüsü erkeklerde 21 ile 25 cm iken dişilerde 20 ile 23 cm aralığındadır.

Maltese Köpeği


5. Her daim kaliteli köpek mamasıyla beslenmesi gereken Maltese köpeği, uygun diyet ve düzenli egzersiz programlarıyla yaşam kalitesi artmaktadır. Türün ortalama yaşam beklentisi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Kalıtsal hastalıkları taşıması durumunda ömrü kısadır.

Maltese Köpeği


6. Malta köpeği sahibine karşı her daim sadık ve sıcak kanlı olması ile bilinmektedir. Ayrıca bu tür, çevresini nasıl memnun edebileceği konusunda bir hayli ustadır.

Maltese Köpeği


7. Bu köpekler özellikle soğuk alanlarda çabucak üşüme eğilimindedir. Zeminin ıslak ya da serin olması kolaylıkla hastalanmasına sebep olabileceği gibi bir çok Maltese Terrier köpeği sahibi güzel kıyafetlerle hem köpeğin sıcak kalmasını hemde sevimli görünmesine destek olmaktadır.

maltese-kopegi-003.jpg


8. Oldukça küçük ve narin olmasından dolayı Maltese Terrier köpeği daha küçük çocuklu aileler için önerilmemektedir. Çocukların sıklıkla bu köpekleri sıkıştırması ve yorması Malta köpeğini bir hayli bunaltmaktadır.

maltese-kopegi-002.jpg


9. Bazı Malta köpekleri kalıtsal hastalıklara sahip olabilmektedir. En sık görülen sindirim sistemi sorunları ve diş problemleri olarak bilinmektedir. Bu sebeple tükettiği gıdalar çok önemlidir. Ayrıca rutin veteriner kontrolü gerektirmektedir.

maltese-kopegi-001.jpg


10. Sağlıklı bir Malta köpeği sahiplenmek istiyorsanız türün kalıtsal hastalıklara sahip olmadığını gösteren tüm testlerin yapılmış olmasından emin olunuz. Beraberinde bu türün profesyonel yetiştiriciler tarafında kaliteli pet shop mağazasından alınması gerekmektedir.

maltese-kopegi.jpg

Önerilen İçerik; Amerikan Bulldog Köpeği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum