Krakow'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Krakow Polonya'nın en önemli merkezlerinden biridir. Yaklaşık 800 bin nüfusa sahip olan ülkede birçok tarihi ve turistik alan bulunuyor. Krakow'un gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Krakow'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Wawel Kraliyet Kalesi

228 metre yüksekliğinde bir tepeye konuşlandırılan Wawel Kraliyet Kalesi ülkenin en tarihi yapıtlarından biridir. 9. yüzyıllarda inşa edilen kale Wawel Katedrali olarak da anılmaktadır.

Tarih boyunca Polonya krallarının ikametgahı olarak hizmet veren kale 20. yüzyılda ülke Cumhurbaşkanının ikametgahı olmuştur.

Kalenin içerisinde Türk ve Çin eserlerinin de sergilendiği oryantal bir kilise hizmet vermektedir. Kalenin nehre bakan kısmında Krakow’un en önemli sembolü ejderha heykeli var.


Ana Meydan

Krakow’a seyahat eden hemen hemen herkesin uğradığı önemli bir alandır. Etrafta tarihi binalar ve müzeler yer alıyor. Ayrıca meydan günün her saatinde kalabalıktır.

ana-meydan.jpg

Ancak meydan hayli büyük olduğundan kalabalık sıkıcı olmuyor. Etrafta lüks restoran ve kafeler hizmet veriyor. Ayrıca bir de hediyelik eşya çarşısı var. Bu çarşıda şehri tasvir eden harika hediyelikler satılıyor.


Wawel Katedrali

wawel-katedrali.jpg

Yaklaşık 900 yıllık bir maziye sahip olan katedral Wawel Tepesi’nde bulunan bir Roma Katolik kilisesidir. Kilisenin tamamlanması uzun yıllar devam ettiğinden yapımında farklı mimari tarzlar göze çarpmaktadır. Özellikle Gotik mimari izlerini aksettiren kilisenin inşasında Barok, Romanesk ve Rönesans tarzları uygulanmıştır. Ülkenin en önemli manevi yapısı olarak değerlendirilen Wawel Katedrali’ni muhakkak görmelisiniz.


Cloth Hall (Kumaş Pazarı)

kumas-pazari-002.jpg

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesine dahil edilen Rönesans mimari tarzıyla inşa edilmiş büyük ve tarihi bir pazardır. 15. yüzyıllarda Krakow’un ülkenin başkenti olduğu dönemlerde tekstil, kurşun ve tuz gibi ürünlerin önemli ticaret merkezine çevrilen Kumaş Pazarı Avrupa’nın en eski pazarlarından biridir. Şu anda pazarda ağırlıklı olarak hediyelik eşyalar satılmakta olup bölgede en fazla rağbet gören turistik alanlar arasındadır.


Planty Park

planty-park-001.jpg

Ülkenin en önemli ve en büyük şehir parklarından biridir. 21.000 metrekarelik alana sahip olan Planty Park tam 4 km uzunluğundadır. Eski Krakow diye tabir edilen bölgenin tarihi mekanları boyunca uzanan yemyeşil parkta birbirinden harika heykeller, köprüler, havuzlar bulunmaktadır. Ayrıca parkın bir bölümünde tarihi surlar var. Bütün bu özellikleriyle Krakow halkının en fazla vakit geçirdiği dinlenme mekanlarından biri haline gelmiştir.


Krakow Ulusal Müzesi

krakow-ulusal-muzesi-001.jpg

1879 yılında kurulan müzenin ülkenin pek çok yerinde şubesi bulunmaktadır. Müzede sanatsal eserlerin, galerilerin, atölyelerin ve kütüphanelerin yer aldığı bölümler vardır. Toplamda 780.000 eserin sergilendiği koleksiyonlar çok fazla ilgi görmektedir. 1992’den bu yana yeni modern binasında hizmet veren Krakow Ulusal Müzesi’nde modern sanat eserleri ve arkeolojik kalıntılar da sergileniyor. Müze, Krakow tarihi hakkında kapsamlı bilgi edinmek isteyen tarih tutkunlarıyla dolup taşıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.