Kastamonu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kastamonu, tarihi eserleri ve doğa güzellikleri bakımından oldukça zengin şehirler arasındadır.
Kastamonu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kastamonu Kalesi

Kastamonu Kalesi, Kastamonu merkezde yer almaktadır. Kale Bizans mimarisine ait bir yapıdır. Kastamonu Kalesi 12. yüzyılda inşa edilmiştir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Kastamonu Arkeoloji Müzesi

Kastamonu Müzesi, Cumhuriyet caddesinde bulunmaktadır. Kastamonu’da yapılan kazı çalışmaları sonucunda bulunan eserler ve kalıntılar bu müzede sergilenmektedir. Aynı zamanda müzede Atatürk’ün gezisi sırasında kullandığı eşyalar burada sergilenmektedir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, Kastamonu merkezdedir. Bu yapı 1870 yıllarında inşa edilmiştir. 1979 yılında ise müze olarak kullanılmaya başlamıştır. Müze birçok odaya ayrılmıştır. Kastamonu’ya ait birçok el sanatları ve eserler sergilenmektedir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Mahmut Bey Camii

Mahmut Bey Camii, ahşap mimarisi ile dikkat çekmektedir. Camii 1366 yılında inşa ettirilmiştir. Camiinin özelliği çivi kullanılmadan inşa edilmiştir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Kastamonu Tarihi Konakları

Kastamonu Tarihi Konakları yapısı ve mimari ile dikkat çeken eserler arasındadır. Kastamonu konakları ile oldukça meşhur bir ildir. Sirkeli, Sepetçioğlu, Konyalı, Osmanlı, Livapaşa, Eflanili, Kırkodalı, Mazlumcuoğlu, Ellerzler ve Yücebıyıkların Konakları Kastamonu’ nun meşhur konaklarıdır.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Kastamonu Tarihi Hamamları

Kastamonu’ da birçok tarihi hamam bulunmaktadır. Bu hamalar 14. ve 16. yüzyılarda arasında inşa edilmiştir. Kale, Çifte, Frenşah, Araba Pazarı, Yeni, Saray, Bey, Ferhat Paşa ve Dede Sultan Hamamları Kastamonu’ nun bilinen hamamlarıdır.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Pompeipolis Antik Kenti

Antik Kent, Kastamonu’ nun ilçesi olan Taşköprü’ de yer almaktadır. Pompeipolis Antik Kenti, Roma dönemine aittir. Günümüzde hala kaz çalışmaları devam etmektedir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Zımbıllı Tepe Höyüğü

Zımbıllı Tepe Höyüğü, Taşköprü ilçesinde yer almaktadır. M.Ö 64 yılında Romalılar tarafından yerleşim alanı olarak kurulmuş ve kullanılmıştır.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

 

İsmail Bey Külliyesi

İsmail Bey Külliyesi, Kastamonu’ nun en eski tarihi eserlerindendir. Mimarisi ile dikkat çeken eserler arasındadır. 1443 – 1461 tarihleri arasında inşa ettirilmiştir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

 

Çatak Kanyonu

Çatak Kanyonu, Azdavay ilçesinde yer almaktadır. Bu kanyon dünyanın 4. büyük kanyonu olarak seçilmiştir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

 

Ilgarini Mağarası

Ilgarini Mağarası yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Bu mağara dünyanın 4. büyük mağarasıdır. Ilgarini Mağarası Kastamonu’ nun Pınarbaşı ilçesindedir.

 

kastamonuda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.