Javanese Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Henüz bir tür olarak kabul edilmese de diğer kedi cinslerine nazaran oldukça farklı bir görünüme sahip olan Javanese kedisi hakkında merak edilen herşeye yazımızdan ulaşabilirsiniz..
Javanese Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Javanese Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Javanese, zarif ve ince görünümü ile oldukça kırılgan bir yapıya sahip gibi görünse de bir hayli akrobasik bir kedi türü olarak bilinmektedir. Sert, kaslı ve dayanıklı vücut yapısı ile bir hayli kendine hayrete düşüren Javanese kedisi tüm bu özellikleri ile bir hayli ilgi çekici olduğu bilinmektedir.

Tam olarak hangi kedi türlerinin bir araya gelmesi sonucu ortaya çıktığı bilinmese de Javanese kedisi Colorpoint Shorthair kedisinin uzun tüylü hali olarak kabul edilmektedir. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde Siyam, Colorpoint ve Balinese kedilerinin çiftleştirilmesi sonucunda meydana geldiği düşünülmektedir. Başlangıçta faklı bir kedi türü olarak kabul edilen Javanese kedisi, 2008 yılında tekrar bir ayrıma düşerek kararsızlık konusu olarak kalmıştır.

Javanese kedisi


Javanese Kedisi Kişiliği

Javanese oldukça konuşkan ve hareketli kişiliği ile ev içerisinde her daim ses yapmaktan vazgeçmeyecek bir kedi türü olarak bilinmektedir. Çevresi ile her daim etkileşim içerisinde olan Javanese kedisi sohbet etmekten de bir hayli zevk almaktadır. Aslına bakıldığında iletişim becerisi oldukça gelişmiş bir kedi türü olarak bilinmektedir.

Javanese kedisi

Javanese aile üyelerini her daim takip etmekten kendini alıkoyamamaktadır. Her daim peşinizde olacak olan bu sevimli dostumuz kolayca eğitilebilir kişiliği ile oldukça zeki bir kedi türüdür. Kucağınızda olmaktan büyük zevk alan Javanese kedisi gece uykularınızda da yanı başınızda uyumayı tercih edecektir.

Javanese kedisi


Javanese Kedisi Görünümü

Javanese kedisi ortalama 5 ile 10 kilo ağırlığına sahip oldukça yapılı bir kedi türüdür. Kusursuz vücut hatlarına sahip bu kedi türü oldukça zarif ve atletik bir görünüme sahip orta boy kedi türleri arasında yer almaktadır. Ayrıca olağan dışı büyük kulakları ve üçgen şeklinde kafa yapısı ile bir hayli asil bir duruş sergilemektedir.

Javanese kedisi

Arka bacakları ön bacaklarına göre daha uzun olan Javanese kedisi oldukça yüksek noktalara zıplama konusunda adeta bir usta olarak gösterilmektedir. Kaslı ve sağlam vücut yapısını örten tüy dokusu genellikle kırmızı, krem, leylak ve desenli yapıya sahiptir. Ayrıca gözler badem şeklinde olup masmavi bir görünüme sahiptir.

Javanese kedisi


Javanese Kedisi Bakımı

Javanese kedisi ince ve ipeksi tüy yapısı ile bakımı oldukça kolay olduğu söylenmektedir. Düzenli oalarak taranması durumunda ölü tüylerden kolaylıkla arınacağı gibi deri yapısının korunmasında en etkili çözüm olacaktır.

Javanese kedisi

Her evcil kedide olduğu gibi Javanese kedisi içinde temiz bir ev ortamı oldukça önemlidir. Özellikle düzenli olarak mama, su ve kum kabının dezenfekte edilmesi bakteri oluşumunun önüne geçetiği bilinmektedir.

Javanese kedisi tırnak bakımı da diğer dikkat etmeniz gereken durumlar arasında yer almaktadır. Düzenli tırnak kesim işlemleri için kedi kuaförü ile iletişime geçmenizde büyük fayda olacaktır. Ayrıca pet shop noktalarından kedi tırmığı almanız işinizi biraz daha kolaylaştıracaktır.

Javanese kedisi


Javanese Kedisi Sağlık Durumu

Javanese kedisi sağlıklı bir görünüme sahip olsa da bazı kalıtsal hastalıkları taşıma riski oldukça yüksek olduğu söylenmektedir. Eğer ki Javanese cinsi bir kedi sahiplenmeye karar verdiyseniz bilmeniz gereken başlıca hastalıklar;

  • Siyam kedilerinde sıkça rastlanılan proteinin vücut organlarında birikmesi sonucunda meydana gelen Amiloidoz hastalığı,
  • Astım, bronşit hastalıkları,
  • Aort darlığına bağlı kalp hastalıkları,
  • Lenf bezlerine bağlı olarak görülen lenfoma hastalığı,
  • Nörolojik hastalıklar,

Javanese türü kedilerde karşılaşılabilen kalıtsal hastalıklar yukarıda belirttiğimiz şekildedir. Bu gibi sağlık sorunlarında dikkatli olmanız ve veteriner hekim tarafından yavruluktan yetişkinliğe kadar muayene edilmesi oldukça önemli olacaktır.

Javanese kedisi

Kalıtsal hastalıkların yanı sıra Javanese kedisi sağlıklı bir yaşam sürmesi için doğru beslenme ve kaliteli kedi maması tüketimi oldukça önemlidir. Özellikle kedinizin yaşına ve kilosuna uygun mama tüketimine dikkat etmeniz önerilmektedir.

Javanese kedisinin vücut direncinin korunması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için aşı işlemlerinin uygulanması önerilmektedir. Özellikle bakteri ve parazitlere karşı iç ve dış aşılarının yapılması veteriner hekimler tarafından söylenmektedir.

Javanese kedisi


Javanese Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Aktif bir o kadar sosyal kişiliğe sahip Javanese kedisi çocuklu aileler için oldukça iyi bir seçim olduğu söylenmektedir. Çocuklardan aldığı ilgiyi oldukça seven bu küçük dostumuz etkileşimli oyunlar oynamaktan ve çocuklar ile koşuşturmaktan büyük zevk almaktadır.

Javanese kedisi otoritesine saygı gösterilmesi durumunda diğer evcil hayvanlar ile oldukça iyi bir arkadaşlık kurduğu görülmektedir. Bir araya gelmelerinin alıştırılması durumunda kedi ve köpekler ile sıkılmadan saatlerce vakit geçirebildiği söylenen Javanese kedisi için her daim ilk karşılaşmalarda temkinli olmanızda fayda var.

Javanese kedisi


Javanese Kedisi Özellikleri

  • Siyam, Colorpoint ve Balinese cinsi kedilerin çiftleştirilmesi ile meydana gelmiş yeni bir kedi türü olarak bilinmektedir.
  • Javanese kedisi oldukça zeki, çevik ve eğlenceli kişiliği ile çocuklu aileler için oldukça popüler bir kedi türüdür.
  • Zarif ve atletik vücut yapısına sahip Javanese kedisi oldukça sağlıklı bir kedi türü olarak bilinse de bazı kalıtsal hastalıklara sahip olabilmektedir.
  • Javanese mavi gözleri ve farklı renk tonlarına sahip geçişli tüy yapısı ile bir hayli dikkat çekici bir ırktır.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.