Japon Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Tam bir Japon klasiği olarak karşımıza çıkan bu enteresan kedi, adeta kuyruksuz bir yapıya sahip olması ile görenleri şaşkına çevirmektedir. Japon Bobtail hakkında bakım ve özellikleri ile ilgili herşey yazımızda sizlerle..
Japon Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Japon Bobtail Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Japon Bobtail, yerli bir kedi ırkı olup Japonya ve Güney Doğu Asya’ya özgü bir kedi türü olarak bilinmektedir. Oldukça eski bir kedi türü olarak bilinen Japon Bobtail kedisi çok eski zamanlarda Çin’den Japonya’ya geldiği rivayet edilmektedir. İl olarak üç adet ithal Shorhair kedi türleri ile çiftleştirilen bu tür 1971 yılında kedi dernekleri tarafından resmen tanınmıştır.

Japonya’nın geleneksel kedisi olarak bilinen Japon Bobtail, özellikle kısacık kuyruğu ve dolgun surat yapısı ile bir hayli sevimli bir görünüme sahiptir. Sayıca oldukça az olan Japon Bobtail kedisi dünya üzerinde çok tanınmasa da kedi severler tarafından oldukça ilgi görmekte olan bir türdür.

Japon Babtail kedisi


Japon Bobtail Kedisi Kişiliği

Japon Bobtail oldukça zeki kişiliği ile ön plana çıkmış bir kedi türüdür. Bir hayli insan odaklı olan bu sevimli dostumuz oldukça konuşkan kişiliği ile Japon efsanelerinde şarkı söyleyen kedi olarak da bilinmektedir. Sahibini her daim memnun etmekten büyük mutluluk duyan Japon Bobtail, diğer kedi türlerine nazaran oldukça kendi halinde bir tür odluğu söylenmektedir.

Japon Babtail kedisi

Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan Japon Bobtail kedisi, yoğun iş temposuna sahip bireyler için pek de uygun görülmemektedir. Kalabalık ailelerin içerisinde oldukça neşeli tavırlar sergilemekte olan Japon Bobtail, çocuklar ve köpekler ile kalıcı bir dostluğa imza attığı söylenmektedir. Her daim nazik ve ince ruhları ile bir hayli saygılı olan bu kedi türü kendine de aynı hassasiyetin gösterilmesinde oldukça dikkatli davranmaktadır.

Japon Babtail kedisi


Japon Bobtail Kedisi Görünümü

Japon Bobtail kedisi görünümü itibari ile ilk göze çarpan kısa uzunluğa sahip tüylü kuyruk yapısı olmaktadır. Sırtından uzanan kuyruk yapısı uca doğru kıvrımlı bir görünüm kazanmaktadır. İnce kemik yapısı ve kısa tüyleri ile Japon Bobtail kedisi orta boy kedi türleri arasında yer almaktadır.

Japon Babtail kedisi

Genellikle kırmızı, beyaz yamalar ile beyaz renklerine sahip tüy yapısı ile görülmekte olan Japon Bobtail kedisi, üç renk anlamına gelen mi-ke olarak adlandırılmaktadır. Ancak günümüzde siyah, mavi, kırmızı, gümüş, kahverengi ve beyaz tüy tonları ile görülebilmektedir.

Japon Babtail kedisi

Japon Bobtail yumuşak kıvrıma sahip vücut hatları, dolgun elmacık kemikleri ve etkileyici kulak yapısı ile adeta eşkenar üçgen görünümüne sahiptir. Oldukça büyük yuvarlak gözleri Japon Bobtail kedisine uyanık bir ifade taktığı söylenmektedir.

Japon Babtail kedisi


Japon Bobtail Kedisi Bakımı

Japon Bobtail kedisi bakımı oldukça kolay olduğu söylenmektedir. Tüy bakımı için düzenli tarama işlemleri ile ölü tüylerden kolayca kurtulmasına yardımcı olabileceğiniz gibi sıcak havalarda ılık bir banyo rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Bakım işlemlerinde çevre temizliğinin oldukça önemli olduğu Japon Bobtail kedisinde, evinizin her daim hijyenik olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Ayrıca mikroplara karşı kedinizin kum, mama ve su kabını düzenli olarak dezenfekte etmeniz önerilmektedir.

Japon Babtail kedisi


Japon Bobtail Kedisi Sağlık Durumu

Japon Bobtail yapılan araştırmalar sonucunda herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip olmadığı bilinmektedir. Bu durum onu en sağlıklı kedi türlerinden bir tanesi yapmaya yetmektedir. Doğru beslenme ve kaliteli mama tüketimi ile Japon Bobtail kedisinin ortalama yaşam süresi 15 yıl olduğu bilinmektedir.

Japon Babtail kedisi

Diğer kedi türlerinde olduğu gibi Japon Bobtail kedisinin de sağlık sorunlarının önüne geçmek için aşı işlemlerinin uygulanması gerekmektedir. Özellikle iç ve dış parazit aşılarının sahiplenmenizin ardından veteriner hekim tarafından uygulanması önerilmektedir.

Japon Bobtail kedisi vücut direncinin korunmasında aşı işlemleri kadar beslenme de önem araz etmektedir. Özellikler kedinizin damak lezzetine uygun kaliteli mama tüketmesi oldukça önemlidir. Ayrıca Japon Bobtail kedisinin yaşı ve kilosuna uygun mama tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir.

Japon Babtail kedisi


Japon Bobtail Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Oldukça insancıl kişiliği ile bilinen Japon Bobtail kedisi çocuklu aileler için bir hayli doğru seçim olduğu söylenmektedir. Her daim kendisine saygı duyulması durumunda küçük çocuklar ile saatlerce vakit geçirebilen bu küçük dostumuz, etkileşimli oyunlar oynamaktan da büyük zevk almaktadır. Ancak küçük çocuklar ile ilk karşılaştırılmalarında yalnız bırakılmamaları önerilmektedir.

Japon Bobtail eğlenceli aile kedisi olarak bilinmesinin yanı sıra diğer evcil hayvanlar ile de bir hayli uyum içerisinde yaşayabilmektedir. Özellikle köpek ve kediler ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyan bu kedi türü, kalıcı bir arkadaşlık kurmaktan yana olduğu söylenmektedir. Ayrıca yalnız kalmaktan hoşlanmadığı için Japon Bobtail kedinize eşlik edecek sakin bir arkadaş en doğru seçim olacaktır.

Japon Babtail kedisi


Japon Bobtail Kedisi Özellikleri

  • Oldukça eski bir kedi ırkı olan Japon Bobtail kedisi adından da anlaşılacağı gibi Japonya ve Güney Doğu Asya’ya özgü bir kedi türüdür.
  • Japon Bobtail oldukça sevecen, nazik ve insan canlısı kişiliği ile sahibinin yanında olmaktan büyük mutluluk duymaktadır.
  • Farklı bir görünüme sahip olan bu tür özellikle kısa kuyruk yapısı ile ön plana çıkmaktadır.
  • Japon Bobtail akıllı bir kedi olması ile beraberinde yeni şeyler öğrenme konusunda bir hayli hızlı olduğu söylenmektedir.
  • Konuşmaktan bir hayli zevk alan Japon Bobtail kedisi Japon rivayetine göre şarkı söyleyebildiği iddia edilmektedir.
  • Japon Bobtail günümüzde ciddi hayran kitlelerine sahip olsa da diğer kedi türlerine nazaran sayıca oldukça az olduğu bilinmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.