İstanbul'da Koşu Yapılacak En İyi Yerler

Uzmanlar vücudun dinç ve sağlıklı kalması için gerekli olduğunu söylüyor. Eğer siz de koşu yaparak dinç ve sağlıklı kalmak istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. Hadi hep birlikte İstanbul'un en iyi koşu yerlerine göz atalım.
İstanbul'da Koşu Yapılacak En İyi Yerler

Sporun vücudumuza olan yararı senelerdir uzmanlar tarafından anlatılıyor. Bazı kişiler spor salonuna gidecek vakit bulamıyor. İşte burada devreye koşu sporu giriyor. Tatil günlerinde sabahları ya da yoğun bir günün ardından stres ve ter atmak istiyorsanız sizler için İstanbul içerisindeki en iyi koşu parkurlarını sıraladık.

kosu-003.gif


1. Belgrad Ormanı

İstanbul’un vazgeçilmez koşu parkurlarından biri. Belgrad Ormanı’nın içerisinde bulunan parkur 7 km’den oluşuyor. Hem temiz hava hem de sağlam bir koşu temposu istiyorsanız parkur tam size göre. Yazları gölge yapan, kışları ise rüzgarı kesen ağaçlar arasında temiz hava ile dinç kalabilirsiniz. Önceleri giriş ücretsiz iken şimdilerde ücret alınmaktadır. Ayrıca hafta sonları hafta içlerine göre daha yüksek bir ücret alınıyor.

belgrad-ormani-004.jpg


2. Suadiye Sahili

Koşu yapılabilecek en ideal parkurlardan bir tanesi de Anadolu Yakası’ndaki Suadiye-Feneryolu sahili. Bu sahil yolu adeta koşucular için hazırlanmış. İsteğe göre sert ya da yumuşak zemin seçebilmeniz mümkün. 6 km uzunluğunda olan parkur ile hem deniz havası alabilir hem de zinde kalabilirsiniz. Üstelik parkur üzerindeki mesafe cetveli sayesinde ne kadar koştuğunuzu da görebilirsiniz.

suadiye-sahili.jpg


3. Bakırköy Sahili

Avrupa Yakası'nda bulunan ve Bakırköy-Zeytinburnu arasında kalan parkur 8 km’den oluşuyor. Deniz kenarında günün her saatinde koşulabilecek parkur, rüzgarıyla da yaz sıcağını serinletiyor.

bakirkoy-sahili-001.jpg


4. Balat Sahili

3 km’lik kısa bir parkur olan Balat Sahili, Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü arasında kalıyor. Deniz kenarı olan bu yerde manzarası sayesinde koşmaktan sıkılmayacaksınız. Ancak sabahın erken saatlerinde koşmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü balıkçılar oltalarıyla birlikte sahili çoktan doldurmuş oluyor bile.

balat-sahili.png

 


5. Maçka Parkı

Maçka Parkı, şehrin merkezinde ağaçlarla kaplı olarak bulabileceğiniz nadir bölgelerden. Parktaki ağaçlar sayesinde yaz sıcakları yerini bir anda serinliğe bırakıyor. Ayrıca koşunun yanında ayak kaslarınızı güçlendirmek için merdiven egzersizleri de yapabileceğiniz bir alan. Koşmak için sabah saatlerini tercih ederseniz gürültüden ve egsoz dumanlarından kaçabilirsiniz.

macka-parki-002.jpg


6. Emirgan Parkı

Genellikle piknik için tercih edilen bu parkta 1 km’lik küçük ama keyifli bir parkur bulunuyor. Aracınızla giriş yapabileceğiniz bu parka sabah saatlerinde gitmenizi öneririz. Öğlen saatlerinde aileler piknik yapmak için parkı dolduruyor. Parkur ise parkın kuzeyinde yer alıyor.

emirgan-parki.JPG


7. Bebek Sahili

Şehrin merkezinde yer aldığı için gürültü ve insan trafiği fazlasıyla oluyor ancak buna rağmen çok fazla tercih ediliyor. Ayrıca denizin hemen yanında bulunan bu alanda hem koşup hem de boğaz havası almanız mümkün. Aynı zamanda dinlenme molalarınız için çevresinde bulunan kafeleri kullanabilmeniz mümkün.

bebek-sahil-.jpg


8. Üsküdar Sahili

Anadolu Yakasında boğaz havası alabileceğiniz nadir bölgelerden bir tanesi. Gün içerisinde insan trafiği oluyor. Aynı zamanda trafik gürültüsü de buna ekleniyor ancak koşarken boğaz havası almak istiyorsanız burası size uygun yerlerden. Dinlenmek için etrafında bir sürü kafe bulunuyor. Hem de Kız Kulesi manzaralı!

uskudar-sahili.JPG


9. Yıldız Parkı

Beşiktaş’ta bulunan park, merkez içerisinde ağaçlık alan bulabileceğiniz ender yerlerden bir tanesi. Park, içerisinde kros parkur içeriyor. Böylelikle koşunuz daha verimli kılabilir ve kendi koşu rotanızı belirleyebilirsiniz. Çevresindeki ağaçlar ile yaz aylarında bile serin kalmayı başaran bu parka günün her saati gidebilirsiniz.

yildiz-parki-008.jpg


10. İstanbul Maratonu

Dünya üzerinde iki kıta arasındaki parkurda koşulan tek maraton olarak geçiyor. 15 km gibi uzun bir parkurdan oluşan maratonun içerisinde Boğaz Köprüsü de var. Dünyanın her yerinden insanların katıldığı koşu sırasında köprü trafiğe kapatılıyor. Belediyenin düzenlediği bu maratonun tek kötü yanı yılda bir kez düzenleniyor olması.

istanbul-maratonu.Jpeg

Önerilen İçerik; Koşu Sporunda En Çok Yapılan 7 Hata!

Neoldu.com  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.