Hong Kong'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çin'e bağlı özerk bir bölge olan Hong Kong teknolojik gelişmelerin yanında tarihi ve turistik açıdan da zengin bir bölgedir. Hong Kong'un gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Hong Kong'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hong Kong Çin Halk Cumhuriyeti'nin güney bölgesinde yer alan özerk bir bölgedir. Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar İngiltere'ye bağlı olan bölgenin idaresi Çin'e geçmiştir. Hong Kong kendisiyle beraber Kowloon Yarımadası ve yaklaşık 235 adacıktan oluşmuştur. Asya kıtasının ticari, turistik, sosyal ve siyasi açıdan en önemli merkezlerinden birine çevrilen Hong Kong yakın tarihi açısından da önemlidir. Bölgede hakimiyet birkaç kez el değiştirmiş ve nihai olarak Hong Kong Çin'e geçmiştir. Sanayi alanında büyük ilerlemeler kaydeden bölge kısa sürede ekonomik faaliyetler açısından Asya'nın yıldızı olmayı başarmışitır. Yaklaşık 7.200.000 nüfusa sahip olan özerk bölgenin nüfusu 1.104 kilometrekaredir. Tarihi ve turistik açıdan değerli bir bölge olan Hong Kong'un gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.

Hong Kong Disneyland

hong-kong-disneyland.jpg

Lantau adasında Penny Koyu'nda 28 hektarlık alana kurulan dünyaca ünlü bir temalı parktır. 2005 yılında açılan Hong Kong Disneyland özerk bölgenin ilk temalı parkıdır. Hong Kong Uluslararası Tema Parkı 'na ait olan ve bu kuruluş tarafından yönetilen temalı park oluşturulurken 'Feng Shui Kuralları' Çin kültürü, örf, adet ve gelenekleri göz önünde bulundurulmuştur. Bunun nedeni ise kültürel tepkinin önüne geçmek olarak açıklanmıştır. Hong Kong Disneyland; Main Street, U.S.A., Fantasyland, Adventureland, Tomorrowland, Grizzly Gulch, Mystic Point, and Toy Story Land gibi 7 temalı alandan oluşuyor. Hong Kongluların ilgisini çeken eğlence merkezlerinin başında gelen bu ünlü temalı park Hong Kong gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.


Victoria Zirvesi

victoria-zirvesi.jpg

Burası Hong Kong manzarasını ayaklar altına seren bölgenin sembolü haline gelen bir dağdır. Austin Dağı adıyla da anılan dağ bölgenin batı kesiminde yer almaktadır. 552 metre ile bölgenin en yüksek dağı unvanını elde eden Victoria Zirvesi şu anda telekomünikasyon sistemlerinin kurulu olduğu halka kapalı bir alandır. Yine de etrafında halka açık parklar ve yürüyüş alanları mevcuttur. Bölgenin şahane manzarasını buradan seyretmek istiyorsanız Hong Kong gezi rehberinize Victoria Zirvesi'ni dahil etmelisiniz.


Tian Tan Buddha Heykeli

tian-tan-buddha-heykeli.jpg

'Büyük Buda' olarak da bilinen Tian Tan Buddha, Buddha Shakyamuni'ye ait olan devasa bir bronz heykeldir. Lantau Adası'nda Ngong Ping Yolu üzerinde bulunan heykel 1990 ve 1993 yılları arasında oluşturularak hizmete açılmıştır. Po Lin Manastırı yakınlarında yer alan heykel insan ve doğa, insan ve inanç arasındaki uyumlu ilişkiyi sembolize etmektedir. 34 metre yüksekliğindeki heykel, Hong Kong'da Budizm inancına sahip olanlar için en önemli simge haline gelmiştir. 


Po Lin Manastırı

po-lin-manastiri.jpg

Hong Kong'un Ngong Ping Platosu'nda yer alan bir Budist tapınağıdır. 1906 yılında kurulan tarihi manastır önceleri 'Big Hut' (Büyük Hut) ismiyle anılmıştır. 1924 yılından bu yana Po Lin Manastırı adını alan manevi yapı içerisinde bulunan yan yana 3 buda heykeli ile ünlüdür. Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist çeken Po Lin Manastırı ünlü şarkıcı ve aktris Anita Mui ve siyaset adamı Brook Bernacchi'nin ebedi istirahatgahıdır. Hong Kong'un gezilecek yerlerinden biri olan tarihi manastırı mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Hong Kong Tarih Müzesi

hong-kong-tarih-muzesi.jpg

Hong Kong'un tarihi ve kültürel mirasını korumak amacıyla oluşturulan bir müzedir. Hong Kong Bilim Müzesi'nin yanında yer alan kurum bölgenin doğal tarih, arkeoloji, etnografya ve yerel tarih koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1975 yılında Kentsel Konseyi tarafından kurulmuş olan müze Hong Kong gezisine çıkan tarih meraklıları için en ideal ziyaret noktalarından biridir.


Man Mo Tapınağı

man-mo-tapinagi.jpg

Man Mo Tapınağı veya Man Mo Miu isimleriyle anılan ibadethane Dövüş tanrısı Mo Tai için açılmış meşhur bir tapınaktır. Hong Kong'da birkaç farklı Man Mo tapınağı bulunmaktadır. Ming ve Qing hanedanları döneminde akademisyenler ve öğrenciler tarafından muhafaza edilen tapınak Sheung Wan bölgesinin en tanınmış tapınaklarından biridir. Hollywood Yolu üzerinde bulunan ibadethane 1893 yılında inşa edilmiştir. Man Mo Tapınağı Hong Kong'un tarihi yerlerinden biridir.

 

Hong Kong Saat Kulesi

hong-kong-saat-kulesi.jpg

Kowloon Adası'nın güney kıyısında yer almaktadır. Kowloon-Kanton Demiryolu eski Kowloon İstasyonu'na özgün sitenin tek kalıntısı olarak önemli bir yapıdır. Resmi adı 'Eski Kowloon-Kanton Demiryolu Saat Kulesi' olsa da halk arasında 'Tsim Sha Tsui Saat Kulesi' adıyla bilinmektedir. Kırmızı tuğla ve granitten oluşturulan yapı, 1913 ve 1915 yılları arasında inşa edilmiştir. 44 metre yüksekliğe sahip olan yapı, Hong Kong'un görülecek yerlerindendir.


Hong Kong Wetland Park

hong-kong-wetland-park.jpg

Tin Shui Wai kuzey kesiminde yer alan bir doğa koruma, eğitim ve turizm alanıdır. 10.000 metrekarelik ziyaretçi merkezi ve 60 hektarlık sulak alan içermektedir. İnteraktif Dünya sergi galerileri, tiyatro, hediyelik eşya dükkanı, kapalı oyun alanı gibi mekanlara sahip olan park geyik, kaplumbağa gibi canlıların yanı sıra su kuşlarına ve habitatlara ev sahipliği yapmaktadır. Oluşturulan ahşap platformlar sayesinde ziyaretçilere bu doğal alanı doyasıya izleme imkanı sunuluyor.


Wong Tai Sin Tapınağı 

wong-tai-sin-tapinagi-.jpg

Hong Kong tanınmış tapınaklarından ve turistik yerlerinden biri olan Wong Tai Sin veya Büyük Ölümsüz Wong'a adanmış kutsal bir yapıdır. 18 bin metrekarelik alana kurulan Tao tapınağı Kowloon'un kuzeyindeki Lion Rock'ın güney tarafında yer almaktadır. 20. yüzyılın başlarında inşa edilen tarihi tapınak önceleri vatandaşların girişine kapalıyken 1956 yılında halka açılmıştır. 


Tung Choi Caddesi

tung-choi-caddesi.jpg

Hong Kong'un tanınmış bölgelerinden Sai Yeung Choi Caddesi ve Fa Yuen Caddesi yakınında bulunmaktadır. Tung Choi Caddesi Hong Kong'da en iyi bilinen sokak pazarlarından birini oluşturmaktadır. Özellikle bayanlar için çeşitli, makul fiyatlı ürünler içeren pazarda aradığınız hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Halk arasında 'Market ve Bayanlar Caddesi' olarak bilien Tung Choi Caddesi'nde gezerek kendinize ve sevdiklerinize ucuz ve güzel eşyalar alabilirsiniz.

 

NeOldu.Com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.