Honduras'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Honduras Orta Amerika'nın tabii alanlarıyla bilinen ülkelerindendir. Ülkede birçok milli park, plaj, şelale gibi doğal güzelliğin yanı sıra Maya medeniyetinden kalma tarihi yerler de bulunmaktadır. İşte, Honduras'ın gezip görmeniz gereken yerleri...
Honduras'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İspanya Honduras'ı olarak da anılan ülke, Orta Amerika'da bulunmaktadır. El Salvador, Nikaragua ve Guatemala ile sınır komşusu olan ülkenin Karayip Denizi'ne ve Kuzey Pasifik Okyanusu'na kıyısı vardır. Honduras'ın nüfusu son yıllarda 8 milyonu aşmış olup yüz ölçümü ise tam 112.090 kilometrekaredir. Ülkenin başkenti Tegucigalpa aynı zamanda nüfusun yüzde 20'sinden fazlasını barındırmaktadır. Uzun yıllar İspanyol sömürgesi olan Honduras ekonomik açıdan güçsüzdür. Doğal güzellikleri ile bilinen Honduras'ın gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.

 

Copan

copan.jpg

Ülkenin Guatemala sınırı yakınındaki Copan yerleşim alanında bulunan ve Amerika kıtasının keşfinden önce oluşturulan Maya uygarlığına ait bir arkeolojik sitedir. 'Copan Harabeleri' adıyla da bilinen bölge, ülkenin Kolomb-öncesi devirlere ait en önemli ulusal mirası kabul edilmektedir. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan antik kentte bulunan kabartma ve heykeller göz alıcı bir mükemmelliğe sahiptir. Maya kültürünün yanı sıra yabancı kültürlere ait motiflerin de bulunduğu antik kent Honduras'ın tarihi ve turistik açıdan önemli yerlerindendir.

 

La Tigra Ulusal Parkı

la-tigra-ulusal-parki.jpg

Deniz seviyesinden 2290 metre kadar yüksekliklere uzanan milli park, Honduras'ın en fazla ziyaret edilen parkı olarak bilinmektedir. Tam 238,2 kilometrekarelik alanı kapsayan La Tigra Ulusal Parkı, 1980 yılından bu yana koruma altındadır. Canlı ve bitki çeşitliliği, su kaynakları, şelale ve akarsularıyla büyüleyici görüntüler oluşturan milli park, başkent Tegucigalpa'nın da su ihtiyacını karşılamaktadır. Valle de Angeles, Santa Lucia, Talanga ve San Juan de Flores gibi 5 farklı vilayette toprakları olan ulusal park, Honduras'ın görülmesi gereken yerleri arasındadır.

 

Gumbalimba Park

gumbalimba-park.jpg

Roatan kentinde bulunan park, 20 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Su aktiviteleri, plaj ve doğa alanları gibi birçok seçenek sunan Gumbalimba Park, Honduras geziniz için en ideal tatil mekanlarından biri olabilir. Bölgede egzotik kuşlar, maymunlar ve bitki türleri bulunuyor. Dalış, kürek, doğa gezisi gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği bölgede birçok asma köprü bulunuyor. Bölgeyi dolaşarak yeşil ile mavinin buluştuğu bu doğa harikası alanın tadını çıkarmalısınız.

 

Pico Bonito Milli Parkı

pico-bonito-milli-parki.jpg

Yüksekliği 60 ila 2480 metre arasında değişen bölge, 1987 yılında milli park olarak belirlenmiştir. Tam 564.30 kilometrekarelik bölgeyi içine alan Pico Bonito Milli Parkı, Honduras'ın kuzeyinde Cordillera Nombre de Dios denilen dağ aralığında La Ceiba kıyı kenti yakınlarındaki El Porvenir vilayetinde yer almaktadır. Burası aynı zamanda Mesoamerican Biyolojik Koridoru'nun önemli bir parçasıdır. Bu alan kuş gözlem, rafting, kayak ve doğa yürüyüşü faaliyetlerinin de bolca yapıldığı noktalardandır. Pico Bonito Milli Parkı, Honduras'ın gezilecek yerleri listenizde mutlaka yer almalıdır.

 

Celaque Ulusal Parkı

celaque-ulusal-parki.jpg

Honduras'ta 1987 yılında milli park olarak belirlenen bölgelerden biridir. 266,4 kilometrekarelik alanı içine alan Celaque Ulusal Parkı'nın en yüksek noktası deniz seviyesinden 2870 metreye kadar ulaşmaktadır. Eğimi yüksek olan bölgede bulunan birçok nehir civardaki 120 köyün su ihtiyacına cevap vermektedir. Sık bitki örtüsü son yıllarda azalsa da yapılan çalışmalarla yeniden canlandırılmıştır. Bölgedeki biyoçeşitlilik hala tehlike altındadır.

 

Copan Heykel Müzesi

copan-heykel-muzesi.jpg

Ülkenin Copan kentinde bulunan, Maya medeniyetinden kalan ve çok iyi korunan heykellerin sergilendiği bir kurumdur. Orta Amerika'nın en iyi heykel müzesi olarak meşhurlaşan kurum Brüksel, Cambridge, Şikago, Washington, Cenova, Londra, Sevilla gibi kentlere dönemlik olarak heykellerini göndermektedir. Yüzlerce yıllık geçmişi olan bu heykeller büyük ilgi görmektedir.

 

Pulhapanzak Şelaleleri

pulhapanzak-selaleleri.jpg

Yojoa Gölü'nün kuzey kısmında yer alan şelaleler, Orta Amerika'nın en ünlü şelaleleri olarak bilinmektedir. Bölge doğasının yanı sıra Maya kültürüne ait kalıntılar içermesi bakımından da önemli bir turistik mekana dönüşmüştür. Yılın her dönemi turist çekme özelliğine sahip olan bölge bilhassa yaz aylarında yoğunlaşmaktadır. Manzara eşliğinde şelalede serinlemek isteyenler için bölgede konaklama imkanı da mevcuttur.

 

Tabyana Plajı

tabyana-plaji.jpg

Roatan'da bulunan Tabyana Plajı, Honduras'ta ayak parmaklarınızdan sızan ince kumları en iyi hissedebileceğiniz mekanlardan biridir. Burası yakıcı güneşi ve besberrak suları ile yaz tatiliniz için en ideal noktalardan biridir. Bembeyaz kumsalının yanı sıra Hindistan cevizi, üzüm ve badem ağaçlarıyla bezenmiş olan bölgede Karayipleri keşfetmenin mutluluğunu yaşayacaksınız. Dalış ve su kayağı gibi etkinliklerin yoğun olarak yapıldığı Tabyana Plajı, Honduras seyahatinizdeki ilk rotalardan biri olmayı hak ediyor.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum