Funda Eryiğit Kimdir? | Sevgilisi Kim ve Kaç Yaşında?

Son Yaz dizisinde oynayan Funda Eryiğit, kimdir, kaç yaşında ve sevgilisi kim? sorularıyla merak ediliyor. İşte Funda Eryiğit biyografisi.
Funda Eryiğit Kimdir? | Sevgilisi Kim ve Kaç Yaşında?

Oynadığı dizi ve filmler sayesinde adını tüm Türkiye'ye duyurmayı başaran Funda Eryiğit, araştırılan isimlerden bir tanesi. İşte başarılı oyuncu Funda Eryiğit kimdir ve Funda Eryiğit kaç yaşında? gibi soruların yanıtı.

Funda Eryiğit Kimdir?

6 Kasım 1984 tarihinde Hollanda’nın Zwolle şehrinde dünyaya gelen Funda Eryiğit, bir süre babaannesinin yanında kalmıştır. Anne ve babası Türkiye’ye geldikten sonra yanlarına giden Funda Eryiğit, Kadir Has Anadolu Lisesinden mezun olup İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamlayıp ardından aynı üniversitede tiyatro bölümünü bitirdi.

2013 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Sessizlik isimli oyunda yer alan Funda Eryiğit, rolündeki etkileyici performans sayesinde 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde en iyi kadın oyunu ödülünü almaya hak kazandı. Aynı yıl içerisinde tekrardan iki ödüle aday gösterilip bir tanesini kazanma başarası gösterdi.

Funda Eryiğit

Daha sonra Eski Hikaye isimli dizide başrol karakteri Türkan ile rol alan Funda Eryiğit, Karadayı, Gecenin Kraliçesi, Mehmed: Bir Cihan Fatihi ve Poyraz Karayel isimli dizilerde yardımcı karakterlere hayat vermiştir. Ek olarak Poyraz Karayel dizisine 3. Sezon başında katılmıştır. Bu dizilerden sonra ise oynadığı Can Kırıkları, Hakan: Muhafız, Bir Başkadır ve Son Yaz isimli dizilerde başrol oyunculuğu yapmıştır. Yakın zamanda ise sosyal medya hesabı üzerinden Son Yaz dizisinden ayrıldığını paylaşmıştır.

Funda Eryiğit Sevgilisi

Funda Eryiğit, yönetmenlik yapan Berkun Oya ile bir süredir beraber. Funda Eryiğit, 1.72 metre boyunda olup 52 kilodur ve Instagram hesabı üzerinden 489B takipçiye sahiptir. 2008 yılından beri kariyerine devam eden başarılı oyuncunun toplamda 7 adet ödülü bulunmaktadır.

Funda Eryiğit

Funda Eryiğit Kaç Yaşında?

1984 yılında Hollanda doğan Funda Eryiğit, 36 yaşındadır. Türk oyuncu Zwolle şehrinde dünyaya gelse de aslen Samsun Bafralıdır. Fakat aile kökeni Çerkes ve Gürcülere kadar dayandığı söylenmektedir.

Funda Eryiğit

Funda Eryiğit Filmografi

Başarılı oyuncu Funda Eryiğit'in oyunculuk hayatı boyunca rol aldığı film ve dizileri sizler için aşağıdaki kısımda yıllarının sırasına göre listeledik.

Funda Eryiğit Dizileri

2008-2009-Canım Ailem
2011-İstanbul'un Altınları
2012-Uçurum
2013-2014-Eski Hikaye
2014-2015-Karadayı
2016-Gecenin Kraliçesi
2016-2017-Poyraz Karayel
2018-Mehmed: Bir Cihan Fatihi
2018-Can Kırıkları
2020-Hakan: Muhafız
2020-Bir Başkadır
2021-Son Yaz

Funda Eryiğit Filmleri

2010-Ev
2015-Limonata
2015-Yok Artık! Figen
2016-Tereddüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.