Uzmanların Önerisi 2024'ün En İyi 8 Yetişkin Kedi Maması

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için özel olarak formüle edilmiş en iyi yetişkin kedi maması markaları, çeşitleri, fiyat ve ürün inceleme tavsiyeleri
Uzmanların Önerisi 2024'ün En İyi 8 Yetişkin Kedi Maması
KEDİNİZ İÇİN DOĞRU TARİFİ BULUN
TahıllıDüşük TahıllıTahılsızDiyetHamile
HairballOral CareGurmeTüy DökmeyenHassas Mide
MaltÖdülYüksek KaloriEmzirenHassas Tüy

Yetişkin kediler enerji ihtiyaçlarını karşılamak, vücut dokularını korumak ve onarmak için yeterince yüksek kaliteli besleyici mamalar tüketmelidir. Bildiğiniz üzere aktivite seviyeleri evcil hayvanlar arasında önemli ölçüde değişiklik gösterir ve kalori alımının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Kedi ebeveynlerine her yazımda belirttiğim gibi "kedinizi beslediğiniz mama miktarı, küçük dostunuzun büyüklüğüne ve enerji çıkışına bağlı olmalıdır" kuralını asla göz ardı etmeyin. Yani kedinizin fiziksel özelliklerini dikkate alarak en doğru kedi mamasını seçmeniz gerekiyor.

Kedinizi uygun miktarda dengeli bir diyetle beslemek, tıpkı bizlerde olduğu gibi genel sağlıklı bir vücuda sahip olması ve refahını sürdürülmesi için hayati önem taşır. Popüler inanışın aksine, yavru kediler ve yetişkin kediler süt gerekmez.

Aslında, yaklaşık 12 haftalıkken çoğu yavru kedi süt şekerini (laktoz) sindirme yeteneğini kaybeder. Bu nedenle, küçük miktarlar tolere edilebilirken çok fazla süt bağırsak rahatsızlığına ve ishale yol açabilir, çünkü kedi onu sindiremez. Bu sebeple kedinize doğru ve kaliteli bir yetişkin kedi maması seçmenin vakti gelmiş olmalı.

Şimdi sizlere piyasada satışa sunulan en iyi yetişkin kedi mamalarından bahsetmek istiyorum. Listemde yer alan kedi mamaları tamamen yetişkin kedilerin vücut fonksiyonlarına göre özel olarak üretilmiş sindirimi kolay yüksek kaliteli yetişkin kedi mamalarıdır.

En İyi Yetişkin Kedi Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1Acana Balık10/10
2 OrijenSığır Eti10/9.9
3 Royal CaninKümes Hayvanları10/9.8
4N&D Kuzu10/9.9
5Pro Plan Somon10/9.6
6Hill'sTavuk10/9.8
7AdvanceHindi10/9.7
8LaVitalSomon10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada
Fiyatlarını Gör

En İyi Yetişkin Kedi Maması Tavsiyesi

En iyi yetişkin kedi maması markaları:

1. Acana Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana yetişkin kedi maması küçük dostunuzun kilo, cilt, tüy ve alerjik reaksiyonlarını göz önünde bulundurarak en doğru mamayı seçmenize yardımcı olmaktadır. Dünyanın en iyi malzemerinden üretilen Acana kedi mamaları, yetişkin kedilerin damak lezzetine uygun birbirinden farklı yaş ve kuru mama seçenekleri sunmaktadır.

Acana yetişkin kedi maması çeşitleri arasında: Acana Ranchlands Tahılsız Sığır Ve Kuzu Etli Kedi Maması, Acana Wild Prairie Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Kedi Maması, Acana Pacifica Tahılsız Balıklı Ve Sebzeli Kedi Maması, Acana Pacifica Tahılsız Balıklı Ve Sebzeli Kedi Maması, Acana Wild Prairie Tahılsız Tavuklu Ve Balıklı Kedi Maması ve Acana Grasslands Tahılsız Kuzu Etli Ve Sebzeli Kedi Maması seçeneklerini sunmaktadır.

2. Orijen Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen yetişkin kedi maması, birçok yetişkin kedi sahibi tarafından en iyi mama olarak gösteriliyor. Özellikle zayıf ve çelimsiz kediler için kesinlikle kullanmanızı önerdiğim Orijen kedi mamaları, içeriğinde ki besleyici gıdalar sayesinde kedinizin sağlıklı bir vücuda sahip olmasına katkıda bulunmaktadır. Unutmayın, yetişkin veya kıdemli kedinizin doğru beslenmesinin temeli yüksek kaliteli, premium bir kedi mamasından geçmektedir.

Bu kapsamda Orijen yetişkin kedi mamalarını tercih ederek kedinizin hem sağlıklı hem de lezzetli mamalar tüketmesine olanak sağlayabilirsiniz. Orijen firması tarafından yetişkin kedilere özel olarak üretilen Orijen Regional Red Tahılsız Sığır Etli Yavru Yetişkin Kedi Maması, Orijen Six Fish Tahılsız Balık Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması, Orijen Kitten Tahılsız Tavuklu Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması, Orijen Six Fish Tahılsız Balık Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması ve Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Mamasını gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

3. Royal Canin Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin yetişkin kedi maması, sindirimi daha kolay ve daha besleyici olan yüksek kaliteli malzemelerle üretilmiştir. Yetişkin kedilerde ideal beslenme kuru gıdalarda % 30 protein ve% 12 yağ içerirken ıslak yiyeceklerde % 8 protein ve% 4 yağ içerir. Bu bakımdan Royal Canin yetişkin kedi maması oldukça avantajlı bir mama olarak dikkatleri çekmektedir. Hemen hemen birçok evcil hayvan sahibinin severek tercih ettiği bu marka, yalnızca yetişkin değil aynı zamanda yavru kedi maması, yaşlı kedi maması ve köpek mamalarıyla da sıklıkla tercih edilmektedir.

Royal Canin kedi mamasının yetişkin kedilere özel olarak ürettiği mama seçenekler arasında Royal Canin Sterilised Kısırlaştırılmış Kedi Maması, Royal Canin Hairball Care Yetişkin Kedi Maması, Royal Canin Exigent Savour Seçici Yetişkin Kedi Maması, Royal Canin Mother & Babycat Anne ve Yavru Kedi Maması, Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması, Royal Canin Light Weight Care Diyet Kedi Maması gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

4. N&D Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D yetişkin kedi maması, içerdiği %100 doğal besinlerle hem ülkemizde hem de yurt dışında en çok tercih edilen mama markaları arasında yer alıyor. Özellikle birbirinden farklı besinlerle bir araya getirdiği lezzetli kedi mamalarıyla ön plana çıkan nd, yetişkin kediler için özel formüle edilmiş içeriğiyle kedinizin büyümesine ve gelişimine katkıda bulunmaktadır. Tüm kediler normal kalp fonksiyonu, görme ve üreme için önemli olan bir amino asit olan taurin gerektirir. Taurin sadece hayvan bazlı proteinlerde bulunduğundan, tüm kedilerin beslenme gereksinimlerini karşılamak için et bazlı besinlere ihtiyaç duymaktadır.

Kedinizin beslenme gereksinimlerini karşılayabilmek için N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması, N&D Düşük Tahıllı Tavuklu Yetişkin Kedi Maması, N&D Düşük Tahıllı Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması, N&D Prime Domuzlu ve Elmalı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması, N&D Ocean Ringa Balık ve Portakallı Kedi Maması, N&D Düşük Tahıllı Tavuk ve Narlı Yetişkin Kedi Maması alabileceğiniz en güzel kedi mamaları arasında yer alıyor.

5. Pro Plan Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Pro Plan yetişkin kedi maması, küçük dostların midesine layık birbirinden kaliteli besinlerden bir araya getirdiği yaş ve kuru mama seçenekleriyle ülkemizdeki evcil hayvan sahiplerinin en çok tercih ettiği 5 marka arasında yer alıyor. Firma bünyesinde kısırlaştırılmış yetişkin kediler, tüy yumağı problemi olan yetişkin kediler, deri hassasiyeti olan kediler ve sindirim problemi olan kedilerin kullanımına uygun mamalar üretilmektedir.

Kedi sahiplerinden tam not almayı başaran Proplan yetişkin kedi maması, Pro Plan Elegant Somonlu Kedi Maması, Pro Plan Light Yetişkin Kedi Maması, Pro Plan Delicate Hindili Kedi Maması, Pro Plan Somonlu Yetişkin Kedi Maması, Pro Plan Sterilised Hindili Kedi Maması, Pro Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Maması en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

6. Hill's Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi-005.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills yetişkin kedi maması, muhtemelen birçok evcil hayvan sahibinin en az bir defa dahi olsun kullandığı markalar arasında yer alıyor. Son derece kaliteli ve besleyici mamalarıyla ön plana çıkan Hill's, yetişkin kedi mamaları konusunda hem hesaplı hem de kaliteli ürün seçeneği sunuyor. Kalsiyum, çinko, fosfor ile zenginleştirilmiş Hill's yetişkin kedi mamaları, küçük dostunuzun damak lezzetine uygun tavuklu, hindili, sığır etli, sebzeli, somonlu, kuzu etli ve ton balıklı seçenekleriyle tahıllı ve düşük tahıllı ürünlere sahiptir.

Kedinizin her daim sağlıklı ve mutlu kalmasını istiyorsanız Hills markasını demenizi tavsiye ederim. Birbirinden farklı yetişkin kedi mamalarına sahip olan marka, aynı zamanda kedilerin cinsine göre mama üretmektedir. Örneğin kediniz Scottish Fold ise bu cinse uygun yetişkin kedi maması bulabilirsiniz.

7. Advance Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi-006.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Advance yetişkin kedi maması, her evcil hayvan sahibinin bir kez olsun denediği markalar arasında yer alıyor. Tıpkı Hill's, Royal Canin ve Pro Plan gibi çok satılan mama markaları arasında gösterilen Advance, yetişkin kedilerin vücut fonksiyonlarına uygun besin değerleriyle birbirinden farklı mama seçenekleri sunmaktadır. Yetişkin kedilerin damak lezzetine uygun en kaliteli kedi mamalarını üreten firma, hem konserve kedi maması hem de kuru kedi mamasıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen yetişkin kedi maması markalarından bir tanesi olarak biliniyor.

Besin değeri yüksek protein bakımından zengin maddelerin kullanıldığı Advance yetişkin kedi maması çeşitleri arasında Advance Sensitive Somonlu Kısırlaştırılmış Hassas Kedi Maması, Advance Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması, Advance Junior Sterilised Tavuklu Kısırlaştırılmış Genç Kedi Maması, Advance Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Yetişkin Kedi Maması, Advance Tavuklu Yetişkin Kedi Maması ve Advance Hairball Tüy Yumağı Önleyen Hindili Yetişkin Kedi Maması en sevilen yetişkin kedi mamaları arasında yer alıyor.

8. LaVital Yetişkin Kedi Maması

yetiskin-kedi-mamasi-007.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

La Vital yetişkin kedi maması, kedinizin ihtiyacı olan tüm besinleri kuru ve yaş mamalarla kolayca almasına olanak sağlamaktadır. Özellikle balık, kümes hayvanları ve ette bulunan protein ve yağlar, kalp açısından sağlıklı bir besin olan taurin adı verilen temel bir amino aside ihtiyaç duyar. Bu proteinler muhtemelen karaciğer fonksiyonunu destekleyen bir amino asit olan arginin içerir.

Kedinizin her daim bol miktarda temiz bir suya ihtiyacı olduğunu unutmayın. Tüm bunların yanında küçük dostunuzun sağlığını ön planda tutan ve en kaliteli yetişkin kedi mamalarını üreten La Vital, yetişkin kedilerin gelişimini doğru ve eksiksiz tamamlamasına yardımcı olacak besinleri içermektedir.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kedimin yetişkin olduğunu nasıl anlarım?

Kediler 1-7 yaş arasında yetişkin olarak adlandırılmaktadır. Bu dönemde sağlıklı ve mutlu kalması için en iyi yetişkin kedi mamalarıyla beslenmesi gerekmektedir.

Konserve kedi maması vs kuru kedi maması: Hangisi daha iyi?

Kedi sahipleri kedi mamalarından hangisinin daha iyi olduğunu hep merak etmiştir. Özellikle yetişkin bir kediye sahip olan ebeveynler, uzunca bir süredir kedi beslemenin vermiş olduğu deneyim ve bilgiler doğrultusunda kedisini hep en iyi mamayla beslemeye çalışmaktadır ancak konserve mi yoksa kuru kedi maması mı konusunda hep ikilemde kalmaktadır. Açıkcası konserve kedi mamaları ve kuru kedi mamalarının kendine göre artı ve eksileri olduğunu belirtmek istiyorum.

Kuru yetişkin kedi maması:

Daha ekonomik
Kullanışlıdır çünkü dışarı bıraksanız dahi bozulmaz
Yaklaşık %10 nem içeriğine sahiptir
Islak yiyeceklere göre daha fazla karbonhidrat ve daha az proteine ​​sahip olma eğilimindedir
Diş hastalıklarını önleme konusunda konserve yiyeceklere göre daha hassastır

Konserve yetişkin kedi maması:

Daha pahalı
Daha kolay bozulabilir ve açıldıktan sonra tüketilmelidir
Kuru gıdalara göre daha az enerji içerir
%78 oranında nem içeriğine sahiptir.
Kuru gıdalardan daha fazla yağ ve protein, özellikle hayvansal protein ve daha az karbonhidrat içerir.

Yetişkin kedim ne zaman ve ne kadar mama tüketmeli?

Muhtemelen kedi sahiplerinin en merak ettiği sorulardan bir tanesi de "yetişkin kedim ne zaman ve ne kadar mama tüketmeli?" oluyor. Açıkcası günümüzde birçok yetişkin kedi doğru ve kaliteli beslenememesinden dolayı aşırı kilo ve beraberinde çeşitli hastalıklara sahiptir. Özellikle hareketsizlik, aşırı zengin besinler tüketmek ve kısırlaştırma gibi faktörler bu durumun temel sebebidir. (Obez olma olasılığı kısırlaştırılmış kediler normal kedilere göre 4 kat daha fazladır) Elbette ki tüm bunların yanında kedinizi yaşına uygun mamalarla beslemeniz ve egzersizlerini yerine getirmeniz durumunda kısırlaştırılmış bir kedi dahi olsa kilo probleminin önüne geçebilirsiniz. Yetişkin kedilerin beslenme süresi ve miktarına gelince yapmanız gerekenler:

Kedinizi tartın
Onu beslenme kılavuzuna ve veteriner hekimin önerilerine dayanarak besleyin
Kedinizin fiziksel durumunu, ilk altı ay boyunca iki-üç haftada bir değerlendirin
Vereceğiniz mama miktarını uygun şekilde ayarlayın

Kedilere verilmemesi gereken yiyecekler neler?

Kalitesiz mamalar: Kedinizin mama tüketiminde karnının doymasına değil, aldığı vitamin, mineral ve diğer faydalı kaynakları sağlayan kaliteli yetişkin kedi maması tüketmesi gerektiğini unutmayın.

Süt: Süt mükemmel bir muamele veya su yerine geçmez. Aslında, kedileri kusabilir veya ishal yapabilir. Birçok kedinin tıpkı bazı insanlar gibi laktoz intoleransı vardır. Bu nedenle, bir süt tabağı iyi bir fikir gibi görünse de , kedilerde bazı gastrointestinal sorunlara neden olabilir .

Aşırı dozda takviyeler: Evcil hayvan ebeveynlerinin kedilerine bakarken yaptıkları yaygın bir hata, onların sağlığı üzerinde ciddi etkileri olabilecek vitamin ve mineral takviyesinde bulunmaktır.

Çok fazla ikram: İkramlarda aşırıya kaçmayın. Unutmayın, kedinizin alması gerekenden fazla kalori tüketmesi onun yararına olmayacaktır.

Unutmayın!

Kediler tipik olarak 12 yaşından itibaren yaşlılar olarak kabul edilir . Piyasada bulunan yiyecekler, “yaşlı” ve “geriatrik” gibi çeşitli yaşam evrelerindeki kediler ve kalp hastalığı, böbrek hastalığı , obezite , sindirim sorunları, gıda alerjileri ve daha fazlası dahil olmak üzere belirli koşulları olan kediler için formüle edilmiştir . Evcil hayvanınızı bu ürünlerden birine geçirmeden önce bir evcil hayvan sağlığı uzmanıyla konuşun.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum