Uzmanların Önerisi 2024'ün En İyi 6 Yaşlı Kedi Maması

Kedinizin sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürmesine katkıda bulunacak uzmanlar tarafından önerilen en iyi yaşlı kedi maması markaları incelemesi
Uzmanların Önerisi 2024'ün En İyi 6 Yaşlı Kedi Maması

Uzunca bir süredir birlikte yaşadığınız ve kalbinizde her daim yavru bir kedi olan küçük dostunuz artık yaşlanmış olabilir. Yaşı itibariyle artık yaşlı bir kedi hala genç görünebilir ve hareket edebilir, ancak bu onun yemek kasesini her zaman yediği yiyeceklerle doldurmanız gerektiği anlamına gelmez.

Birçok yaşlı kedi sahibi "yaşlı kedim için nasıl bir mama tercih etmeliyim?" sorusunu sıkça yöneltiyor. Her zaman yaşlı kedilerin özel ihtiyaçlarını karşılayan üst düzey besinler değerlerine sahip yüksek oranda sindirilebilir kedi maması tercih etmeleri gerektiğini yeniden hatırlatmak istiyorum.

Şimdi sizlere piyasada satışa sunulan en iyi yaşlı kedi mamalarından bahsetmek istiyorum. Listemde yer alan kedi mamaları tamamen yaşlı kedilerin vücut fonksiyonlarına göre özel olarak üretilmiş sindirimi kolay yüksek kaliteli yaşlı kedi mamalarıdır.

En İyi Yaşlı Kedi Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1N&D Bıldırcın10/10
2Pro PlanSomon10/9.8
3HillsBalık10/9.8
4Orijen Geyik10/9.6
5Brite Care Tavuk10/9.7
6AcanaTavuk/Hindi10/9.8
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada
Fiyatlarını Gör

En İyi Yaşlı Kedi Maması Tavsiyesi

İşte en iyi yaşlı kedi maması markaları:

1. N&D

en-iyi-yasli-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D yaşlı kedi maması, içerdiği besin değerleriyle kedi sağlığını koruyan özel bir forma sahiptir. Unutmayın, yüksek kaliteli bileşenler kediniz için daha sindirilebilir ve ihtiyaç duydukları daha fazla besini almalarını sağlamaktadır. Yaşlı kediler balık, kümes hayvanları ve sığır eti gibi besin proteinlerinde bulunan taurine ihtiyaç duyarlar. Bu kapsamda ND yaşlı kedi maması küçük dostunuz için en doğru seçim olacaktır.

2. Pro Plan

en-iyi-yasli-kedi-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Pro Plan yaşlı kedi maması, patili dostlarımız için özenle üretilmiş birbirinden farklı lezzetleri içerisinde barındırmaktadır. Yaşlı kedilere % 10 yağ ila % 28 protein içeren kuru mama veya % 4 yağ ve% 8 protein içeren ıslak bir mama vermeniz gerektiğini göz önünde bulundurduğumuzda Purina Proplan harika bir yaşlı kedi maması seçimi olacak. Küçük dostlarımızın damak lezzetine uygun mama seçeneklerine sahip Pro Plan, kuru mama ve yaş mama seçenekleriyle hindi etli, pirinçli, tavuklu, ton balıklı başta olmak üzere sayısız ürün yelpazesine sahiptir.

3. Hill's

en-iyi-yasli-kedi-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills yaşlı kedi maması, kediniz yaşlandıkça ortaya çıkan böbrek sorunları, hareket sorunları ve yaşla ilişkili diğer problemlerin oluşma riskini azaltmak için özel bir forma sahip kaliteli mamalar üretmektedir. Unutmayın, yetişkin kediler enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve vücut dokularını korumak ve onarmak için yeterince yüksek kaliteli, besleyici bir yiyecek yemelidir. İşte bu noktada Hills yaşlı kedi maması seçenekleri birbirinden eşsiz lezzetlere sahip besleyici gıdalarıyla yaşlı kedinizin sağlığını korumaya yönelik adımlar atmaktadır.

4. Orijen

en-iyi-yasli-kedi-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen yetişkin ve yaşlı kedi maması, içeriğinde ki protein, lif, vitamin, omega, magnezyum, kalsiyum nem, sodyum ve fosfor oranlarıyla kıdemli kedilerin sağlığını bir hayli ön planda tutmaktadır. Özellikle yaşlı ve fazla kilolu bir kediye sahipseniz kesinlikle bu ürünü denemenizi öneririm. Tazeliği ön planda tutan Orijen markası, yüksek kaliteye sahip ürün içeriğiyle birbirinden farklı yüzlerce kuru ve yaş mama üretmektedir.

5. Brit Care

en-iyi-yasli-kedi-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Brite Care yaşlı kedi maması, piyasada bulabileceğiniz en kaliteli mama üreticileri arasında yer alıyor. Yavru, yetişkin ve yaşlı kediler için özel formda üretilen mamalara sahip Brite Care, gerek konserve gerekse kuru mamalarıyla kedilerin damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakmayı başarmış.

Tüm hayvanlar yaşlandıkça yavaşlar, böylece yemeklerinde daha az kalori ve daha az yağ gerekir. Eğer kıdemli kediniz kilo veriyorsa, ağırlık bakım formülleri daha dengeli bir öğüne eklenir. Yaşlı kediniz zayıfsa, bu bir gıda sorunu olabilir ancak önce herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için veteriner hekiminizle konuşun. Ardından, daha yüksek kalorili bir Brite Care yaşlı kedi maması deneyin.

6. Acana

en-iyi-yasli-kedi-mamasi-005.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana yaşlı kedi maması, zengin ürün yelpazesiyle küçük dostlarınızın ağzına yakışır lezzetlere sahip. Hassas, kısırlaştırılmış ve tüylü kediler için özel olarak üretilen Acana kedi mamaları, %100 doğal içeriğiyle kedinizin alması gereken tüm besin değerlerini içerisinde barındırıyor. Firmanın ürettiği GDO'suz ileri yaş tavuklu ve hindili kedi maması en sevilen ürünler arasında yer alıyor. Unutmayın, yaşlı kediler acı veren ve hastalığa yol açabilen diş hastalıklarına eğilimlidir. Plak azaltmaya ve diş eti hastalığını önlemeye yardımcı olabilecek özel olarak formüle edilmiş Acana yaşlı kedi maması bu konuda içinizi rahatlatabilir.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Yaş Kedi MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Yaşlı kediler ne yer?

Bir kedi on ikinci doğum gününe ulaştığında, 64 yaşındaki bir insana eşdeğerdir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi küçük dostlarımızda yaşa bağlı olarak birbirinden farklı hastalıklara yakalanabilir. Uzmanlar yedi ve 11 yaş arasında ki yaşlı kedilerin obeziteye daha yatkın olduklarını, 11 yaş ve üstü geriatrik kedilerin ise vücut kütlesini kaybetme eğiliminde olduğunu belirtmektedir.

Kedinizde aşırı kilo alımı beraberinde sayısız hastalığa da davetiye çıkartmaktadır. Bu sebeple her daim kaliteli ve doğru kedi mamasını seçtiğinizden emin olmalısınız. Yaşa bağlı olarak son derece hassas bir bedene sahip olan yaşlı kediler her daim diyete uygun özel forma sahip yaşlı kedi maması ve yaş kedi mamalarıyla beslenmelidir.

Kaliteli yaşlı kedi maması nasıl olmalı?

Daha yüksek protein. Daha yüksek protein diyeti, yaşlı kedilerin yağsız vücut kütlesini korumasına yardımcı olur. Bazı geriatrik kediler yaşlandıkça daha az verimli protein sindirimi yaşadıklarından, diyet proteini yüksek kaliteli ve sindirilebilir olmalıdır.

Sağlıklı yağlar. Yağların 11 yaşın üzerindeki bazı kediler için sindirimi özellikle zor olabilir, ancak yine de beslenme ihtiyaçlarının önemli bir parçasıdır. Az yağlı diyetler yaşlı kediler, özellikle geriatrik olanlar için önerilmez.

Geliştirilmiş antioksidanlar. Yaşlı kediler, azalan olabilecek bağışıklık sistemlerini desteklemek için gelişmiş antioksidan seviyelerinden yararlanabilir.

Yeterli su alımı. Yeterli su almak yaşlı kediler için bir mücadele olabilir. Genellikle idrar yoluyla su kaybını artırabilecek böbrek problemleri eşliğinde susuzluğa karşı duyarlı bir hassasiyet yaşayabilirler. Çeşitli yerlerde birden fazla temiz, tatlı su yemeği sağlamak yaşlı bir kediyi daha fazla içmeye teşvik edebilir. Islak yiyecekler kediler için de iyi bir su kaynağı sağlayabilir. Ek olarak, kedinizin yaşlanma sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olmak için yüksek oranda sindirilebilir bileşenlerle sağlanan bu geliştirmelere ihtiyacı vardır.

Yaşlı kedi beslenmesi nasıl olmalı?

Kedinizi yaşlıyken sağlıklı tutmanın en iyi yollarından biri, gençken başlamaktır. İyi beslenme ve düzenli egzersiz onu sağlıklı bir kiloda tutabilir ve yaşlandıkça daha kolay hale getirebilir. Köpeklerin aksine, bir kedinin enerji ihtiyacı yetişkinlik döneminde nispeten aynı kalır, bu nedenle sağlığı gerektirmedikçe kalori alımını değiştirmeye gerek yoktur.

Bununla birlikte, kediler yaşlandıkça yağları da sindirmez veya emmezler; bu nedenle, yaşlı kedilerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla yağ veya yüksek oranda sindirilebilir yağ tüketmeleri gerekebilir. Bu durumda, onu sağlıklı bir kiloda tutmak için diyetini ayarlamanız gerekebilir. Kalori ihtiyacı aynı kalsa bile, kedinizin bireysel sağlık ihtiyaçlarını çeşitli faktörler etkileyebilir. Benzersiz sağlık sorunları, benzersiz diyet özelliklerine ihtiyaç duyabilir.

Yaşlı kedi bakımı nasıl olmalı?

Artrit ve Eklem Bakımı: Bu sert, ağrıyan eklemler çok fazla sızıya neden olabilir ve düzenli olarak tedavi edilmezse kedinizi yavaşlatabilir. Glukozamin ve kondroitin ile ortak bakım takviyeleri , kayıp kıkırdağın yenilenmesine ve kedinizin hareketliliğinin bir kısmının geri kazanılmasına yardımcı olabilir. Bir veteriner tarafından yönlendirilmedikçe kedinize aspirin gibi antienflamatuar ilaçlar vermeyin. Kediler bu ilaçlara karşı çok hassastır ve talimat verildiği takdirde verilmezse ölüm de dahil olmak üzere birçok soruna neden olabilirler.

Cilt ve Saç: Tıpkı insanlar gibi, bir kedinin saç ceketi daha ince, daha koyu ve muhtemelen gri olabilir. Bir yağ asidi takviyesi , bu parlaklık ve parlaklığın bir kısmını geri kazanabilir ve ekstra bakım prosedürleri, doğal yağları kat boyunca dağıtabilir.

Mide-bağırsak: Kabızlık yaşlı kedilerde yaygındır ve bu tüy toplarından etkilenebilir. Kedinizin diyeti, ekstra su ile yüksek kalitede diyet lifi olmalıdır. Düzenli kıl yumağı tedavisi ve bakımı, kıl yumağı nedeniyle kabızlığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Böbrek fonksiyonu: Kedinizin böbrek problemleri varsa, diyet ve ilaçlarının muhtemelen değişmesi gerekecektir. Mümkün olduğunca fazla su tüketimini teşvik ederek daha az fosfor, tuz ve protein içeren bir diyet seçin.

Diş Sorunları: Yaşlı kedilerde çok yaygın olan diş problemleri muhtemelen yedikleri besinleri etkilemez, ancak yedikleri yiyecek türünü etkiler. Dişlerindeki ağrı ve rahatsızlık düzgün yemek yeme yeteneklerini etkileyebilir, bu nedenle konserve yiyecekler gerekli olabilir.

Kedinin yaşlı olduğu nasıl anlaşılır?

Kedilerde en yaygın görüşen yaşlılık belirtileri; azalan hareketlilik, kilo kaybı, ağız kokusu, mizaçtaki değişiklikler, yön kaybı, puslu gözler, görme kaybı, artan susuzluk, sık idrara çıkma veya evi kirletme, iştahtaki değişiklikler olarak tanımlanmaktadır.

Yaşlı kedilerde olası sağlık sorunları nelerdir?

Yaşlı kedilerde en yaygın görülen sağlık sorunları; kronik böbrek hastalığı, kalp hastalığı, şeker hastalığı, artrit, hipertiroidizm, diş hastalıkları ve kanserdir.

En uzun yaşayan kedi cinsleri hangisi?

Balinese: 18-22 yıl
Avrupa Kısa Tüylü Kedi: 15-22 yıl
Siyam Kedisi: 15-20 yıl
Mavi Rus Kedisi: 15-20 yıl
Bombay: 15-20 yıl
Amerikan Shorthair: 15-20 yıl
Burmese: 16-18 yıl
Nebelung: 15-18 yıl
Japon Kıvrık Kuyruk: 15-18 yıl
Himalayan: 15-20 yıl
İran Kedisi: 15-20 yıl

En yaşlı kedi kaç yaşında?

Dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı kedisi, 3 Ağustos 1967'de doğan ve 6 Ağustos 2005'te hayatını kaybeden Creme Puff isimli kedidir. Guinness Dünya Rekorları'na giren Puff, tamı tamına 38 yıl 3 gün yaşamıştır.

Kediler ne yer?

Kediniz zorunlu bir etoburdur ve biyolojik olarak tüm hayvansal içeriklerden protein açısından zengin bir diyete ihtiyaç duyar. Kaliteli kedi maması tarifleri, kedinizin en iyi şekilde görünmesi ve hissetmesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi alması için protein ve besinlerle dolu çeşitli diyetler ve tatlar sunar. Tüm bunların yanında kedilerde mama seçimi yaş ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir.

 

Unutmayın!

Kediniz yaşlandıkça düzenli veterinerlik bakımı da giderek daha önemli hale gelir. Veterineriniz, herhangi bir kilo alımını veya kaybını izlemenize ve kedinizin bireysel ihtiyaçlarına göre size beslenme önerileri vermenize yardımcı olabilir. Uygun önleme ve bakım ile kedinizin sağlıklı, yaşlı bir yaşta yaşamasını sağlayabilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum