Suç Filmleri 2024- Mafya ve Polisiye Konulu 26 Film Önerisi

Listemizde mutlaka izlenmesi gereken en iyi 26 suç filmi ter almaktadır. İşte, gelmiş geçmiş en iyi suç filmleri ve film öneri listesi...
Suç Filmleri 2024- Mafya ve Polisiye Konulu 26 Film Önerisi

En İyi ve En Yeni Suç Filmleri Listesi

Sinema tarihine damga vuran unutulmaz suç ve mafya filmlerini NeOldu.com takipçileri için listeledik. Bu içeriğimizde gelmiş geçmiş en iyi 26 suç filmini bulacaksınız. Aşağıda yer alan en iyi suç ve mafya filmlerinin yer aldığı daha geniş listeyi görmek için " En İyi Suç, Mafya (Gansgster) Filmleri " içeriğini ziyaret edebilirsiniz. İşte, en iyi suç filmleri arasında yer alan 26 mafya ve gangster filmi...

1. The Unbearable Weight of Massive Talent (Yetenekli Bay C)

Suç Filmleri

Komedi ve macera dolu bir senaryoya sahip olan bu 2022 yapımı filmde maddi yönden sıkışık olan Nicolas Cage'in meksikalı bir uyuşturucu baronunun doğum gününe para karşılığı katılma serüveni anlatılıyor. İlk başta sıradan bir iş gibi gözüken bu parti meksikalı mafya liderinin Meksika başkan adayının kızını kaçırmasıyla farklı bir boyut alıyor. CIA'in iletişime geçtiği Nicolas Cage ise kızın sağ sağlim eve dönmesine yardımcı olacaktır.

TürAksiyonKomediSuç
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTom
Gormican
OyuncularNicolas
Cage 
Pedro
Pascal
Tiffany
Haddish

2. How I Fell in Love with a Gangster (Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum?)

Suç Filmleri

Netflix yapımı en iyi suç konulu filmlerden biri olan "How I Fell in Love with a Gangster" Polonyalı ünlü suç lordu Nikodem "Nikos" Skotarczak'ın hayatına odaklanıyor. Gizemli bir kadın tarafından Nikos'un hayatı tüm detayları ile anlatılır. Anlatılanlar üzerinden filmde dönüştürülen bu hayat hikayesi suç dünyasını tüm çıplaklığı ile izleyicilere sunmaktadır. Filmde ünlü gangsterin yükseliş ve çöküş dönemleri de anlatılıyor. 

TürSuçDram
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMaciej
Kawulski
OyuncularTomasz
Wlosok 
Aleks
Kurdzielewicz 
Antoni
Królikowski

3. Dead of the Nile (Nil'de Ölüm)

Suç Filmleri

Zekasıyla öne çıkan ünlü dedektif Hercule Poirot'un yeni bir macerası olan Nil'de Ölüm filmi bir gemi içerisinde yaşanan cinayeti konu ediniyor. Balayına giderken gizemli bir şekilde öldürülen Linnet isimli genç kadın tüm gemiyi gerilim dolu saatlere sokmuştur. Gemi kaptanı tarafından görevlendirilen Herccule Poirot ise olayı çözmek için zekasını ve yeteneklerini kullanmak zorunda kalacaktır.

TürGerilimPolisiye
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Gal
Gadot
Emma
Mackey

4. Red Notice (Kırmızı Bülten)

Suç Filmleri

Aksiyon dolu Red Notice filminde dünyanın en çok aranna sanat hırsızının peşine düşen bir ajanı ve ona yardım etmek zorunda kalan dünyanın en iyi hırsızının hikayesini anlatıyor. The bishop isimli hırsız sanat dünyası için oldukça önemli eserlerin peşine düştüğü sıralarda ünlü hırsız Nolan Booth'da bu eserlere göz diker. Tam da bu sırada ortaya çıkan ajan John Hartley Nolan'ı tehdit ederek birllikte hareket etmeye zorlar.

TürPolisiyeMaceraSuç
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRawson
Marshall
Thurber
OyuncularDwayne
Johnson
Ryan
Reynolds
Gal
Gadot

5. F9 (Hızlı ve Öfkeli 9)

Suç Filmleri

Hızlı ve Öfkeli serisinin son çıkan filmi olan F9'da Dom ve ailesinin yeni macerasını izliyoruz. Oğlu Bryan ve Letty ile huzurlu bir hayat yaşamak isteyen Dom'un geçmişten kalan sorunları başına yeniden bela olacaktır. Bu sefer karşısında yıllar önce terk edilen ve yanlız başına büyüyen kardeşi Jakob'u bulacaktır. İki kardeş arasındaki savaş aksiyon ve macera dolu sahneleri izleyicilere sunuyor.

TürAksiyonSuç
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Michelle
Rodriguez
Jordana
Brewster

6. I am All Girls (Bütün Kızlar Adına)

Suç Filmleri

Dram ve gerilimin had safhada olduğu bu Netflix filminde polis memuru Jodie Snyman'ın seks kaçakçılığı yapan bir çeteye karşı verdiği savaşı izliyoruz. Suçluların peşine düşen ajan çeteye hayli yaklaştığı sıralarda suç örgütünü hedef alan seri katil Tamsanqa ile tanışır. İkili arasında oluşan bağ birlikte hareket etmelerine sebep olacaktır.

TürGerilimSuç
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDonovan
Marsh
OyuncularHlubi
Mboya
Erica
Wessels
Deon
Lotz

7. The Guilty (Suçlu)

Suç Filmleri

Suç, tehlike ve gerilim dolu senaryosu ile dikkat çeken 2021 yapımı The Guilty filminde rütbesi düşürülen ve acil durum aramalarının başına getirilen polis memuru Joe Bayler'ın başına gelenleri izliyoruz. Yeni görevin henüz başlayan Joe aldığı bir telefonda kadının kaçırıldığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu öğrenir. Hemen harekete geçen Joe Baylor adeta bir kaosun içerisine sürüklenecektir.

TürGerilimDramSuç
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularJake
Gyllen
-haal
Christina
Vidal
Eli
Goree

8. Army of Dead (Ölüler Ordusu)

Suç Filmleri

Netflix yapımı bu suç konulu filmde zombi salgını nedeniyle karantina altına alınan bir bölgede yapılacak olan büyük vurgun anlatılıyor. Paralı askerlerden küçük bir ordu kuran başrolümüz Zombilerle dolu karantina bölgesine girerek tüm ekibi zengin edecek bir soygun gerçekleştirmeyi düşler. Army of Dead benzeri zombi filmleri linke yer alıyor.

TürAksiyonKorku
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenZack
Snyder
OyuncularDave
Bautista
Ella
Purnell
Omari
Hardwick

9. Time to Hunt (Av Zamanı)

Suç Filmleri

Aksiyon ve macera dolu bu suç filminde 12 kişilik bir grup ormanın içerisine av olmaları için bırakılır ve zenginlerden oluşan bir zümre bu insanları tek tek avlayacaktır. Elit insanlardan oluşan bu zenginler insan avlamayı bir spora ve şova dönüştürmüşlerdir. Hesaba katladıkları tek şey ise 12 kişi arasında yer alan Crystal isimli deneyimli avcı olacaktır.

TürGerilimAksiyon
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCraig
Zobel
OyuncularBetty
Gilpin
Hilary
Swank
Wayne
Duvall

10. The Irishman (İrlandalı)

Suç Filmleri

The Irishman filminde mafyaya tetikçilik yapan İkinci Dünya savaşı gazisi Frank Sheeran konu edilmektedir. Uzun yıllar Bufalino suç örgütü için tetikçilik yapan Frank mafya aleminde İrlandalı olarak tanınmaya başlamıştır. Arkasında hiçbir iz bırakmayan Frank Amerikan tarihinin kara lekesi olan Jimmy Hoffa cinayetinde de adı geçenlerden biridir.

TürGerilimBiyografikSuç
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De Niro
Al
Pacino
Joe
Pesci

11. 21 Bridges

Suç Filmleri

2019 yılının en çok izlenen yapımlarından biri olan 21 Bridges’te gözden düşmüş bir polis memurunun suç imparatorluğuna karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Bir polisin katledilmesi olayına karışan katil şehirde elini kolunu sallayarak gezmektedir. Bu rahatlığın arkasında ise şehirde görev alan hain bir polistir. Dedektif ilk olarak bu polisi keşfeder ve katili iyice köşeye sıkıştırır.

TürGerilimPolisiyeSuç
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrian
Kirk
OyuncularChadwick
Boseman
Sienna
Miller
J.K.
Simmons

12. Joker

Suç Filmleri

Joker filminde hayatının hiçbir safhasında başarılı olamayan komedyen Arthur Fleck’in hayatına odaklanıyor. Yaşadığı sıkıntılı hayat sebebiyle topluma aykırı bir insan haline gelen Arthur geceleri taktığı maske ve aldığı lakap ile artık Joker olarak tanınır. Bu sıkıntılı hayat Joker’i Gotham’ın en büyük suç lordu yapacaktır.

TürDramSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De
Niro
Zazie
Beetz

13. The Highwaymen

Suç Filmleri

Ülkenin en ünlü suçlusu sokaklarda istediği gibi gezerken tüm teknolojik imkanlara sahip olan FBI ise bu suçlu bir türlü yakalamayı başaramaz. Son olarak bu soruna çözüm arayan yetkililer eski Teksas korucusu olan iki tecrübeli adamdan yardım isterler. Döneminin en iyi polisleri olan Frank Hamer ve Maney Gault yine Amerika tarihine geçen en büyük suçlular olan Bonnie ve Clyde’niin peşine düşerler.

TürSuçDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn
Lee
Hancock
OyuncularKevin
Costner
Woody
Harrelson
Kathy
Bates

14. A Twelve Year Night (12 Yıllık Gece)

Suç Filmleri

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde Uruguay’lı 3 siyasi tutuklunun 12 yıllık esareti konu edilmektedir. 1970’li yılları anlatan filmde askeri dikta rejimi tarafından yönetilen Uruguay’ın en önemli 3 siyasi önderi hapse atılır. Cezaları ise ölüm değil 12 yıl boyunca kimsenin bilmediği bir yerde hücreye kapatılmasıdır. Bu üç adamın arasında Uruguay eski devlet başkanı Jose Pepe Mujica’da vardır.

TürMaceraDramSuç
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlvaro
Brechner
OyuncularAntonio
de la
Torre
Chino
Darín
Alfonso
Tort

15. The Mule (Kaçakçı)

Suç Filmleri

En iyi suç filmleri arasında yer alan The Mule’de 80’li yaşlarda mafya için kuryelik yapmaya başlayan Earl Stone’un hayatına odaklanıyor. Paraya ihtiyacı olan yaşlı Earl mafya için kuryelik yapmaya başlar. İşinde gayet başarılı olan Earl gerekli miktarı topladığında işi bırakmak ister. Bu sırada narkotik ajanı Colin Bates’in dikkatini çeken Earl’in başı polisle ve mafyayla belaya girecektir.

TürDramBiyografiSuç
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularClint
Eastwood
Bradley
Cooper
Laurence
Fishburne

16. Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet)

Suç Filmleri

1930’lu yıllara dair gizemli bir hikayenin anlatıldığı bu filmde İstanbul – Paris arası sefer yapan bir yolcu treninde yaşanan cinayeti ve peşi sıra gelen olayları izliyoruz. Trende ölü bulunan bir Amerikalı milyoner tüm yolcuların huzursuz olmasına sebep olmuştur. Yetkililer tarafından aranan katil bir türlü bulunamamaktadır. Bu sırada tren kara saplanır ve ünlü dedektif Hercule Poirot duruma el koyar.

TürGerilimPolisiyeSuç
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Johnny
Depp
Michelle
Pfeiffer

17. The Godfather (Baba)

Suç Filmleri

Yönetmenliğini Francis Ford Coppola’nın yaptığı The Godfather, 1972 yılında sinema perdelerinde gösterime girdi. Oyuncu kadrosunda; Al Pacino, Richard S. Castellano, Talia Shire ve Marlon Brando gibi isimleri bulunduran The Godfather’ın konusu, İtalyan bir aile olan Carleone ailesinin başka mafya aileleri ile olan savaşını ve aile bağlantılarını anlatan film, mafya ve suç ilişkilerini konu alıyor.

TürDramPolisiyeSuç
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenFrancis
Ford
Coppola
OyuncularMarlon
Brando
Al
Pacino
James
Caan

18. Goodfellas (Sıkı Dostlar)

Suç Filmleri

Oyuncuları; Robert De Niro, Paul Sorvino ve Tony Darrow'ın oynadığı film de gerçek bir hayat hikayesinden sinemaya uyarlanmıştır. Henry ve Tommy adına gangster olmak isteyen iki genç bir kuyumcu soygunundan sonra, mafyanın dikkatini çeker ve yükselişe geçerler. Mafya yapısını vurgulayan filmde iki dost üzerinden suç konusu işlenmektedir.

TürGerilimDramSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRay
Liotta
Robert
De Niro
Joe
Pesci

19. Pulp Fiction (Ucuz Roman)

Suç Filmleri

Hayatlarına aksiyon ve macera getirmek isteyen aşık bir çift, suçla büyümüş iki gangster ve para karşılığı hile yapmayı reddeden cesur bir boksör ile ortak bir noktada birleşecektir. Yönetmen koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu filmde oyunculukları; John Travolta, Samuel L. Jackson ve Uma Thurman üstlenmektedir.

TürGerilimPolisiyeSuç
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularJohn
Travolta
Samuel
L. Jackson
Uma
Thurman

20. City of God (Tanrı Kent)

Suç Filmleri

1960’lı yıllarda gücünü uyuşturucu satışlarından alan Tanrı Kent’de. Rio De Janeiro’nun arka sokaklarında yaşayan iki arkadaşın hikayesi anlatılıyor.

TürDramPolisiyeSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenFernando
Meirelles
OyuncularAlexandre
Rodrigues
Leandro
Firmino
da Hora
Seu
Jorge

21. The Usual Suspect (Olağan Şüpheliler)

Suç Filmleri

Birbirinden yetenekli 5 suçlu, bir kaçırma girişiminden sonra gözaltına alınır ve daha önce 27 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarda bu 5 suçlunun parmağı olduğu düşünülmektedir. Polisiye – suç kıvamında işlenen film seyirciye suçun gizlenebilme yeteneğini gösteriyor.

TürGerilimPolisiyeSuç
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenBryan
Singer
OyuncularChazz
Palminteri
Kevin
Spacey
Gabriel
Byrne

22. Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri)

Suç Filmleri

Yönetmen koltuğunda yine Quentin Tarantino ve yine başarılı bir film. Bu sefer oyunculuk görevini de üstlenen Tarantino’ya, Steve Buscemi, Michael Madsen, Tim Roth ve Harvey Keitel de eşlik ediyor. Büyük bir hırsızlık olayı için bir araya gelmiş, birbirlerinin isimlerini bile bilmeyen bir grup, soygun sırasındaki aksilikler nedeniyle kan gölüne dönmüş ortamdan kaçmaya çalışırken, aralarında bir polis casusu olduğunu öğrenirler. Artık psikolojik bir savaşa dönen film organize suçların evrimini anlatıyor.

TürGerilimPolisiyeSuç
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularHarvey
Keitel
Tim
Roth
Michael
Madsen

23. Scarface (Yaralı Yüz)

Suç Filmleri

Yönetmenliğini Brian De Palma’nın yaptığı Scarface filminde oyunculukları; Al Pacino, Michelle Pfeiffer ve Steven Bauer üstlenmektedir. Castro devriminden sonra Amerika Birleşik Devleti’ne kaçan Tony Montana’nın mülteciyken nasıl uyuşturucu karteline dönüştüğü anlatılmaktadır.

TürSuçDramAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1983
YönetmenBrian
De Palma
OyuncularAl
Pacino
Michelle
Pfeiffer
Steven
Bauer

24. Bonnie and Clyde

Suç Filmleri

Amerika Birleşik Devletleri ekonomik bir krizin eşiğinde can çekişmektedir. Bonnie, annesinin arabasını çalan Clyde’ı çekici bulmaktadır ve en sonunda onunla beraber kaçmaya karar verir. Artık ikisi de birer suçludur. Peşlerine düşen polis teşkilatı onları yakalamaya kararlıdır. Küçük suç işleyen bu çiftin yaşadıkları konu alan film suç olaylarını aşkla yoğurarak ele alır.

TürSuçBiyografikPolisiye
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1967
YönetmenArthur
Penn
OyuncularWarren
Beatty
Faye
Dunaway
Gene
Hackman

25. Casino (Gazino)

Suç Filmleri

Oyuncu kadrosunda; Robert De Niro, Joe Pecsi ve Sharon Stone gibi isimleri barındıran filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese bulunmaktadır. Orta yaşlarda Las Vegas'ta uzun süre kumarhane yöneticiliği yapmış bir adamın, arkadaşını işe almasıyla suç batağına çekilmesi konu alınmaktadır.

TürDramSuç
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De Niro
Sharon
Stone
Joe
Pesci

26. Chinatown (Çin Mahallesi)

Suç Filmleri

Ida isimli bir kadın, eşinin kendisini aldattığından şüphelenmektedir ve özel bir dedektif tutar. Dedektif adamın başka bir kadınla olduğunu kanıtlar ancak sanılandan öte Ida'nın kocası başka bir olayın içindedir ve adamın ölmesiyle dedektif konuyu derinlemesine araştırır. Film organize suçu konu alarak o dönemin yaşam koşullarını da izleyiciye sunmaktadır.

TürPolisiyeSuç
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1974
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularJack
Nicholson
Faye
Dunaway
John
Huston

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.