El Salvador'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Orta Amerika'nın küçük ülkelerinden El Salvador, volkanik oluşumları, doğal alanları ve tarihi yapılarıyla tatilcilerin uğrak mekanlarındandır. El Salvador seyahatinde gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.
El Salvador'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

El Salvador, 7 milyon civarında nüfusun yaşadığı bir Orta Amerika ülkesidir. Büyük Okyanus'a kıyısı bulunan ülke, Honduras ve Guatemala ile sınır komşusudur. 21.040 kilometrekarelik küçük bir yüzölçüme sahip olan El Salvador'un başkenti San Salvador merkezidir. 'El Salvador' İspanyolca kökenli bir ifade olup 'kurtarıcı' demektir. El Salvador bölgedeki diğer ülkelerle beraber yüzyıllar boyunca İspanyolların himayesinde yaşamıştır. Ülke uzak ve yakın tarihi açısından Amerika kıtasının kilit ülkelerinden biridir. Doğal güzellikleri ile de tatilcilerin dikkat merkezinde olan El Salvador'un gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.

İlopango Gölü

ilopango-golu.jpg

Başkent San Salvador ile Cuscatlan ve La Paz merkezlerinin kesiştiği noktada bulunmaktadır. Volkanik oluşumlu bu krater gölü, tam 72 kilometrekarelik alanı kapsarken derinliği ise 440 metreyi bulabilmektedir. Zamanla gölden Büyük Okyanus'a doğru akıntı yapan Jiboa Nehri ortaya çıkmıştır. Gölde bir de volkanik oluşumlu küçük bir ada vardır. İlopango Gölü, zamanla El Salvador'un turistik yerlerinden biri haline gelmiş ve etrafındaki kasabalar için önemli bir ekoturizm mekanı olmuştur.


Coatepeque Caldera

coatepeque-caldera.jpg

Burası El Salvador'da bulunan 26 kilometrekarelik bir kalderadır. 72.000 ve 57.000 yıl öncesine dayanan volkanik oluşumlu alanın en yüksek noktası, 746 metredir. Coatepeque Gölü ise Coatepeque Caldera doğu kesiminde yer alan volkanik bir göldür. El Salvador'un en büyük gölleri arasında bulunan Coatepeque Gölü'nün etrafında birçok kaplıca bulunmaktadır. Lav kubbeleri, gölü, adasıyla tatilcilerin dikkatini çeken bölge El Salvador'un gezilecek yerlerinden biridir.


Tazumal

tazumal.jpg

Ülkenin Chalchuapa merkezine bağlı olan bir bölgede bulunan Kolomb-öncesi dönemlerde oluşturulmuş olan Maya Medeniyeti'ne ait bir arkeolojik sitedir. Arkeolog Stanley Boggs'un 1940 ve 1950'li yıllarda gerçekleştirdiği kazılarda ortaya çıkarılan antik kentte birçok tarihi devre ait sayısız taş ve metal eserler aşikar olunmuştur. El Salvador'un en tarihi yerlerinden biri olan Tazumal eski kenti her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.


El Museo de la Palabra y la Imagen

el-museo-de-la-palabra-y-la-imagen.jpg

El Salvador'un başkenti San Salvador'da yer alan kurum, 1993 yılından bu yana hizmet vermektedir. El Salvadorluların tarihini ve kültürünü korumak, yaymak ve bu konulara eğilimi artırmak gibi misyonları olan müzede ülkenin siyasi, kültürel açıdan önemli ögeleri sunulmaktadır. Yüzlerce duvar resminin, haritaların, fotoğrafların, kostüm ve gündelik eşyaların sergilendiği kurumu El Salvador gezi rehberinize eklemeyi unutmayın.


Ulusal Saray

ulusal-saray-001.jpg

1866 ve 1870 yılları arasında inşa edilen görkemli saray, yapımından yaklaşık 20 yıl sonra yaşanan bir yangında ağır hasar görmüştür. 1905 ve 1911 yılları arasında mühendis Jose Emilio Alcaine tarafından yeniden oluşturulan binanın yapımında Almanya, İtalya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok yerinden getirilen malzemeler kullanılmıştır. 1974 yılına kadar devletin üst düzey yönetcilerine ev sahipliği yapan Ulusal Saray, 4 ana oda başta olmak üzere ek olarak 101 odadan oluşmaktadır. 1974 yılında ülkenin Ulusal Tarihi Mirasları'na eklenen şahane yapı, El Salvador'un görülmesi gereken yerleri arasındadır.


El Boqueron Milli Parkı​

el-boqueron-milli-parki​.jpg

5 kilometrekarelik alanı kapsayan milli parkın en cazibedar bölgesi 1800 metrelik volkanik oluşumlu zirvesinin içindeki 558 metre derinliğindeki krater alanıdır. Başkent San Salvador yakınlarında bulunan milli parkta bahsi geçen volkanın alt kısmında 'Boqueroncito' isimli bir de küçük volkan bulunmaktadır. Volkanik oluşumlara ilgi duyanların uğrak mekanlarından birine dönüşen ulusal park, birçok bitki türü ile tilki, rakun, geyik ve armadillo gibi hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır.


Monumento al Divino Salvador del Mundo

monumento-al-divino-salvador-del-mundo.jpg

Başkent San Salvador'un Plaza El Salvador adlı meydanında bulunan tarihi bir anıttır. 1911 ve 1913 yılları arasında inşa edilen yapı, Hz. İsa'nın dünya küresi üzerinde dikildiğini tasvir etmektedir. Bu anıtın dikilişinin öncelikli amacı El Savvador Başkanı Manuel Enrique Araujo'nun mezarını süslemekti. Zamanla ülkenin en önemli sembollerinden biri haline gelen anıt, tam 18 metre yüksekliğinde olup El Salvador'un görülmesi gereken yerlerinden biridir.


Santa Ana Katedrali

santa-ana-katedrali.jpg

Ülkenin önemli merkezlerinden Santa Ana'da bulunan ve Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren bir manevi yapıdır. 1906 yılında temelleri atılan katedral, 1913 yılında kutsandı ve nihayet 1959'da tamamlanarak Meryem Ana'ya ithaf edildi. Neo-Gotik mimarisinin eşsiz örneklerinden biri olan Santa Ana Katedrali, kentin en merkezi yerinde belediye binası, kent tiyatrosu gibi önemli yapılara komuşudur.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.