Ekvador'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Amerika'nın kilit ülkelerinden biri olan Ekvador, tarihi ve turistik yerleri bakımından çok önemli bir ülkedir. İşte, doğal alanları ve tarihi yerleriyle tatilcilerin uğrak mekanlarından birine dönüşen Ekvador'un gezip görmeniz gereken yerleri...
Ekvador'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ekvador, Güney Amerika'da bulunan ve Büyük Okyanus'a kıyısı olan tam 283.560 kilometrekarelik yüzölçümü alanına sahip bir ülkedir. Dünyayı iki eşit parçaya bölen Ekvator'dan ismini alan ülkede yaklaşık 16 milyon nüfus yaşamaktadır. Meşhur Galapagos Adaları'nı da kapsayan ülkenin başkenti Quito'dur. Doğal güzellikleri ile Güney Amerika'nın incilerinden biri olan Ekvador'un gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

​Compania de Jesus Quito

​compania-de-jesus-quito.jpg

Ekvador'un başkenti Quito'da bulunan ve halk arasında La Compania olarak bilinen bir Roma Katolik kilisesidir. Cizvit tarikatına ait olan kilisenin yapımında volkanik gri taşlar kullanılmıştır. 1605 ve 1765 yılları arasında inşa edilen manevi yapı, Latin Amerika Barok mimarisinin en eşsiz örneklerinden biridir. Bu muhteşem güzellikteki mimari eserin dışı altın varak, yaldızlı sıva ve ahşap oymalar ile süslenmiştir. Kilise Ekvador'un en değerli tarihi ve turistik yerleri arasındadır.


Cotopaxi

cotopaxi-001.jpg

5897 m yüksekliğiyle Cotopaxi Ekvador'un en yüksek ikinci dağı aynı zamanda en yüksek aktif volkanıdır. Burası dünyanın da en yüksek volkanik dağları içinde gösterilmektedir. Quito'nun yaklaşık 50 km güneyinde yer alan volkanik dağ aktif olmasına rağmen tırmanışların en çok yapıldığı ve Güney Amerika'nın en çok ilgi gören zirvesidir. Ekvadorlu seyahat işletmelerinin verdiği rehberler eşliğinde düzenli tırmanışlar yapılmaktadır. Dağın yükseltisi fazla olduğundan 4800 m yükseklikte turistlerin geceyi geçirebilecekleri Jose-Rifa Korunma Kulübesi yer alır.

Old Cathedral of Cuenca

old-cathedral-of-cuenca-001.jpg

Old Cathedral of Cuenca, Ekvador ülkesinin Cuenca şehrinde bulunmaktadır. Bir zamanlar İspanyolların Kolonilerinden biri olan bölgedeki bu katedral, büyük ibadet yerlerinden biriydi. Şimdilerde ise turistik amaçlı kullanılmak üzere müze haline dönüştürülmüştür. Katedralin karşısında bulunan Calderon Parkı da Cuenca'ya gittiğinizde uğramanız gereken yerler arasında bulunmaktadır. Katedralin yapımına 1567 yılında başlanmış olup sonraki dönemlerde eklenen saat ve kulelerle beraber günümüzdeki halini almıştır.


Cajas Ulusal Parkı

cajas-ulusal-parki.jpg

Cajas Ulusal Parkı, Ekvador ülkesinin dağlık alanında bulunan değerli bir koruma alanıdır. Milli parkın deniz seviyesinden yüksekliği 3100 metre ile 4450 metre arasında değişiklik göstermektedir. Bölgede yaklaşık olarak 270 göl ve lagünlar bulunmaktadır. Parkı oluşturan bu göllerin %60'lık bir bölümü içme suyu olarak kullanılabilmektedir. Cajas Milli Parkı'nın bazı kısımları tehlikeli olmakla beraber bölge geniş birçok hayvan türünü barındırmaktadır. Tehlikeli hayvanların yanı sıra 157 adet kuş türüne ev sahipliği yapan milli park araştırmacıların ilgisini çekmektedir.


Tungurahua Yanardağı

tungurahua-yanardagi.jpg

Tungurahua Yanardağı, Ekvador ülkesinde bulunmakla beraber yüksekliği 5160 metredir. 1999 yılında meydana gelen patlama sonucu yanardağın eteklerinde bulunan Banos şehrinin boşaltılmasına sebep olmuştur. 1999 yılından itibaren zaman zaman azlı çoklu dumanlar tütmekte ve ufak patlamalar olmaktadır. Ağustos 2006'da yanardağ tekrar faaliyete geçmiş olup birçok köyde tahribat oluşturmuştur. Bu tahribatların bazısı ölümle sonuçlanmıştır. Bu patlama sonucunda o bölgeye olan bütün uçuşlar ertelenmek zorunda kalmıştır.


La Carolina Parkı

la-carolina-parki.jpg

Başkent Quito'nun en merkezi noktasına kurulan bir şehir parkıdır. 670 bin metrekarelik alanı kapsayan park, 1939 yılında oluşturularak Quitolulara armağan edilmiştir. Bu mükemmel şehir parkında harika yürüyüş yolları, peyzajlı alanlar, koşu ve bisiklet yolları ile yanaşı birçok kafe ve çay bahçesi hizmet vermektedir. La Carolina Parkı'nda çocukların oyun oynayabileceği bir oyun parkı ve ziyaretçilerin teknelerle veya deniz bisikletleriyle açılabileceği bir gölet bulunmaktadır. Futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra tenis kortlarıyla da hizmet veren park, başkentin en cazip eğlence ve dinlence mekanlarından biridir.


Floreana Adası

floreana-adasi.jpg

Galapagos Adaları'ndan biri olan Floreana Adası, 173 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Volkanik patlama sonucu oluşan ada, önceleri Charles Adası ve Santa Maria gibi isimlerle de anılmıştır. Adanın en yüksek noktası, tam 640 metre yüksekliğindeki Cerro Pajas adlı tepedir. 100-150 civarında insanın yaşadığı ada, Ekvador'un en değerli gezi noktalarından biri olarak bilinmektedir. Ada mükemmel plajı, bitki örtüsü ve manzaralarıyla her yıl yüz binlerce turisti büyülemektedir.


Llanganates Ulusal Parkı

llanganates-ulusal-parki-001.jpg

Ekvador'un Napo, Cotopaxi, Pastaza ve Tungurahua kentlerini kapsayan tam 2.197 kilometrekarelik bir ulusal parktır. 1996 yılında ulusal park olarak ilan edilen bölge ülkenin en önemli milli parkları arasında bulunur. Bölgeye Salcedo, Patate, Pillaro, Banos ve Rio Verde gibi kentler üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Amazon Ormanlarının geniş bitki ve hayvan çeşitlerini barındıran Llanganates Ulusal Parkı, Ekvador'un turistik yerlerindendir.


Antropoloji ve Çağdaş Sanat Müzesi

antropoloji-ve-cagdas-sanat-muzesi.jpg

Bölge Halkı tarafından kısaca MAAC olarak da adlandırılan müze, ülkenin önemli merkezlerinden Guayaquil'de bulunmaktadır. Latin Amerika ve Kolomb öncesi sanat ve kültür varlıklarına ev sahipliği yapan kurum, 2003 yılında hizmete açılmıştır. 50.000 yerli Ekvadorlu arkeolojik ögeler ve 3.000'den çok çağdaş sanat eserinin sergilendiği değerli bir müzedir. Sanat ve tarih meraklılarının bölgedeki uğrak mekanlarından birine dönüşen Antropoloji ve Çağdaş Sanat Müzesi mutlaka ziyaret edilmelidir.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.