Dogo Argentino Köpek Cinsi Hakkında 10 Bilgi

Dogo Arjantin köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en gerekli 10 bilgiyi sizler için sıraladık.
Dogo Argentino Köpek Cinsi Hakkında 10 Bilgi

Dogo Argentino Özellikleri

Dogo Argentino olarak da bilinen Dogo Arjantin köpeği, en sevilen büyük köpek ırkları arasında yer almaktadır. Çoğu zaman ailelerin bir numaralı tercihi olan bu tür, gelişmiş avcı yeteneği, oyuncu kişiliği ve sadık yapısıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Dogo Argentino cinsi köpek hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik. Bu sevimli dostumuzla doğru bir ev arkadaşlığı kurmanız için bilmeniz gereken 10 özelliği lsiteledik. Dogo köpek cinsi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.


1. Tarihi

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda.jpg

Arjantin Mastiff'i olarak da bilinen Dogo Argentino, ilk olarak 1920 yılında Dr. Antonio Nores Martinez tarafından geliştirilmiştir. Tür, soyu tükenmekte olan Cordoba köpeğinin soy devamlılığı için geliştirilse de korkusuz ve iyi bir sırdaş olması için ıslah edilmiştir.


2. Irk Bilgisi

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-001.jpg

Mastiff tipi köpek türleri arasında yer alan Dogo Argentino, ilk zamanlar Cordoba köpeği olarak adlandırılmıştır. Cinsin geliştirilmesi için Great Dane, Bulldog, Pointer, Boxer, Mastiff, Bull Terrier ve Irish Wolfhound köpek ırkları kullanılmıştır.


3. Karakteri

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-002.jpg

Dogo Arjantin, hem şiddetli bir avcı hem de son derece güçlü, sadık ve atletik bir aile köpeğidir. Yüksek av sürüşüne sahip bu tür, köpek eğitimi konusunda deneyimli aileler tarafından beslenmelidir.


4. Eğitimi

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-003.jpg

Dogo Arjantin köpeği, yavruluktan itibaren sosyalleştirme çalışmalarına dahil edilmelidir. Her daim fiziksel aktiviteler ve zihinsel stimülasyonlara ihtiyaç duyan tür, aksi taktirde yıkıcı ve saldırgan bir köpeğe dönüşebilmektedir.


5. Fiziksel Özellikleri

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-004.jpg

Erkek Dogo Argentino köpekleri 70 cm boya ve 45 kg ağırlığa sahipken dişi türleri 65 cm boya ve 35 kg ağırlığa ulaşmaktadır. Bu tür büyük köpek cinsleri gurubuna girmektedir.


6. Bakımı

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-005.jpg

Her daim kaliteli köpek mamasıyla beslenmesi gereken Dogo Arjantin köpeği, uygun egzersiz ve düzenli diyet programlarıyla yaşam kalitesi artmaktadır. Türün ortalama yaşam beklentisi 11 ile 13 yıl arasında değişiklik göstermektedir. 


7. Kişiliği

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-006.jpg

Dogo Argentino köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri; "saygılı, sevgi dolu, meraklı, iyi huylu, oyuncu, zeki ve cesaretli" yer almaktadır. Aynı zamanda son derece başarılı bir avcı köpeğidir.


8. Kalıtsal Hastalıklar

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-007.jpg​​​​​​​

Dogo Arjgentino köpeği, kulaklarında yer alan bir pigmente bağlı olarak %10 duyma kaybından muzdariptir. Bu durum genellikle beyaz paltoya sahip Dogo Argentino köpeklerinde sıklıkla rastlanmaktadır. 


9. Çocuklarla ve Evcil Hayvanlarla İletişimi

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-008.jpg​​​​​​​

Son derece güçlü ve kaslı vücut yapısına sahip Dogo Arjantin, daha küçük çocuklarla baş başa bırakılmaması gerekmektedir. Daha kontrollü bir arkadaşlık için köpeğinizin sizin yanınızda küçük çocuklarla bir araya gelmesi daha sağlıklı olacaktır. Öte yandan yavruluktan itibaren sosyalleştirilen Dogo Arjantin köpekleri, oldukça nazik, sakin ve uysal hareketler sergilemektedir.


10. Sağlık Durumu

dogo-arjantin-kopegi-hakkinda-009.jpg​​​​​​​

Bazı Dogo Argentino köpekleri kalıtsal hastalıklara sahip olabilmektedir. En sık görülen hastalıklar arasında hipotiroidizm, glokom ve gırtlak felci ve kalça displazisi yer almaktadır. Bu sebeple köpeğinizin rutin veteriner kontrolleri ve aşı uygulamaları son derece önemlidir.


Önerilen İçerik; En Popüler Köpek Cinsleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum