Disney+ WandaVision Dizisi Hakkında Oyuncuları ve Konusu

Disney+’nın bomba gibi girdiği 2021 içeriklerinden bir tanesi olan WandaVision internet dizisi hakkında siz NeOldu.com okurları için araştırma yaparak hakkında bilmeniz gerekenleri içerik haline getirdik.
Disney+ WandaVision Dizisi Hakkında Oyuncuları ve Konusu

Disney+ WandaVision Dizisi Analizi ve Bilinmesi Gerekenler

Bir durum komedi dizisi olan WandaVision yapımının oyuncu kadrosunu, konusunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını ve IMDb puanını sizler için liste haline getirerek derledik. İşte WandaVision hakkında bilinmesi gereken bilgiler.


1.  Disney+ ekranlarında dizi 15 Ocak 2021 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır. Dizi şu anlık 1 sezon 9 bölümden oluşmaktadır. Dizinin ortalama uzunluğu 25 ila 30 dakika arasındadır.

01-185.jpg


2. 20 Eylül 2020 tarihinde Marvel Entartainment orijinal YouTube kanalında yayınlanan dizi fragmanı kısa süre içinde 18.529.809 kişi tarafından görüntülendi. Oldukça beğenilen fragman tam 690.000 kişi tarafından beğenildi.

02-205.jpg


3.  İlk günden patlama noktası oluşturan bu kaliteli dizinin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff), Paul Bettany (Vision), Kathryn Hahn (Agnes), Teyonah Parris (Monica Rambeau), Kat Dennings (Darcy Lewis), Shane Berengue (Tactical S.W.O.R.D Agent), Jolone Purdy (Beverly), Randall Park (Jimmy Woo), Emma Caulfield Ford (Dottie).

03-218.jpg


4. Timer 2009, Black Widow 2021, Düzenbazlar 2019 yapımlarında görev alan Jac Schaeffer tarafından tasarlanan ve senaristliği yapılan dizinin yönetmen koltuğunda ise Cut Bank 2014, Meet the Hollowheads 1989 yapımlarında çalışan Matt Shakman oturuyor.

04-213.jpg


5. Dizi usta yazar Stan Lee’nin Scarlet Witch eserinden uyarlanıyorken, besteciliğini ise oldukça tecrübeli ve başarılı besteci Christophe Beck yapıyor. ABD menşeili yapımın orijinal dili ise İngilizce.

05-159.jpg


6. Biz yazarlarında oldukça beğendiği bu dizinin odak noktası ise 50’li yıllarda yaşayan Wanda Maximoff’un Scarlet Witch’e dönüşümünü ekranlara yansıtması oluyor.

06-153.jpg


7. Scarlet Witch ve Vision’un karakterlerini anlatan dizinin konusu ise Avengers: Infinity War ile bağlantılı olacak. Thanos tarafından öldürülen iki karakterin yaşamlarını, geçmişlerini ve karakter gelişimlerini ele alıyor.

07-151.jpg


8. Marvel’in dizisi WandaVision çıkmasının ardından çok az bir süre geçmiş olmasına rağmen RottenTomatoes’te rekor kırarak %97 eşleşme puanı almış. IMDb üzerinde ise dizi 2 gün içinde 11.462 kişinin verdiği oy ile 7,7 puan almayı başarmış.

08-147.jpg


WandaVision Dizisi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Esas hikayesi Justice League animasyonunun Legends adlı bölümünden ilham alınmış gibi duran Marvel dizisi. Bu ilgili bölümde nükleer savaşlardan sonra yıkıma uğramış dünyada özel güçler kazanan bir çocuk zihniyle alternatif bir gerçeklik yaratıp insanları onlara biçtiği rolleri oynamaya zorlaması işlenirdi. Wanda'nın dizideki pozisyonu da tam olarak bu galiba, Vision'un kaybıyla uğradığı çöküş onu bu yola itmiş olabilir. Gerçi bu hikayenin atası da 1959 yılında yayınlanan It's a Good Life isimli the Twilight Zone bölümüdür.


👤 Disney+ üzerinden yayınlanan ama yayını sorunsuz olmayan dizi. Yayınlanmasına rağmen ilk yarım saat tarayıcı üzerinden oynat tuşu çıkmadı. Bölümler de görünmüyordu. Sorunu bölümleri telefondan izleyerek çözdüm ama koskoca Disney'in böyle hatalar yapması gerçekten çok garibime gitti. Dizi fena değildi. Umarım sezon sonuna doğru hızlanır.


👤 Spoiler yok Endgame'den sonra "Tamam artık bitti yeter" demiştim ve sadece farklı olan, klişeyi aşmış comic book filmlerini izlerim diyordum. Bu tür filmlere verebileceğim puanlar en fazla 6-7 hadi bilemedin 7.5'tu fakat ne yaparsam yapayım MCU'nun teorilerinden, easter egg'lerinden yıllar geçsede çok zevk alıyorum. Bu dizi de onu çok iyi başarmış, ilk 2 bölümün klasik sitcom gibi güllük gülistanlık gidip sonlara doğru birden bamm diye değişmesi, tabiri caizse kararması beni çok etkiledi valla.


👤 Oyunculuklar çok iyi, setler, müzikler.. belki düşük beklentiyle izlememdendir ama ben çok sevdim ve diğer bölümlerden beklentim çok. İzleyin. Öncelikle en çok beklediğim dizilerdendi, çünkü sonunda marvel kendi formülünden dışarı çıkıp deneysel bişeyler yapacak gibiydi ve başardılar.


👤 Deneysellik nasıl? Pardon ama neyin deneyselliği? Siz buna deneysel yapım mı diyorsunuz a*k? Dizinin olaylar patlamadan önceki yarısını full sit-com yapalım alın size deneysellik deyip fışkırtmışlar a*k. Şimdi iki bölüm(dizinin 4'te 1'i oluyor haa) 50'li yıllarda geçti, fragmanlarda 60'lı 70'li yıllarda gözüküyor, kaç bölümde aşacaklar bu saçma sitcom konseptini acaba? Ortada çok yanlış bir deneysellik var. Ve herşeyi bırak Edgy bir deneysellik, deneysel olsun diye yapılan zorlama bir deneysellik buradaki. Bu diziye deneysellik puanım; 2/10


👤 60'ların sitcom'u ile günümüzün Legion dizisi deliliği arasında gidip gelen yeni bir deneysel Marvel dizisi. Öncelikle sitcom anları eminim herkes için garipti ancak “Sürekli aynı şeyleri izliyoruz diyordunuz, alın size en kökünden farklı bir iş” diyor Marvel bize. Yani dizinin tüyler ürperten minicik anlarında heyecanlanmanız bence daha önemli. O gerilimi müthiş vermişler. Yerinde ve tadında. En önemlisi, gerilim anlarında komediye anında dönülmesi tüyleri daha da ürpertiyor.


👤 Eski Amerikan sitcom konspetine bayıldığım için ilk iki bölümü ziyadesiyle beğendim keşke birkaç bölüm daha siyah beyaz devam etselerdi. "Bu ne lan?" diyenler için bir ekleme yapayım; Altından sayko bir şey çıkacağı bariz değil mi bu hikayenin, bunu anlayamayacak kadar basit hikayelere alışmış olamazsınız. Credits sahnesinin uzunluğunda yakınanlar olmuş ama o Credits sahnelerinden birisi muhtemelen Wanda Maximoff'un yarattığı gerçekliğin Credits'i, diğeri ise gerçek dizinin Credits'i.


👤 Sinemayı okumak diye bir mevzu vardır. Tabii herkesten bunu yapmasını bekleyemezsiniz. Çünkü bu şeye benzer "Herkes çok iyi yemek yapmalıdır." "Ben iyi yemek yapamadığım için kimse iyi yemek yapmamalı..." ya da "ben iyi yapamadığım için kimse yemek hakkında konuşmamalı..." Bir şeyi anlamadığımız için onu izlememek /okumamak/ ilgilenmemek bir tercih. Ama anlamadığımız bir şeyi "Bu ne biçim olmuş A*k" tarzında eleştirmek bizi başka bir seviyeye getirir. Bilmem anlatabildim mi? Dizi gayet güzel ve izlenir.


WandaVision Oyuncuları ve Başrolü Hakkında Bilgi

Elizabeth Olsen – Wanda Maximoff

Yenilmezler: Ultron Çağı, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Avengers: Endgame, Kaptan Amerika: Kış Askeri ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı filmlerinde kendini tanıtmayı başaran 31 yaşındaki profesyonel oyuncu bu güne kadar 25'ten fazla yapımda rol almıştır.

o1-113.jpg


Paul Bettany – Vision

Paul Bettany BAFTA ve Sinema Oyuncuları Derneği Ödüleri'nde adaylığı bulunan sinema oyuncusudur. Şu anda 49 yaşında olan yakışıklı oyuncu bu güne kadar 45'ten fazla yapımda rol almıştır.

o2-104.jpg


Kathryn Hahn – Agnes

Amerikalı oyuncu ve komedyen olan Kathryn Hahn kariyerine Lily Lebowski rolü ile Crossing Jordan dizisi ile giriş yapmıştır. Şu an 47 yaşındaki güzel oyuncu bu güne kadar aralarında Bad Moms, Üvey Kardeşler, Bu Nasıl Aile gibi yapımlarında olduğu 50'den fazla prodüksiyonda görev almıştır.

o3-065.jpg


Çıkış Tarihi: 15 Ocak 2021

Kategori: Sitcom, Macera, Komedi, Dram, Kahramanlık, Marvel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.