Bulldog Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Bulldog köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Bulldog köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Bulldog Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bulldog Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bulldog, ilk olarak İngiltere’de görülmüş Mastiff köpek ırkından gelmektedir. İlk zamanlar boğa dövüşlerinde kullanılan bu ırk her daim kavgaya meyilli hale getirilmiştir. İnsanların yanlış eğitimi ile saldırgan bir hayvan halini alan Bulldog köpeği son derece insan canlısı olması ile bilinmektedir. Günümüzde dünya üzerinde en çok tercih edilen köpekler arasında yer alan bu tür 1890 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilmiştir.

Kanlı bir geçmişe sahip Bulldog köpeği atalarını andırmayan kişiliği ile günümüzde ailelerin en yakın dostu olmayı başarmıştır. Vahşi görünümüne rağmen son derece nazik, şefkatli ve sevecen kişiliğe sahip Bulldog köpeği iyi bir sosyalleştirme ile çevresine asla zarar vermemektedir. İnanılmaz güçlü, kaslı ve atletik vücut yapısına sahip bu tür orta boy köpekler arasında yer almaktadır. Günümüzde en popüler köpeklerden biridir.

Bulldog


Bulldog Köpek Görünümü

Gururlu ve asil görünüme sahip Bulldog köpeği son derece çekicidir. Kalın ve geniş vücut yapısı ile zemine bir hayli alçak kısa bacaklara sahiptir. Büyük yüzü ve başı ile oldukça tanınmaktadır. En belirgin görünümü ise ağız yapısıdır. Yüzünün her bölgesinde kırışıklıklar hakimdir. Kısa burun yapısı ile sıcak havalarda nefes almakta zorlanmaktadır. Beraberinde orta büyüklükte yuvarlak gözleri ve aşağı doğru inen kulaklara sahiptir. Türün kabul edilen renkleri beyaz, kırmızı, kahverengi ve renklerin karışımıdır.

Bulldog


Bulldog Köpek Kişiliği

Her ne kadar korkutucu görünüme sahip olsa da Bulldog köpeği oldukça nazik, sevecen ve anlayışlıdır. BBu da türün en popüler aile köpeği olmasına yetmektedir. Özellikle çocuklara karşı inanılmaz hassas ve nazik davranışlar sergilemektedir. Her daim koruyucu özelliği ile bilinir. Bazen inatçı kişiliğe bürünebilen Bulldog köpeği insanların etrafında olmaktan zevk alacaktır. Fazla üzerine gidilmesi durumunda oldukça baskın kişiliğini göstermektedir. Yalnız bırakılmaktan hoşlanmadığı gibi bu durumda yıkıcı, sesli ve mutsuz olabilmektedir.

Bulldog


Bulldog Köpeği Sağlık Durumu

Bulldog köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 8 ile 10 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Bulldog köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Bulldog köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Bulldog


Bulldog Köpek Bakımı

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Bulldog köpeğinin de her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için düzenli bakım ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle cildinin her daim sağlıklı kalması için düzenli taranması önerilmektedir. Beraberinde yılda birkaç defa banyo yaptırabilirsiniz. Hareketli olmasından dolayı kulaklarında biriken tozlara karşı haftalık nemli bir bezle silmenizde fayda var. Ayrıca ağız enfeksiyonlarını önlemek için düzenli diş fırçalaması yapmalısınız. Bulldog köpeğinizin yaşam kalitesini en üst düzeyde tutmak için kaliteli köpek maması ve düzenli beslenme şarttır.

Bulldog


Bulldog Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Bulldog köpeği son derece sosyal kişiliği ile dikkat çekse de çocuklarla bir araya getirilmesi için yavruluktan itibaren aile dahil edilmelidir. Beraberinde iyi bir eğitim ile çocuklara karşı son derece nazik olabilen bu tür cüssesi ile istemsizce daha küçük çocuklara zarar verebilmektedir. Bu genellikle çarpma yada ısırmadan kaynaklı olabilir. Öte yandan çocuklarınızın Bulldog köpeği ile vakit geçireceğinde nasıl davranması hakkında bilgi vermeniz önerilmektedir. Köpeğin kulak, kuyruk yada uzuvlarından çekmesi durumunda saldırganlaşabilir. Diğer evcil hayvanlar ile de küçüklükten itibaren tanışması durumuna sıkı bir arkadaşlık kurabilir. Fakat yabancılara karşı her daim dikkatli davrandığını unutmayınız.

Bulldog


Bulldog Cinsi Köpek Özellikleri

  • Her yaştan çocuk ile geçinebilmektedir.
  • Son derece sadık ve iyi huyludur.
  • Enerjik olmasından dolayı düzenli egzersiz gerekmektedir.
  • Eğitime oldukça açık bir türdür.
  • Nadiren havlayan bir ırktır.
  • Kendine son derece güvenen kişiliği bazen bağımsız olmasına neden olabilir.
  • Yüksek sesle horlamaya eğilimlidir.
  • Ruh haline göre inatçı olabilir.
  • Yıl boyunca çok fazla tüy döker.
  • Oldukça kısa yaşam ömrüne sahiptir.
  • Pahalı bir köpek ırkıdır.
  • Şiddetli şişkinliklerden muzdarip olabilir.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.