Brezilya Gezilecek Yerler

Brezilya, Güney Amerika kıt'asının en büyük ülkesidir. Zengin tarihi, kültürü, coğrafi güzellikleri ve turistik yerleriyle bölgenin en değerli ülkesi konumundaki Brezilya'nın gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Brezilya Gezilecek Yerler

Brezilya Gezilecek Yerler

  • Brezilya’daki müzeler
  • Brezilya’daki turistik noktalar
  • Brezilya’da nerede kalınır?
  • Brezilya otel önerileri
  • Brezilya şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Brezilya’da ne yenir?
  • Brezilya restoran önerileri
  • Brezilya gece hayatı
  • Brezilya gece kulübü önerileri

Brezilya Hakkında Bilgi

  1. Resmi adı Brezilya Fedaratif Cumhuriyeti’dir.
  2. Başkenti Brasilia'dır.
  3. Nüfusu yaklaşık 175 milyondur.
  4. Dini hıristiyanlık ve resmi dili Portekizce'dir
  5. Güney Amerika’nın doğusunda yer alan bir devlettir.
  6. Güney Amerika’nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir.
  7. Doğusunda Atlas Okyanusu bulunmaktadır. 
  8. Farklı ırklar arasında evlenmeler sebebiyle melez halk artmaktadır.
  9. Sığır yetiştiriciliğinde, dünyanın önde gelen ülkelerindendir.
  10. Coğrafi yapısından dolayı modern kara yollarının kurulması gecikmiştir. 
  11. Gemicilik ve taşımacılık ileri bir seviyededir.

Brezilya, Güney Amerika'nın nüfusu ve yüzölçümü bakımından en büyük ülkesidir. 203 milyondan fazla insanın yaşadığı ülke tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan dünyanın önde gelen ülkelerindendir. Aynı zamanda ülkenin Atlas Okyanusu'na geniş bir kıyısı vardır. Brezilya'da gerçekleştirilen karnavallar, turlar bölgeyi turistik açıdan da çok geliştirmiştir. Brezilya tatillerinizde gezilerinize yardımcı olabilmek adına ülkenin gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Kurtarıcı İsa Heykeli

1922 ve 1931 yılları arasında Brezilya'nın önceki başkenti Rio de Janeiro şehrinde inşa edilmiştir. Ülkenin en değerli kutsal simgelerinden biri haline gelen heykel mimarlar Paul Landowski, Heitor da Silva Costa ve Albert Caquot'un ortak tasarımıdır. Tijuca Ulusal Parkı'nın yükseklerinde Corcovado Dağı'nın zirvesine konuşlandırılmıştır. Ülkenin kuruluşunun 100. yıldönümüne ithafen 1931 yılında açılan Kurtarıcı İsa Heykeli 'Hz. İsa'nın ayakta ellerini yanlara açışını tasvir etmektedir. 2007 yılından bu yana dünyanın yeni 7 Harikası'ndan biri olarak belirlenen heykel her yıl 1 milyondan fazla turist çekiyor. 8 metre yüksekliğinde bir yapıya dikilen heykelin kendi yüksekliği 30 metre, ağırlığı da tam 1,145 tondur. 

kurtarici-isa-heykeli.jpg

Adres: Parque Nacional da Tijuca - Alto da Boa Vista, Rio de Janeiro - RJ, Brezilya

Rio de Janeiro Gezilecek Yerler


İguazu Şelalesi

Brezilya'nın en turistik yerlerinden biri olan bu doğa harikası deniz seviyesinden 195 metre yükseklikte bulunmaktadır. Tam 275 kademeli şelalenin kendi yüksekliği 82 metredir. Curitiba kenti civarında iki nehrin kesişerek akmasıyla meydana gelen yeni bir nehrin Arjantin ve Brezilya arasında oluşturduğu olağanüstü şelaledir. Bölge ülkenin en önemli doğal turizm potansiyeline sahiptir ve her yıl yüz binleri ağırlamaktadır. Şelalelere yakın bir konumda inşa edilen platformlar sayesinde insanlara bu büyüleyici atmosfer yaşatılıyor. 1984'ten bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer almayı başaran İguazi Şelalesi Brezilya gezi rehberinizde muhakkak yer almalıdır.

iguazu-selalesi.jpg

Adres: Misiones Province, Arjantin

Sao Paulo Gezilecek Yerler


Sugarloaf Mountain (Kesmeşeker Dağı)

Rio de Janeiro sınırları içerisinde 396 metre yüksekliğe sahip olan dağın kesmeşekeri andırması bu ismi almasında belirleyici unsur olmuştur. Atlas Okyanusu'na çok yakın mesafede bulunan bu dağ Brezilya'nın görülecek yerlerinden biridir. 1912 yılından itibaren Kesmeşeker Dağı'na teleferikle ulaşım sağlanabilmektedir. Bölgenin turizm potansiyeli arttıkça teleferik hattının genişletilmesi ve yenilenmesi gerektiği konusu gündeme daha sık gelmeye başladı ve 1972 yılında bu projeye start verildi. Şu anda ise 2008 yılından bu yana bölgeye teleferikle eskisinden 10 kat fazla ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca dağcılık meraklılarının Dünyadaki en önemli noktalarından biri haline gelen Kesmeşeker Dağı Brezilya seyahatinizin ilk duraklarından biri olmalıdır.

sugarloaf-mountain.jpg

Adres: Urca, Rio de Janeiro, Brezilya


Roraima Dağı

Venezuela ve Brezilya ülkelerinin sınır noktasında yer alan Roraima Dağı, yeryüzünün en esrarengiz noktalarından biridir. Dağın en yüksek noktası olan Maverick Kaya tam 2810 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek noktalarından biridir. Kuvarstan meydana gelen dağ yılın her döneminde görenlere bulutların içine karışmışçasına mükemmel bir görünüm sunmaktadır. Ayrıca dağın zirveleri irili ufaklı onlarca şelale barındırıyor. Üstelik dağ, dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz canlı ve bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor. Son derece sarp olan dağ dağcılık meraklılarının ilgisini çekse de Roraima'ya tırmanmak o kadar da kolay değildir. Amazonların koynunda hayranlık uyandıran bir silüet olarak bilinen bu doğa harikası Brezilya tatilcilerinin vazgçilmezleri arasında bulunuyor.

roraima-dagi.jpg

Adres: Urca, Rio de Janeiro, Brezilya


Pelourinho

Brezilya Bahia Eyaleti'nin Salvador kentinin batı kısmında yer alan tarihi bir mahalledir. Portekiz Koloni Döneminde kent merkezi olan ve Afrikalı kölelerin cezalandırıldığı bir disiplin bölgesi olarak da bilinmektedir. Koloni yıllarında ülkenin ilk başkentliğini yapması bakımından çok değerli olan bölge şu anda dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan mahallede birçok eski ev, kilise ve kule vardır. Brezilya'nın tarihi yerlerini dolaşırken Pelourinho'yu es geçmemelisiniz.

pelourinho.jpg

Adres: Salvador - Bahia, 40020-060, Brezilya


Amazonlar (Yağmur Ormanları)

Dünya'nın akciğerleri olarak bilinen Amazon Havzası'nın büyük bir kısmını içine alan ormanlık alandır. Brezilya, Kolombiya ve Peru başta olmak üzere toplamda 9 ülkede yayılmaktadır. Ayrıca bu bölge dünyanın en büyük ormanlık alanı olarak bilinmektedir. Bölge Amazon Nehri ile beraber binlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Binlerce insanın yaşam alanı olan bölge insanların ekonomik faaliyetlerine de yön veriyor. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan bölge sunduğu manzaralar, bitki örtüsü ve canlı türleriyle akıllara durgunluk veriyor. 

amazonlar.jpg

Adres: Amazon Nehri, Brezilya


Curitiba Botanik Bahçesi

Brezilya'nın güneyinde bulunan Curitiba bölgesinin en büyük şehridir. Bu bahçe de kentle özdeşleşmiş ve Brezilya'nın da en turistik alanlarından birine çevrilmiştir. 1991 yılında hizmete açılan Curitiba Botanik Bahçesi Fransız Bahçeleri tarzında oluşturulmuştur. 240 metrekarelik dev bir alanı içine alan bahçe, binlerce türden yüz binlerce bitkiyi barındırmaktadır. Özellikle Brezilya'nın doğusunda yer alan nemli Atlantik Ormanları bitkilerinin büyük ilgi gördüğü Curitiba Botanik Bahçesi Brezilya'nın görülecek yerlerinden biridir. Her yıl yüz binlerce turist çeken bahçe araştırmacıların da uğrak mekanlarından birine dönüşmüş durumda.

curitiba-botanik-bahcesi.jpg

Adres: Paraná, Brezilya


Oscar Niemeyer Müzesi

Curitiba şehrinde bulunan müze 1967 yılında kendisini tasarlayan Oscar Niemeyer'in adını almıştır. 35 bin metrekarelik modern mimari tarzındaki müze binası 2 binadan oluşmaktadır ve 2002 yılından bu yana hizmet vermektedir. Giriş kısmındaki havuzun üzerinde bulunan göz şeklindeki yapı sebebiyle 'Göz Müzesi' adıyla da anılmaktadır. Yaklaşık 20 galeriden oluşan müze görsel sanat eserlerine, grafik eserlerine ve mimari eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Müze binasının farklı mimarisi ve sahip olduğu ögelerle ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

oscar-niemeyer-muzesi.jpg

Adres: R. Mal. Hermes, 999 - Centro Cívico, Curitiba - PR, 80530-230, Brezilya


Brasilia Katedrali

Brezilya'nın başkenti Brasilia'da bulunan katedralin yapımına 1958 yılında başlanmış ve 1970 yılında tamamlanmıştır. Katedralin mimarı Brezilya'nın en ünlü mimarlarından biri olan Oscar Niemeyer'dir. Başkentin en değerli kutsal yapısı durumundaki Roman Katolik kilisesi 40 metre yükseklikte olup hiperbolik tasarıma sahiptir. 3200 metrekarelik alanı kapsayan kilisenin ön sol tarafında 3, sağ tarafında 1 adet insan heykeli bulunuyor. Ülkede çağdaş mimarinin en değerli örneklerinden biri olarak kabul edilen Brasilia Katedrali Brezilya'nın turistik yerlerini gezerken atlamamanız gereken noktalardan biridir.

brasilia-katedrali.jpg

Adres: Esplanada dos Ministérios lote 12 - Brasília, DF, 70050-000, Brezilya


Chapada Diamantina Ulusal Parkı

Bahia Eyaleti sınırları içerisinde Chapada Diamantina bölgesinde bulunan 1520 kilometrekarelik mükemmel bir doğa mirası alanıdır. Bölge sarp kayalıkların ortasında enfes bir görüntü oluşturmaktadır. 1985 yılından bu yana milli park olarak ilan edilen alan deniz seviyesinden 800 ila 1000 metre yüksekliğindedir. Nehirler, ovalar, vadiler ve tepelerle çevrili olan bölge Brezilya tatiline çıkanların önemli ziyaret noktalarından birine çevrilmiştir.

chapada-diamantina-ulusal-parki.jpg

Adres: Av Barão do Rio Branco, 80 - Centro, Palmeiras - BA, Brezilya


Sao Miguel das Missoes

Rio Grande do Sul Eyaleti sınırları içerisinde yer alan bölge tarihi bir yerleşim alanıdır. 1246 kilometrekarelik bir sahayı içerisine alan bölgede 7,500 civarında nüfus yaşıyor. Sao Miguel das Missoes'e ait kalıntılar 1632 yıllarına bölgede İspanyol sömürge güçlerinin varlığına kadar uzanmaktadır. Kasaba tarihi yapıları ve müzesiyle beraber 1938 yılında ülkenin ulusal miraslarından biri olarak kabul edilirken 1984'ten bu yana da UNESCO Mirasları içerisinde kendisine yer bulmayı başarmıştır. Brezilya'nın tarihi yerlerinden biri olan bölge, tarih meraklılarının kesinlikle keşfetmesi gereken noktalardan biridir.

sao-miguel-das-missoes.jpg

Adres: Ruins of São Miguel das Missões - Rio Grande do Sul, 98865-000, Brezilya


Tangua Park

Curitiba kentinin en değerli parklarından biridir. 1996 yılında şehrin kuzey kısmındaki mahallelerinin arasında eski taş ocaklarının bulunduğu mekana inşa edilmiştir. Dönemin belediye başkanı Rafael Greca de Macedo'nun emriyle inşa edilen park şu anda Brezilya'nın en önemli turistik yerlerinden birine dönüşmüştür. Büyük havuzu, şelalesi, peyzajlı alanları, kaleyi andıran binası, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla tam bir cazibe merkezi halini alan Tangua Park Curitibalıların da en önemli nefes alma yerlerinden biridir.

tangua-park.jpg

Adres: Rua Oswaldo Maciel, 97 - Taboão, Curitiba - PR, 82130-494, Brezilya


Metropolitan Katedrali

Gerçekten de oldukça modern ve metropol olan katedral, şehrin gökdelenlerinin arasından sivrilmektedir. Dış mimarisi gereği soğuk görünse de, iç mimarisinin rengarenk ve samimi ortamıyla görenleri büyülüyor. 

metropolitan-katedrali.jpg

Adres: Avenida 16 de Septiembre | Colonia Centro Brezilya


Sugar Loaf Tepesi

Yüksek yapıların ve eşsiz manzaranın olduğu kente tepeden bakmak için ideal noktalar arasında olan Sugar Loaf Tepesi‘ne teleferik kullanarak ulaşılabilmektedir. Bu eşsiz manzara kesimlikle görmeniz gereken yerlerden birisidir.

sugar-loaf-tepesi.jpg

Adres: Av. Pasteur, 520, Rio de Janeiro, State of Rio de Janeiro 22290-255, Brezilya


Copacabana

Dünyaca ünlü Copacabana Plajı 4,5 kilometre uzunluğunda bulunan dünyanın en güzel plajlarından biri olarak anılmaktadır. Atlantik Okyanusu‘na açılan bu plajda her daim sörf yapanları görmek mümkündür.

copacabana.jpg

Adres: Rio de Janeiro, State of Rio de Janeiro 22070-011, Brezilya


Maracanã Stadyumu

Dünyanın en yetenekli futbolcularını yetiştiren, ülkenin de dünyanın en büyük stadyumudur. FIFA’nın standartları nedeniyle 95.000 kişiye düşürülmüş kapasitesi ile futbol müsabakaları haricinde dünyaca ünlü sanatçıların da konserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

maracanã-stadyumu.jpg

Adres: Av. Pres. Castelo Branco, Portão 3 - Maracanã, Rio de Janeiro - RJ, 20271-130, Brezilya


Brezilya Şehir İçi Ulaşım 

Brezilya’da şehir içinde bir yerden bir yere gitmek her zaman kolay olmuştur. Amazonlar dışındaki toplu taşıma araçları genellikle otobüsler olmuştur. Tren de Brezilya’da oldukça sık kullanılan bir ulaşım alternatifidir fakat genelde sıkıntılı ve kalabalık olmasıyla anılmaktadır. Daha ucuz bir ulaşım yolu seçmek istiyorsanız bu kötü şartlarda yolculuk da size bir şeyler katacaktır.

brezilya-sehir-ici-ulasim .jpg

Trene binmek isterseniz muhtemelen Brezilya’da pek fazla tren bulamayacaksınız. Geniş bir demiryolu ağı olmasına rağmen ülkede bu ağların çoğu sadece kargo amaçlı kullanılır. Hatta yolcu trenlerinin neredeyse hepsi otobüslerden daha yavaş ulaşım imkanı sunmaktadır. Otobüs sistemi uzun yol mesafelerine rağmen ülke genelinde kolay, konforlu ve ekonomik seyahatler sunmaktadır. Şehirlerarası otobüsler genellikle şehir dışında inşa edilmiş bir otogardan kalkar.

brezilya-ulasim.jpg

Otobüsler iyi hazırlanmış istasyonlarda her iki veya üç saatte bir durur. Ancak bu dinlenme tesisi fiyatlarının nispeten yüksek olması nedeniyle su ve yiyecek getirmek iyi bir fikir olabilir. Arabayla gezmek isterseniz Brezilya’da sürüş standartlarının berbat olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkede kazalar dünyadaki en ölümcül kazaları oluşturmaktadır. Fakat yine de araba kiralamak Brezilya’da genellikle basit bir işlemdir. Özellikle hava alanları ve kasaba merkezlerinde işleminizi kolayca yapabilirsiniz.

brezilya-gezisi.jpg


Brezilya’da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

La Residence Paulista

La Residence Paulista şehri gezip görmek için ideal bir konuma sahiptir. Consolação Metro İstasyonu sadece 450 metre, Congonhas Havaalanı ise 8 kilometre uzaklıktadır. Ünlü MASP Sanat Galerisi’ne ise yürüme mesafesindedir. 

la-residence-paulista.jpg

Adres: Alameda Jau, 1606, Sao Paulo, CEP 01420-002, Brezilya


Ez Aclimação Hotel

Ez Aclimação Hotel, Paraíso Metro İstasyonu'na 2 blok, São Paulo'nun merkezine 4 kilometre ve Tietê otobüs terminaline 6 kilometre uzaklıktadır. Turistlerin en sık tercih ettiği otellerden birisi olan Ez Aclimação Hotel, Congonhas Havaalanı’na 8 kilometre uzaklıktadır. 

ez-aclimacão-hotel.jpg

Adres: Av. Armando Ferrentini, 668 , Sao Paulo, CEP 04103-030, Brezilya


Hotel Calstar

Congonhas Havaalanı'na 12 kilometre ve Tiete Otobüs Terminali'ne 5 kilometre mesafede yer alan Hotel Calstar, São Paulo'nun kalbinde bulunmaktadır. Özellikle çiftlerin tercih ettiği bu otel konforlu bir tatil imkanı sunmaktadır.

hotel-calstar.jpg

Adres: Rua Epitácio Pessoa, 97, Sao Paulo, CEP 01220-030, Brezilya


Meliá Paulista

Şık dekorasyonu, cana yakın personelleri ve kaliteli hizmetiyle dikkat çeken Melia Paulista şehrin en çok tercih edilen otellerinden birisidir. Consolação Metro İstasyonu sadece 450 metre uzaklıkta yer alan bu otel tatilinize konfor katacaktır.

meliá-paulista.jpg

Adres: Avenida Paulista, 2181, Sao Paulo, CEP 01311-300, Brezilya


Bourbon Convention Ibirapuera

Ibirapuera Alışveriş Merkezi'nin yanında yer alan tesis, Ibirapuera Parkı'na sadece 2 kilometre, Congonhas Havaalanı'na ise 3 kilometre mesafede yer almaktadır. Tam bir inziva yeri olan bu otel hızlı ve kaliteli hizmet arayan konuklar için en uygunlarından biridir.

bourbon-convention-ibirapuera.jpg

Adres: Avenida Ibirapuera, 2927, Sao Paulo, CEP 04509-001, Brezilya


Brezilya’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Vatapa

Karidesin muazzam lezzetinden faydalanarak hazırlanan Vatapa, farklı görüntüsü ve kıvamıyla yöresel tadıyla oldukça dikkat çekmektedir. Hindistan cevizi sütü, fıstık ve hurma yağının birleşimiyle oluşan bu lezzet mutlaka denenmelidir.

vatapa.jpg


Acarajé

Brezilya’nın geleneksel yemekleri arasında önemli bir yeri olan bu yemek, kızartılmış hamurun içi doldurularak servis edilmesinden oluşmaktadır. İstenildiği taktirde tavuk veya sosisle yiyebileceğiniz bu lezzeti kızarmış biber ve domatesle de beraber tüketebilirsiniz.

acarajé.jpg


Tacaca

Brezilya’nın kendine has yöresel yemeklerinden birisi olan Tacaca, kuru karideslerin ve sarı birbirlerinin lezzetlerinin birbirine karışımıyla ortaya çıkan mutlaka denenmesi gereken bir yemektir.

tacaca.jpg


Moqueca

Brezilya’da genellikle hastalıklardan korunmak amacıyla yapılan Maqueca, birçok malzemenin mükemmel uyumuyla oluşan Moqueca içerisinde; soğan, balık, sarımsak, Hindistan cevizi sütü, domates ve daha sayamadığımız birçok malzeme bulunmaktadır. 

moqueca.jpg


Caruru

Brezilya sokaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Caruru, şehrin birçok noktasında satıldığını görebilirsiniz. Börülcelerin top hale getirilip kızartıldığı Caruru’nun üstüne dilediğiniz baharatları döküp kendi zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.

caruru.jpg


Brezilya Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Warung Beach Club

Brezilya’nın Santa Catarina Eyaletinde yer alan şehrin en iyi dans kulüplerinden birisidir ve sürekli kalabalık olmasıyla anılmaktadır. Kaliteli hizmet ve şık dekoruyla burada eğlenceli bir gece geçirmemek neredeyse imkansızdır. 

warung-beach-club.jpg

Adres: Rua Jose Medeiros Vieira, Itajai, Santa Catarina Eyaleti, Brezilya


Casa do vinho

Şehrin en güzel şaraplarının tadılabileceği bu mekanda arkadaşlarınızla keyifli bir şarap gecesi yapabilir veya sevgilinizle romantik bir gece geçirebilirsiniz. 

casa-do-vinho.jpg

Adres: Ao lado do ginásio de esportes Juraci Santos, Sao Joaquim, Santa Catarina Eyaleti 88600-000, Brezilya


Comedians Comedy Club

Dünyanın çoğu ülkesinde çok sevilen tıklım tıklım dolup taşan komedi barları Brezilya’da da oldukça meşhurdur. Burası da Brezilya’nın Sao Paulo şehrindeki en iyi komedi barıdır ve sıklıkla eğlenceli gece geçirmek için tercih edilmektedir.

comedians-comedy-club.jpg

Adres: Rua Augusta 1.129, Sao Paulo, State of Sao Paulo 01305-000, Brezilya


The Week Club

The Week Club, Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde bulunan gece boyunca dans etmek isteyenler için ucuz alkol ve kaliteli müzik sağlayan şehrin en muhteşem mekanlarından birisidir.

the-week-club.jpg

Adres: Rua Guaicurus 124 | Lapa, Sao Paulo, State of Sao Paulo 05033-000, Brezilya


Cervejaria Barba Ruiva

Brezilya’da Domingos Martins’de yer alan bu mekan, dünya biraları ve farklı kültürden hazırlanan kokteylleri ile şehrin sık konuşulan mekanları arasında bulunmaktadır.

cervejaria-barba-ruiva.jpg

Adres: Rodovia Joao Ricardo Schorling Km 01, Domingos Martins, State of Espirito Santo 29260-000, Brezilya

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum