Boston Terrier Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Boston Terrier köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Boston Terrier köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Boston Terrier Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Boston Terrier Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Boston Terrier, ilk olarak 1800’lü yıllarda ortaya çıktığı düşünülen esrarengiz bir geçmişe sahiptir. Hakkında bir çok hikaye anlatılan bu tür zengin aileler tarafında köpek dövüşlerinde kullanılması için geliştirildiği söylenmektedir. Bir başka hikayeye göre Bulldog köpeğinden daha popüler bir ırk geliştirme çabası sonucunda ortaya çıkmasıdır. Hangi hikayenin doğru olduğu bilinmemekle beraberinde Boston Terrier köpeği hızla popülerlik kazanarak dünyanın bir çok farklı noktasında sahiplenilmiştir. Tür ilk olarak 1893 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilmiştir.

Vahşi bir avcı olarak yetiştirilmiş olan Boston Terrier köpeği günümüzde asla bu şekilde bir yaşama sahip değildir. Oldukça akıllı bir ırk olan bu sevimli dostumuz sahibinin öğreteceği komutlara kolaylıkla alışabilmektedir. Öte yandan iyi sosyalleşmesi durumunda çocuklar ve diğer evcil hayvanlara karşı son derece ılımlı bir hava sergilemektedir. Türün muazzam görünümüne katkıda bulunan gözleri, deri yapısı ve vücut orantıları en popüler köpekler arasında olmasına yetmiştir.

Boston Terrier


Boston Terrier Köpek Kişiliği

Amerikan beyefendisi olarak bilinen Boston Terrier canlı, zeki ve yumuşak kişiliğe sahiptir. Hatta oldukça şefkatli olduğu da söylenmektedir. Ancak bazen inatçı bir yapıya bürünebilmektedir. Bu yüzden tutarlılık sağlanması için düzenli eğitim ve sosyalleştirme gerekmektedir. Öte yandan insanlara karşı çok sevecen olan tür anlayışlı bir köpektir. Sahibine karşı sadık ve itaatkar olduğu bilinmektedir. Her daim çocuklarla iyi geçinme taraftarı olup onları asla incitmek istemeyecektir.

Boston Terrier


Boston Terrier Köpeği Sağlık Durumu

Boston Terrier köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 13 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Boston Terrier köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Boston Terrier köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Boston Terrier


Boston Terrier Köpek Bakımı

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Boston Terrier köpeğinin de her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için düzenli bakım ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle cildinin her daim sağlıklı kalması için düzenli taranması önerilmektedir. Beraberinde yılda birkaç defa banyo yaptırabilirsiniz. Hareketli olmasından dolayı kulaklarında biriken tozlara karşı haftalık nemli bir bezle silmenizde fayda var. Ayrıca ağız enfeksiyonlarını önlemek için düzenli diş fırçalaması yapmalısınız. Boston Terrier köpeğinizin yaşam kalitesini en üst düzeyde tutmak için kaliteli köpek maması ve düzenli beslenme şarttır.

Boston Terrier


Bostan Terrier Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Bostan Terrier köpeği son derece sosyal kişiliği ile dikkat çekse de çocuklarla bir araya getirilmesi için yavruluktan itibaren aile dahil edilmelidir. Beraberinde iyi bir eğitim ile çocuklara karşı son derece nazik olabilen bu tür cüssesi ile istemsizce daha küçük çocuklara zarar verebilmektedir. Bu genellikle çarpma yada ısırmadan kaynaklı olabilir. Öte yandan çocuklarınızın Bostan Terrier köpeği ile vakit geçireceğin de nasıl davranması hakkında bilgi vermeniz önerilmektedir. Köpeğin kulak, kuyruk yada uzuvlarından çekmesi durumunda saldırganlaşabilir. Diğer evcil hayvanlar ile de küçüklükten itibaren tanışması durumuna sıkı bir arkadaşlık kurabilir. Fakat yabancılara karşı her daim dikkatli davrandığını unutmayınız.

Boston Terrier


Bostan Terrier Cinsi Köpek Özellikleri

  • Son derece insan odaklı, sevgi dolu ve şefkatli bir köpektir.
  • Bakım uygulaması oldukça basittir.
  • Çok zeki ve her zaman öğrenmeye açıktır.
  • İyi bir bekçi köpeğidir.
  • İlk kez köpek sahiplenecekler için mükemmel bir seçimdir.
  • Yüksek enerjiye sahip olmasından dolayı düzenli egzersiz gerektirir.
  • Çok uzun süre yalnız bırakılması durumunda ayrılık kaygısı çekmektedir.
  • Bazı kalıtsal hastalıklara karşı oldukça hassastır.
  • Tahılsız besinlerle diyete uygun beslenmesi önerilmektedir.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.