Bolivya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bolivya, Güney Amerika'nın tarihi ve turistik yerleri ile tanınan ülkelerinden biridir. Ülke birçok tarihi ve coğrafi güzelliğe sahiptir. Tatilcilerin gözdesi haline gelen Bolivya'nın gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Bolivya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bolivya, Güney Amerika'da bulunan ve yaklaşık 11 milyon nüfusa ev sahipliği yapan önemli bir ülkedir. 1.098.581 kilometrekarelik alanı kapsayan ülke ,Brezilya, Peru, Arjantin, Paraguay ve Şili ile sınır komşusudur. 1825 yılında birçok Güney Amerika ülkesi gibi İspanyol boyunduruğundan kurtulan ülke, 1847 yılında tanınmıştır. Başkenti Sucre olan Bolivya doğal kaynakları açısından önemli bir ülke olsa da bu durumu ekonomik gelişmesine yansıtamamaktadır. Bölgede yapılan kazılar MS 100 ila 600'lü yıllar arasında bölgenin yerleşim alanı olarak kullanıldığını ispatlamıştır. Bolivya'da tarihi ve turistik açıdan değerli birçok mekan bulunmaktadır. İşte, Bolivya'nın gezilecek görülecek noktaları...

Salar de Uyuni Gölü

salar-de-uyuni-golu.jpg

Tam 10.582 kilometrekarelik devasa alanıyla bilinen en büyük tuz gölleri arasında gösterilmektedir. Deniz seviyesinden 3.653 metre rakımda yer alan Salar de Uyuni Gölü'nden her yıl 25 bin ton civarında tuz elde edilir. Bolivya'nın Uyuni kentinde bulunan göl, Güney Amerika Flamingoları için de değerli yaşam alanlarından biridir. Mükemmel görüntüsüyle her yıl yüz binlerce turisti büyüleyen göl Bolivya seyahatinde mutlaka görülmelidir.


Tiwanaku

tiwanaku.jpg

Tiahuanaco ya da Tiahuanacu gibi isimlerle de bilinen Bolivya'da İnka Medeniyeti evvellerine dayanan değerli yıkıntıların bulunduğu bir antik kenttir. Tiahuanacu bölgesinin nüfusu günümüzde yaklaşık 1000'dir. Antik kentin rakımı tam 4.000 metre olup bölge 2000 senesinden bu yana UNESCO Dünya Mirası olarak kaydedilmiştir. Bolivya'nın tarihi yerlerinden biri olan Tiwanaku mutlaka keşfedilmelidir.


Cadılar Marketi

cadilar-marketi.jpg

La Paz kentinde bulunan Cadılar Marketi Bolivya'nın en turistik pazarlarından biridir. Pazar Retema ve Artemillos gibi meşhur iksirlerle yanaşı kurutulmuş kurbağalar ve şifalı bitkiler satılmaktadır. Her derde deva olduğuna inanılan bitkisel karışımların pazarlandığı Cadılar Marketi'nde çeşitli biblolara ve hayvan iskeletlerine de rastlayabilirsiniz. Bu eski pazar Bolivya'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir.


Cristo de la Concordia

cristo-de-la-concordia.jpg

Bolivya'nın en büyük merkezlerinden biri olan Cochabamba'ya hakim tepelerinden biri olan Pedro Tepesi'ne konuşlandırılan devasa bir Hz. İsa heykelidir. Heykel üzerinde bulunduğu kaideyle beraber tam 40 metrelik yüksekliği ile dünyanın en büyük İsa heykeli olma unvanını elinde bulundurmaktadır. Mimarlar Cesar Terrazas Pardo ve Walter Terrazas Pardo tarafından tasarlanan muhteşem anıtın yapımı 1987 ve 1994 yılları arasında tamamlanmıştır. Bolivya'nın en önemli simgelerinden biri olarak dünyaca tanınan Cristo de la Concordia kesinlikle keşfedilmelidir.


Valle de la Luna

valle-de-la-luna.jpg

Ülkenin en önemli merkezlerinden La Paz'a yaklaşık 10 km mesafede bulunan meşhur bir vadidir. Valle de la Luna dilimize 'Ay Vadisi' olarak tercüme edilir. Birçok vadiden farklı olarak Valle de la Luna'na bulunan kule şeklindeki yapılar, kilden değil de kayadan meydana gelmiştir. Vadi'nin yamaçları zaman zaman illüzyona sebep olabilmektedir. Açık kahverengi, açık bej ve kırmızı tonlarını aksettiren vadi bilhassa dağcıların Bolivya'daki uğrak noktalarından biridir. 


Plaza Murillo

plaza-murillo.jpg

La Paz kentinin en merkezi bölgelerinden biridir. Şehrin Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Bolivya Ulusal Kongresi, yerel yönetim binaları, La Paz Katedrali gibi birçok önemli yapı, bu meydanda bulunmaktadır. 1558 yılında tasarlanan bu harika meydan, Plaza Mayor ve Plaza de Armas gibi isimlerle de anılmıştır. Plaza Murillo yürüyüş yolları, peyzajlı alanları, kafe ve restoranlarıyla Bolivya'nın en cazibedar dinlenme ve gezi alanlarından biridir. Burada seyahatinizin yorgunluğunu atabilir tarihi binaları seyrederken güvercinlere yem verebilirsiniz.


Coca Müzesi

coca-muzesi.jpg

Bolivya'nın La Paz kentinde yer alan bir tarih müzesidir. Ülkenin And Bölgesi'nde üretilen kokain uyuşturusunun ham maddesi olan 'koka bitkisi' hakkında çeşitli bilgiler içeren kurum La Paz Uluslararası Coca Araştırma Enstitüsü tarafından finanse edilmektedir. Müzede koka bitkisiyle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.


Basilica of Our Lady of Copacabana

basilica-of-our-lady-of-copacabana.JPG

Ülkenin Copacobana kasabasında bulunan 16. yüzyıldan kalma bir İspanyol sömürge türbesidir. Altiplano bölgesi yakınında Titicaca gölü kıyısında yer alan Roma Katolik ibadethanesi İspanyol Colonial-Moorish mimari stiliyle oluşturulmuştur. Bu ibadethanenin Bolivya'nın koruyucusu olduğuna inanılmaktadır. 1576 yılında tamamlanan ünlü bazilika Bolivya'nın tarihi ve turistik yerlerinden biridir.


Amboro Ulusal Parkı

amboro-ulusal-parki.jpg

Oselo, puma, ayı gibi yırtıcı hayvanlarla beraber tam 177 memeli türüne ve 912 kuş çeşidine ev sahipliği yapan milli park 4.425 kilometrekarelik devasa bir alanı kapsamaktadır. 1984 yılında ulusal park olarak ilan olunan bölge, ülkenin en büyük koruma alanlarından biridir. Amboro Ulusal Parkı'nın deniz seviyesinden yüksekliği 300 ila 3500 metre arasında değişmektedir. Bölge dünyanın 3000'in üzerinde bitki türüyle botanik zenginlik bakımından dünyanın en zengin milli parklarından biridir. Bolivya seyahatlerinin vazgeçilmez adreslerinden birine çevrilen harika bölge kesinlikle keşfedilmelidir.


Sucre Katedrali

sucre-katedrali.jpg

Bolivya'nın başkenti Sucre'de bulunan ünlü bir Roma Katolik katedralidir. Sucre Metropolitan Katedrali olarak da anılan manevi yapı, 1559 ve 1712 yılları arasında inşa edilerek ibadete açılmıştır. Beyaz ve kahverengi tonlarıyla dikkat çeken tarihi katedral, başkent Sucre'nin başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet göstermektedir.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.