Bişkek'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek, nüfusu 900 bine yaklaşan önemli bir merkezdir. Bişkek'e yapacağınız gezilere rehber olabilmek için şehrin gezilecek görülecek turistik yerlerini sizler için derledik.
Bişkek'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ala-Arça Milli Parkı

Ala Dağları’nın 4895 metreye ulaşan yüksekliğe sahip bölgelerinde 1976 yılında açılan doğal parktır. 15 km’lik park boyunca akan Ala-Arça Nehri de bu parka muazzam bir görsellik katan unsurlardan biridir. Bölge park boyunca mükemmel bir doğa ve vadi manzarası sunmaktadır. Aynı zamanda bu bölgede birçok bitki ve hayvan çeşidi de varlığını sürdürmektedir. Her yıl birçok turist burada kamp yapmakta ve doğayla iç içe keyifli zaman geçirmenin tadına varmaktadır.

al-arca-milli-parki.jpg


Taş Rabat Kervansarayı

tas-rabat-kervansarayi.jpg

Ortaçağ’da inşa edilen bu yapı kervanların istirahat etme, ibadet ve korunma ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla kurulmuştur. Tahminen 12. yüzyılda yapılan kervansaray Tanrı Dağları’nda 3530 metre yükseklikte konuşlandırılmıştır. Kurulduğu dönemin mimari üslubunu aksettiren kervansaray benzerlerine göre küçüktür. Dağların çevrelediği alanda bulunan Taş Rabat Kervansarayı’nda dinlenme odaları ve mutfak vardır.


Holy Resurrection Katedrali

holy-resurrection-katedrali.jpg

Burası Sovyetler Birliği’nin ülkede hüküm sürdüğü dönemde yaptırılmış bir Ortodoks Kilisesidir. Katedralde modern mimari izler görünmektedir. Ülkenin en önemli dini simalarından biri olan Holy Resurrection Katedrali bölgeye gelen turistlerin de ilgisini çekiyor. Katedralin kubbelerinin mavisi farklı bir atmosfer yaratmakta ve ziyaretçileri büyülemektedir. Geçtiğimiz yaz aylarında restore çalışmaları devam eden katedral turistlerin ziyaretine açıktır.


Oş Pazarı

os-pazari.JPG

Şehrin batısında yer alan pazar, bölgedeki en kalabalık ve geniş çarşılardan biridir. Burada aradığınız hemen hemen her şeyi bulmanız mümkün. Özellikle Kırgız ulusal hediyelik eşyalarının satıldığı bölüm çok rağbet görüyor. Sizler de Oş Pazarı’nı doyasıya gezerek evinize veya dostlarınıza hatıra olması adına hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.


Tunguç Camii

tunguc-vamii.JPG

Kırgızistan’ın en önemli ibadet merkezlerinden biridir. Özellikle cuma günleri tıka basa dolan caminin görünüşü çok sade ve şıktır. Kubbesi ile minareleri mükemmel bir ahenk oluşturmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği ibadethanelerden biridir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.