Bergen'de Gezilip Görülmesi Gerken Yerler

Bergen Norveç'in yaklaşık 1000 yıllık tarihe sahip olan önemli bir merkezidir. Şehir turistik alan bakımından hayli zengindir. işte, Bergen'in gezilip görülecek mekanları...
Bergen'de Gezilip Görülmesi Gerken Yerler

Floyen

Bergen’in 320 metre yüksekliğinde olan kentin en önemli turistik mekanıdır. Bir yarımada pozisyonunda olan merkezi fotoğraflamak isteyen istisnasız tüm turistler bu dağa tırmanmaktadır. Zirve noktası mükemmel bir Bergen manzarası sunmaktadır. Buraya kolayca ulaşım sağlayan füniküler sistemi vardır. Bu sistem yılın tüm zamanlarında turistlerin ve yerli halkın hizmetindedir. Mükemmel yürüyüş alanlarına sahip olan Floyen’in yıllık ortalama ziyaretçi sayısı 1 milyon civarındadır.

floyen.jpg


Bryygen

bryggen.jpg

Şehrin doğu kısmını çevreleyen binalar dizisinin adıdır. 35 yılı aşkın bir süredir UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır. 1070 yılında oluşturulan ve iyi korunan binalar tarihe meydan okurcasına ayakta durmaktadır. Kuruluşundan 300 yıl sonra bölge ülkede önemli ticari faaliyetlerin merkez noktalarından biri haline dönüştü. Günümüzde Bryygen olarak adlandırılan bölgede halen müze, restoran, bar, mağaza gibi birçok kurum ve ticari işletme bulunmaktadır.


Bergen Müzesi

bergen-muzesi.jpg

1825 yılından bu yana hizmet vermekte olan kurum ‘Bergen Üniversite Müzesi’ olarak da anılmaktadır. Müze; Doğal Tarih Koleksiyonları, Kültür Tarihi Koleksiyonları bölümlerinden oluşmaktadır. Müzede en çok ilgi uyandıran çizimler ünlü ressam Johan Christian Dahl’ın çalışmalarıdır. Müze binası da çok heybetli ve mükemmel bir yapıdır. Aynı zamanda müze bahçesinin mükemmel dizayn edilmiş olması da burayı ilgi çekici kılan ögelerdendir.


Bergen Katedrali

bergen-katedrali.jpg

Şehrin Hordaland ilçesinde 12. yüzyılda kurulan katedral ülkenin en tarihi ve en manevi mekanlarından biridir. Mütevazı katedral günümüze gelene kadar birkaç kez doğal afetlerden (yangın) zarar görmüştür. 17. yüzyılın ortalarında ise çan kulesi tahrip oldu ve daha sonra mevcut kulesi inşa edildi. 19. asırda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sırasında mimar Christian Christie tarafından kiliseye Ortaçağ görüntüsü yeniden kazandırılmıştır. Bu küçük katedal bölgede turistlerin en fazla önem verdiği manevi alanlardandır. Bergen’e yolunuz düşerse sizler de Bergen Katedrali’ni gezme fırsatını kaçırmayın.


Bergen Kalesi

bergen-kalesi.jpg

Norveç’in en tarihi kalelerinden biri olan Bergen Kalesi ülkede en iyi korunan tarihi yapıtlar arasında yer almaktadır. Kale yıllarca katedral, kilise, rahip evi, manastır ve kraliyet ailesi ikametgahı olarak kullanılmıştır. Kale inşa edildiği dönemlerden sonra 1240’lı yıllarda taş duvarlarla çevriliydi. İçerisinde Ortaçağ’a ışık tutan binalar ve salonlar ve bir de savunma kulesi bulunmaktadır. Kalenin içerisinde bir de müze faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.