Bengal Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Vahşi görünümü ile adeta küçük bir leoparı andıran Bengal kedisi inanılmaz özellikleri ve yaşam faaliyetleri ile tam bir ev kedisi olma özelliğine sahip.
Bengal Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bengal kedisi, ilk olarak Amerika Birleşik Devletlerin'de yetiştirilmeye başlanmış vahşi görünümlü bir kedi türüdür. Ancak görünümünün arkasında yatan uysal, sevecen ve sakin yapısı, Bengal kedisini iyi bir ev arkadaşı yapma özelliğine sahiptir. Oldukça eski bir ırk olarak bilinse de Bengal kedisi 1997 yılı itibari ile uluslararası kedi türleri arasına girmeyi başarmıştır.

Güçlü, atletik ve mermer gibi vücutları ile adeta leoparı andıran Bengal kedisi, genellikle büyük boy kedilerdir. Irk olarak 4 kuşaktan oluşan Bengal kedisi, F4 cinsi ile en uysal özelliklere sahip olduğu söylenmektedir. Ayrıca kedi yetiştiricileri tarafından Habeş kedisi, Mısır Mausu ve British Shorthair cinsi kediler ile çiftleştirilerek Asya Leopar kedisi bir hayli özel kılınmaktadır.

Bengal Kedisi


Bengal Kedisi Kişiliği

Bengal kedisi vahşi doğası itibari ile her daim ele gelmekten hoşlanmaya bilmektedir. Ancak uysal yanını sahibine karşı sergilemekten bir hayli mutluluk duymaktadır. Oldukça ilgi bekleyen bir kişiliğe sahip olan Bengal kedisi, yoğun iş temposunda çalışan aileler için pek de uygun bir kedi türü değildir.

Enerjik yapısı ile her daim oyuncu kimliğini ortaya çıkartmak isteyen Bengal kedisi, sahibi ile vakit geçirmekten hoşlanmaktadır. Yeteri kadar ilgilenilmemesi durumunda bunalıma girdiği bilinmektedir. Ayrıca yalnız kalmaktan da hiç hoşlanmamaktadır.

Bengal Kedisi

Balık avcılığı gelişmiş olan Bengal kedisi banyoda su ile oynamaktan hatta siz duş alırken yanınızda vakit geçirmekten büyük zevk aldığı söylenmektedir.

Bengal kedisi kesinlikle kucak kedisi olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Daha çok oyunlar oynatılarak meşgul edilmek isteyecektir.

Bengal Kedisi



Bengal Kedisi Görünümü

Bengal kedisi zarif, kaslı ve atletik vücudu ile oldukça dikkat çeken bir kedi türüdür. Onu anlamlı kılan en belirgin özelliği ise muazzam deri yapısı adeta küçük bir leoparı andırmaktadır. Kedi pudrası kullanılması durumunda daha parlak ve çekici bir görünüme sahip olacağından şüpheniz olmasın.

Vahşi bir görünüme sahip olmalarına neden olan lekeli tüy yapısı, sivri çene hattı ve keskin bakışlarının yanı sıra oldukça uysal evcil bir kedi olma özelliğine sahiptir.

Bengal kedisi genellikle kahverengi-benekli, siyah-düz, mavi gözlü-benekli, gümüş-benekli ve mavi gözlü-kar benekli desenlerde görülmektedir. Ortalama vücut ağırlığı 3 ila 7 kilo arasına değişiklik göstermektedir.

Bengal Kedisi


Bengal Kedisi Bakımı

Bengal kedisi kısa ve kalın tüy yapısı ile oldukça kolay bakıma sahip bir kedi türü olarak bilinmektedir. Haftalık olarak kedi tarağı yada kedi fırçası ile düzenli taramanız durumunda ölü tüylerin kolaylıkla döküldüğü görülmektedir.

Periodontal hastalıklara karşı kedi fırçası ile düzenli diş fırçalanması durumunda diş eti hastalıklarının oluşumunun engellendiği veteriner hekimler tarafından iletilmektedir.

Bengal Kedisi

Bengal kedisi sağlıklı ve dinç kalması için kaliteli kedi maması ve düzenli besin takviyeleri ile yaşam kalitelerinin en üst düzeyde tutulduğu bilinmektedir.

Zeki yapıları ile her daim bir şeyler ile uğraşmaktan hoşlanan Bengal kedisi için kedi tırmığı, kedi topu ve fare oyuncakları olmanız önerilmektedir.

Bengal Kedisi


Bengal Kedisi Sağlık Durumu

Bengal kedisi ortalama yaşam beklentisi yaşlarına uygun beslenme, doğru aşılama ve uygun çevre dahilinde 12 ila 16 yıl arasında olduğu bilinmektedir.

Oldukça sağlıklı bir kedi ırkı olan Bengal kedisi, araştırmalar sonucunda bazı sağlık sorunlarına da sahip olabildiği belirtilmektedir. Bu türde rastlanan sağlık sorunları arasında gösterilen;

  • Düz giğüslü kitten sendromu
  • Patellar lüks
  • Kalça displazisi
  • Piruvat kinaz eksikliği gibi durumlar için yetiştiricilerin DNA kontrolü yapmaları gerekmektedir.

Bengal Kedisi


Bengal Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Bengal kedisi doğası gereği oldukça sosyal bir yapıya sahip olmasından dolayı çocuklar ve kalabalık aileler için oldukça ideal ev kedisi olma özelliğine sahiptir. Çocuklar ile saatlerce etkileşimli oyunlar oynamaktan büyük zevk alan Bengal kedisi, top oynamaktan ve herhangi bir şeyi fırlatarak size getirmesinden büyük zevk alacaksınız.

Diğer evcil hayvanlar ile arasının oldukça iyi olduğu bilinen Bengal kedisi, özellikle köpeklerle oldukça iyi bir dostluk kurmaktadır. Hemen hemen hiçbir köpek yada kedi türünden korkmayan Bengal kedisi sahipkar tavırları ile yönetici kimliğe sahip olduğu bilinmektedir.

Bengal kedisi, güçlü bir av yeteneğine sahip olmasından dolayı daha küçük olan kuş, hamster, tavşan gibi evcil hayvanlar ile kontrollü bir şekilde etkileşime girmesine özen göstermeniz gerekmektedir.


Bengal Kedisi



Bengal Kedisi Özellikleri

  • Bengal kedisi leoparı andıran kürk yapısı ile diğer kedilerden oldukça farklı bir görünüme sahiptir.
  • Doğası gereği avcı yeteneği gelişmiş olan Bengal kedisi vahşi bir görünüme sahiptir.
  • Her daim ilgi ve alakadan hoşlanmakta olan Bengal kedisi yalnız kalmaktan asla hoşlanmamaktadır.
  • Bengal kedisini daha çok uzaktan sevmeniz daha doğru olduğu bilinmektedir. Bu tür kucakta sevilmekten asla hoşlanmamaktadır.
  • Zeki, meraklı ve keşfedici kişiliği ile interaktif oyunlar oynamaktan büyük zevk duymaktadır.
  • Her ne kadar vahşi bir görünüme sahip olsa da Bengal kedisi çocuklar ve evcil hayvanlar ile iyi bir arkadaşlık kurabilmektedir.

Önerilen İçerik: Dünyanın En Pahalı Kedi Irkları 

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.