Belgrad'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yaklaşık 1.400.000 kişi yaşamaktadır. Belgrad zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle gezilip görülmesi gereken bir merkezdir. Yazımızda Belgrad'ın gezilip görülmesi gereken yerlerini bulabilirsiniz.
Belgrad'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kalemegdan

Belgrad’ın en önemli abidelerinden biridir. Yapıtın ismi ‘kale’ ve ‘meydan’ kelimelerinden gelmektedir. Yani Türkçe kökenlidir. Osmanlı Devleti’nin Belgrad ve çevresinde hakim olduğu dönemlerde kale bu etrafı bu isimle anılmıştır. Osmanlı bölgedeki hakimiyetini kaybettikten sonra kalenin ismi çok fazla bir değişikliğe uğramamıştır. Kalenin bulunduğu alan Belgrad’ın en tarihi bölgesi olma özelliği de taşımaktadır.

kalemegdan.jpg

 

Aziz Sava Katedrali

Burası Belgrad’da bulunan bir Ortodoks ibadethanesidir. Sıbistan tarihinde önemli bir yere sahip olan Aziz Sava adına yapılmıştır. Çok ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Belgrad’a gelen hemen hemen bütün turistlerin uğrak mekanlarından biri durumundadır. Sizler de Belgrad seyahatinizde burayı görmeyi unutmayın.

aziz-sava-katedrali.jpg

 

Nikola Tesla Müzesi

Manyetik alanın yoğunluğunu tayin eden Tesla biriminin kaşifi Nikola Tesla’ya ünvanlanan müzede mucidin şahsi eşyaları ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır. Müzede 160 bin civarında evrak ve yaklaşık 6 bin eşya bulunmaktadır. 5 Aralık 1952’de faaliyete başlayan kurum bilim müzesi olarak hizmet vermektedir.

nikola-tesla-muzesi.jpg

Adres: Krunska 51, Beograd

Telefon: +381 11 243 38 86

 

Avala Kulesi

Belgrad’ın Avala bölgesinde bulunan gözlem kulesidir. 1965 yılında faaliyete geçen Avala Kulesi NATO’nun bölgeye attığı bombalardan ciddi şekilde hasar gördü. Daha sonra günümüze kadar birkaç kez onarılan Avala Kulesi bölgedeki en turistik yapılardan biridir. Yerden yüksekliği 204,5 metreyi bulan Avala Kalesi Balkanlar'ın en büyük kulesi olarak kabul görmektedir.

avala-kulesi.jpg

 

Bayraklı Camii

Osmanlı Devleti’nin Belgrad’da inşa ettirdiği en değerli mimari eserlerindendir. Kesme taştan yapılan Bayraklı Camii’nin çok doğal bir tarzı vardır. Bayraklı Camii Belgrad’ın birkaç kez el değiştirmesiyle kilise olarak da kullanılmıştır. Cami II. Abdülhamit tarafından restore edilmiştir. 1867’den itibaren de Sırp hükümeti tarafından Müslümanların için ibadete açılmıştır.

bayrakli-camii.jpg

 

Etnografya Müzesi

Bölgedeki ve Balkanlar'daki en tarihi müzelerden biridir. Balkanlar'da yaşayan uluslara ait 150 binden fazla etnografik eserin bulunduğu Etnografya Müzesi 1901 yılından bu yana hizmet vermektedir. Belgrad’a gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Etnografya Müzesi bu şehre gerçekleştirdiğiniz gezide keşfetmeniz gereken sırlar içermektedir.

etnografya-muzesi-001.jpg

Adres: Studentski trg 13, Beograd 11000

Telefon: +381 11 328 18 88

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.