Belçika Gezilecek Yerler

Batı Avrupa'nın tarihi ve turistik ülkelerinden biri olan Belçika'nın gezip görmeniz gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz. Hadi hep birlikte Belçika seyahatlerinize rehber olabilmek adına sizler için derlediğimiz Belçika Gezi Rehberi'ne göz atalım.
Belçika Gezilecek Yerler

Belçika Hakkında Bilgi

  • Belçika, Batı Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biridir.
  • Başkenti Brüksel olan ülke MÖ 1. yüzyıldan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. 
  • Avrupa Birliği ülkeleri arasında bulunan ülke uluslararası siyasi ve askeri toplulukların merkezlerine de ev sahipliği yapmaktadır.
  • Ülke nüfusunun %58'i Katolik, %35'i Ateist, %3,6'sı Müslüman, %1,1 Protestan, %0,6 Ortadoks, %0,3 Budist, %0,2'lik kısım Musevilik dinine inandığı bilinmektedir.
  • Yaklaşık 11 milyon nüfusu barındıran Belçika 30.528 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. 
  • Belçika(GMT +2) ile Türkiye(GMT+3) arasında 1 saat zaman farkı vardır. Belçika, Türkiye'ye göre bir saat geridedir.
  • Avrupa Birliği ülkesi olan Belçika'da para birimi Euro'dur.
  • Almanya, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg ile sınır komşusu olan ülke etrafındaki ülkelerle (Hollanda ve Lüksemburg) beraber 'Benelüks' adıyla anılmaktadır.

Tarihi ve turistik açıdan Avrupa'nın en değerli ülkelerinden biri olan Belçika'nın gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.


Belçika Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Belçika'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Belçika'da gezilecek yerler listesi
  2. Belçika'daki müzeler
  3. Belçika'daki yer alan tarihi mekanlar
  4. Belçika turistik noktalar
  5. Belçika'da nerede ne yenir?
  6. Belçika otel önerileri
  7. Belçika'da ulaşım nasıl sağlanır?
  8. Belçika'ya ne zaman gidilir?
  9. Belçika festivalleri nelerdir?
  10. Belçika gece hayatı

Grand Place (Büyük Saray)

Kentin kalbinde şehrin belediye sarayı, müzesi gibi önemli kurumlarına ev sahipliği yapan Grote Meydanı'nda bulunan şahane saray, Belçika'nın en önemli yapılarından biridir. Tarihi saray UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır ve önündeki 1800 metrekarelik çiçek desenli dev halıyla tanınmaktadır. Avrupa'nın en şaşalı saraylarından biri olarak bilinen Büyük Saray, Belçika'nın turistik yelerinden biridir.

aziz-michael-ve-aziz-gudula-katedrali-002.jpg


Aziz Michael ve Aziz Gudula Katedrali

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yer alan Roma Katolik Kilisesi’dir. 11. yüzyılda yapımına başlanan ibadethane 1519 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Yaklaşık 300 yılda yapımı tamamlanan kilise, Gotik mimari stiliyle oluşturulmuştur. Her biri 64 metrelik iki muazzam kuleye sahip olan ibadethane, başkent Brüksel’in manevi sembollerinden biridir. Kilise 1962 yılında katedral statüsü elde etmiştir. Günümüzde de ibadete açık olan katedral, Belçika'nın tarihi yerlerindendir. Brüksel'e gittiğinizde gezilecek daha bir çok yer olduğunu Brüksel Turistik Gezi Rehberi içeriğimize göz atarak öğrenebilirsiniz.

muzik-enstrumanlari-muzesi.jpg


Müzik Enstrümanları Müzesi

Brüksel’in merkezinde bulunan enstrümanlara adanmış bir müzesidir. Bu kurum kraliyet, sanat ve tarih müzesinin kollarından biridir. 8 binden fazla nesne içeren müze, dünyaca ünlü koleksiyonlara sahiptir. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra müzeye çok sayıda müzik aleti bağışı yapılmıştır. İçinde antik ve modern tarzda birçok müzik aletini barındıran müze, turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

muzik-enstrumanlari-muzesi-001.jpg


Grote Markt Meydanı

Brugge kentinde bulunan tarihi bir kent meydanıdır. 'Pazar' olarak da adlandırılan meydan, yaklaşık 1 hektarlık alanı kaplamaktadır. 1995 ve 1996 yılında yeniden inşa edilen meydan taksi ve tur otobüsleri haricinde araç giriş-çıkışlarına kapalıdır. Meydanın çevresindeki binalarda popüler kafeler, restoranlar, oteller ve diğer işletmeler bulunmaktadır. Günün her saatinde hareketli olan meydan, Belçika'nın gezilecek yerlerinden biridir.

grote-markt-meydani.jpg


Atomium

1958 yılında Expo 58 fuarı için yapılmış olan bu anıt, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunmaktadır. Andre Waterkeyn tarafından tasarlanan yapı, her biri 102 metre yüksekliğinde olan dokuz çelik kürenin birleştirilmesinden oluşmuştur. Belçika'nın görülecek yerlerinden biri olan Atomium, atomun yapısından esinlenerek yapılmıştır. Atomium Brüksel'de modern mimarinin en önemi temsili olarak görülür.

atomium-002.jpg


İşeyen Çocuk Heykeli

İşeyen Çocuk Heykeli Brüksel ile özdeşleşen bir yapıttır. Bronz madeninden yapılan heykel 61 cm boyundadır. Bu yapıtta tasvir edilen şey çıplak küçük bir çocuğun bir çeşmenin havzasına işemesidir. Hieronymus Duquesnoy Elder tarafından tasarlanan bu yapı, 1618 ya da 1619 yılında yerine yerleştirilmiştir. Hakkında birçok efsane bulunan heykel turistlerin ilgisini çekmektedir. Sizler de Belçika gezi rehberinize 'İşeyen Çocuk Heykeli'ni eklemelisiniz.

iseyen-kucuk-cocuk-heykeli.jpg


Pairi Daiza

Belçika’nın Hinaut ilinde bulunan hayvan ve botanik bahçesidir. 55 hektarlık alanı kapsayan bu bahçe ilk olarak 1993 yılında yalnızca bir kuş bahçesi olarak açılmıştır. Hatta dünyanın en büyük kuş kafesleri bu hayvanat bahçesinde yer almaktadır fakat daha sonra diğer hayvanlara da ev sahipliği yapmış ve hacmi genişletilmiştir. Şimdi ise bu hayvanat bahçesi içinde 4 binden fazla hayvan türünü barındıran büyük bir oluşumdur. 

pairi-daiza.jpg


Aziz Bavo Katedrali

Belçika'nın Gent kentinde bulunan tarihi katedral 942 yılında inşa edilmiştir. Aynı zamanda kentin başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet gösteren manevi yapı Gotik tarzında oluşturulmuştur. 1038 yılında Romanesk tarzda genişletilmiştir. En yüksek noktası 89 metre olan Aziz Bavo Katedrali, Avrupa'nın en önemli kutsal yapılarından biri olarak yerini alır. Belçika seyahatinde Gent'in sembolü haline gelen bu şahane katedrali kesinlikle görmelisiniz. Belçika'nın güzel şehirlerinden olan Gent'e gittiğinizde sizlere rehber olabilecek Gent Gezilecek Noktalar içeriğimize de göz atabilirsiniz.

aziz-bavo-katedrali-001.jpg


Meryem Ana Katedrali

Belçika'nın Anvers kentinde yer alan bir Roma Katolik kilisesidir. 1352 ve 1521 yılları arasında inşa edilen kutsal yapı, Gotik mimari tarzıyla oluşturulmuştur. 123 metre yüksekliğindeki katedral, tam 25 bin kişi kapasitelidir. Katedralin çan kulesi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunmaktadır. 120 metre uzunluğundaki manevi yapı 75 metre genişliğe sahiptir. Anvers'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken birçok yer vardır.  Anvers Gezilecek Yerler içeriğimize göz atarak öğrenebilirsiniz.

meryem-ana-katedrali-.jpg


Leuven Belediye Binası

Kentin Grote Markt Meydanı'nda Aziz Peter Kilisesi karşısında bulunan yapı, 1448 ile 1469 arasında inşa edilmiştir. Geç Gotik mimari usulüyle oluşturulan yapının mimarı Jan van der Eycken'dir. Nişler ve konsolları ile göz dolduran belediye binasında 236 adet heykel bulunmaktadır. Leuven'in simgesi haline gelen yapı, 1794 yılından bu yana kentin belediye başkanlarının portrelerine de ev sahipliği yapmaktadır.

leuven-belediye-binasi.jpg


Gravensteen Kalesi

Bu yapı şehrin Ortaçağ döneminden kalma kalelerinden biridir. 1180 yılında inşa edilen kale Haçlı Seferleri’nin ardından oluşturulmuştur. Asırlara meydan okuyan şaşalı kale 1885 yılında aslına uygun biçimde restore edilerek daha da sağlamlaştırılmıştır. Gent turizmine hareketlilik getiren Gravensteen Kalesi, bölgenin simge yapıtlarından birisi olup kentte muhakkak ziyaret edilmesi gereken mekanların başında gelmektedir.

gravensteen.jpg


Bizim Leydi Kilisesi

13 ve 15. Yüzyıllar arasında şehirde inşa edilen en büyük kiliselerden biridir. Aynı zamanda kulesinin yüksekliği yaklaşık olarak 122 metredir. Bu yükseklik kulenin yeryüzünde tuğladan inşa edilen en yüksek ikinci kule olmasını sağlamıştır. Gotik tarzda inşa edilen manevi yapı Roma Katolik kilisesi olarak hizmet vermektedir. Brugge’de mutlaka gezilip görülmesi gereken yapıtlardandır.

bizim-leydi-klisesi.jpg


Bourse de Bruxelles(Borsa Binası)

Günümüzde Avrupa Borsalar Birliği tarafından kullanılmaktadır. 1873 yılında yunan tarzı mimarisiyle yapılmıştır. 13.yy'dan kalan bir manastırın kalıntıları üzerinde yükselen tarihi bir yapıdır. Ticari işlemler dışında yılın belli dönemlerinde geçici bir müzeye dönüşmektedir. Grand Place'ın hemen arkasında bulunmaktadır. 

bourse-de-bruxelles.jpg

Adres: Place de la Bourse, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 509 12 11


Kraliyet Silah ve Askeri Tarih Müzesi

Brüksel'de bulunan önemli müzelerden biridir. Dünya'nın en gelişmiş müzelerinden olan yapıda görebileceğiniz bir sürü eser bulunmaktadır. Müzenin yapım teklifi 1875 yılında gerçekleşmiş de olsa o zamanın şartlarından dolayı 20. yüzyılın başında gerçekleşmiştir.kraliyet-silah-ve-askeri-tarih-muzesi.jpg


Horta Müzesi

Art-Nouveau akımının en başarılı isimlerinden Victor Horta'nın hayatına ve çalışmalarına ithafen 1963'de Gilles Bölgesi yöneticileri tarafından yapılmıştır. 20. Yüzyılın ortalarına kadar çalışmalarını sürdüren ve aslına uygun şekilde korunan bu evi gezerken, ustalığın kanıtı özelliğindeki demir işlerini, mobilyaları inceleme fırsatınız da olacaktır.horta-muzesii.jpg

Adres: Rue Américaine 25, 1060 Bruxelles, Belçika

Giriş Ücreti: 10€


Belçika'da Nerede Kalınır - Otel Tavsiyeleri

Belçika'ya gittiğinizde nerede kalacağınız konusunda kafanızda soru işareti kalmasın diye biz sizler için, bütçenize göre otelleri derledik. otel listemize göz atarak size en uygun oteli bulabilirsiniz. İşte Belçika'nın en iyi otelleri...


Hotel Agora Brussels Grand Place 

Hotel Agora Brussels Grand Palce, Kral Köşkü'ne 220 metre uzaklıkta yer almaktadır. 1696'dan kalma tarihi bir binada hizmet vermektedir. Otel genelinde ücretsiz wifi ve odalarında üç camlı pencereler mevcuttur. Otel ile anlaşmalı restoran "Gaufre de Bruxelles" çay evinde 7:30'dan sonra kahvaltı edebilirsiniz.

hotel-agora.jpg

Adres: Rue des Eperonniers 3, 1000 Brussel centrum, Belçika

Telefon: +32 2 502 36 41

Fiyat: 100€'dan başlayan fiyatlarla


Aloft Brussels Schuman 

Aloft Brussels Schuman Otel, Avrupa Parlementosu'na 550 metre uzaklıktadır. Ücretsiz WiFi erişimine sahip modern ve şık odalara sahiptir. Brüksel'in tarihi merkezine 15 dakika uzaklıkta olması, turistlerin tercih etmesine neden olmaktadır.

aloft-brussels-schuman -001.jpg

Adres: Place Jean Rey, 1040 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 800 08 88

Fiyat: 110€ - 140€ fiyat aralığında


Aris Grand Place Hotel

Aris Grand Place Hotel, Brüksel şehir merkezinde ideal bir konumda bulunmaktadır. Grand Place'e yaklaşık 100 metre ve Brüksel Merkez İstasyonu'na 300 metre uzaklıktadır. Tüm otel odalarında ücretsiz WiFi, klimauydu TV, çalışma masası bulunmaktadır. Ayrıca konuklar için her sabah uygun fiyata açık büfe kahvaltı servisi de vardır. 

aris-grand-place-hotel.jpg

Adres: Rue du Marché Aux Herbes 80, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 514 43 00

Fiyat: 90€ - 160€ fiyat aralığında


ibis Hotel Brussels off Grand'Place

Hotel ibis Brussels off Grand' Place, Brüksel'in tarihi merkezinin tam ortasında bulunmaktadır. Grote Markt'a ve Manneken Pis Heykeli'ne 150 metre, Brüksel Merkez Tren İstasyonu ve Rue Neuve Alışveriş Bölgesi'ne 5 dakika yürüme mesafesindedir. Otelde ücretsiz WiFi, klima, düz ekran TV, uydu kanalları mevcuttur. Haftanın her günü hizmet veren otel barında içecekler ve Belçika biraları servis edilmektedir. 

ibis-hotel-brussels.jpg

Adres: Rue du Marché Aux Herbes 100, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 514 40 40

Fiyat: 110€-150€ fiyat aralığında


Warwick Brussels - Grand Place 

Otel Warwick Brussels - Grand Place Brüksel'in merkezindedir. Grand Place ve Brüksel Merkez İstasyonu'na 2 dakikalik bir yürüme mesafesindedir. Otel, fitness salonu ve saunaya ücretsiz bir şekilde imkan tanıması ile çok fazla tercih edilmektedir. 

otel-warwick.jpg

Adres: Rue Duquesnoy 5, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 505 55 55

Fiyat: 120€ - 3000€ fiyat aralığında


Belçika'da Nerede Ne Yenir, Ne İçilir?

Belçika denildiğinde akla üç şey gelmektedir. Çikolata, midye ve bira. Bunların yanında waffle ve patates kızartmasını da mutlaka denemelisiniz.

midye.png

Belçika'nın en iyi çikolata markalarından bazıları; Pierre Marcolini, Leonidas, Elizabeth, The Old Chocolate House, Neuhaus, Guylian, Godiva bu markaların en az birinin çikolatalarını tatmadan gelmeyin demek yanlış olmaz heralde...

belcika-cikolatalari.jpg

Belçika'ya gittiğinizde nerede ne yemeniz gerektiği hakkında hiçbir fikriniz yoksa aşağıdaki restoranlara göz atabilirsiniz.


1. The Beerwall

Belçika'nın Bruggue şehrinde bulunuyor. İsminden de anlayabileceğiniz üzere dış tasarımı tam olarak "Bira Duvarı" şeklindedir. Bir tarafı nehir kenarına baktığından oldukça sevilen bir yerdir. Ancak nehir kenarında yer bulabilirseniz oldukça şanslısınız demektir. Ayrıca dışarıda oturduğunuzda sizleri sıcak tutacak ısıtıcılar da mevcuttur.

beerwall.jpg

Adres: Wollestraat 53, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 61 12 22


2. De Garre

Brugge'e gelip bira içmek isteyenler buraya uğramadan gitmezmiş diye bir söylenti var. Şehir meydanına oldukça yakın olan De Garre daracık bir sokakta konumlanmıştır. Biranın dışında herhangi bir aparatif satılmamaktadır. Sadece ev yapımı olduğunu iddia ettikleri özel biraları var. Bardağı 4.5€ olan biranın alkol oranı oldukça yüksek ve tadı çok lezzetli. Yanında ikram ettikleri bir de kaşara benzer bir peynir var.

de-garre.jpg

Adres: De Garre 1, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 34 10 29


3. T’Brugs Beertje

Brugge'de bilinen bir pub. Çok kalabalık olduğu için yer bulmak oldukça zordur. Eğer şanslıysanız güzel bir yere oturup, Bira ve patates kızartması ile güzel bir keyif yapabilirsiniz. Biranın birçok çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca aparatifler de mevcuttur.

t’brugs-beertje.jpg

Adres: Kemelstraat 5, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 33 96 16


4. Ribs'n Beer

Brugge Merkez'den 10 dakika yürüme mesafesiyle gidebileceğiniz Ribs'n Beer'de, bira fiyatları çok uygundur. Ayrıca nachos, fahita gibi meksika yemeklerini de bu restoranda bulabilirsiniz. 

ribs.jpg

Adres: Ezelstraat 50, 8000 Brugge, Belçika

Telefon: +32 50 70 76 77


5. Delirium Cafe

Brüksel'in bira mabedi olarak bilinmektedir. Dünya'nın her yerinden her çeşit bira bulunmaktadır. Ayrıca self servis uygulaması var. Akşam saatleri çok kalabalık olduğu için yer bulmak imkansız. Öğle saatlerinde gittiğinizde rahat rahat oturabilirsiniz. Ancak sadece bira olduğunu unutmayın.

delirium cafe.jpg

Adres: Impasse de la Fidélité 4, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 514 44 34


Belçika'ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan 2 havalimanı mevcut. Kentin kendi adıyla anılan ulusal havalimanı, Türk Hava Yolları'nın varış noktası konumundadır. Pegasus ise direkt uçuşları için Charleoi Havalimanı'nı kullanmaktadır. Şehir merkezinde çoğu yer yürüme mesafesindedir. Özellikle turistik bölgelerin birbirine uzaklığı 10 dakika ile 40 dakika arasında değişmektedir.

bruksel.jpg


Belçika Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Brüksel Havalimanı, kent merkezinden 11 kilometre uzaklıktadır. Şehrin hava yollarını sırtlayan bu havalimanının şehir merkezine uzak olması, şehir içine transfer seçeneklerinin artmasındaki önemli etkenlerden biridir. Şehir içi turistik yerlere yürüyerek ulaşım sağlamak mümkündür. En fazla 40 dakika arasında değişen yürüme mesafesine sahiptir. Bu yüzden çok fazla toplu taşıma aracı kullanmaya gerek duymayacaksınız. Eğer ki kullanmak isterseniz aşağıda sizler için toplu taşımalar hakkında bilgiler verdik.


1. Tren

Pek çok gezgin kent merkezine ulaşım konusunda tren seferlerine öncelik verdiği bilinmektedir. Demir yolu araçları, terminal binasının altında bulunan istasyondan, her 15 dakikada bir Brüksel'deki üç tren garına doğru hareket etmektedir. Merkezi tren garına yolculuk 15-20 dakikada tamamlanmaktadır. Tren biletleri ise; 1. sınıfta yolculuklar için 10.30€, 2.sınıf yolculuk yapmak için ise 8.60€'dur. Biletleri istasyonun bulunduğu yerdeki gişeden alabilirsiniz. Pahalı geldiyse daha ucuz bir yöntemi de mecvut, Zaventem Köyü'ndeki istasyona uğrayan banliyö trenleriyle de kent merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak istasyona ulaşmak için 25 dakika yürümeniz gerekmektedir. Biletleri ise sadece 2,90€.

belcika-trenleri2-001.jpg


2. STIB Otobüsleri

Kent merkezine ulaşım için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir diğeri ise STIB otobüsleri. Araçlar gelen yolcu salonunun bir alt katında bulunan duraklardan kalkmaktadır. 12 hat numaralı araç, hafta içi saat 20.00'a kadar hizmet vermektedir. Otobüs ekspres olduğu için sadece belirli duraklara uğramaktadır. Ancak bu özelliği açısından çok da belirgin bir fark yaratmıyor. 21 numaralı otobüs de hafta içi 20.00'dan sonra ve hafta sonları çalışmaktadır. 20-30 dakika arasında değişen sıklıkta kalan otobüslerin sefer süresi yaklaşık 30 dakikadır. Otobüse binmek için ödemenmiz gereken bilet fiyatı ise 4,50€'dur. Eğer bileti araca bindikten sonra almak isterseniz, fiyat 6€'ya yükselebiliyor. Almış olduğunuz bilet ile 60 dakika boyunca tren, otobüs ve tramvay hatlarına aktarma yapabilirsiniz.

stib-.jpg


Belçika'ya Ne Zaman Gidilir?

Eğer çok turist sevmiyorsanız, Brüksel ve Brüj, gezmeniz gereken yerlerden değildir. Özellikle Brüj küçük bir şehir olduğu için bir turist yığınının içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Ancak bu şehirlerde sonbahar görece sakin ve huzurludur.

belcika-kis.jpg

  • En soğuk ay; Ocak / ortalama 3 derece
  • En sıcak ay; Temmuz / ortalama 18 derece

Ülke genel olarak soğuktur. Soğuk sevmiyorsanız yazın ortasında gidebilirsiniz. Ancak senenin bazı bölümleri birer haftalık 25-30 derecelere çıktığı görülüyor. Bu zamana denk gelirseniz daha verimli bir tatil olacaktır.


Belçika'nın Festivalleri

Birçok ülkede olduğu gibi, Belçika'da yıl içerisinde birden fazla festival düzenlenmektedir. 

  • 25 Aralık ve 1 Ocak arasında Noel ve yeni yıl kutlamaları yapılmaktadır.
  • 24 Ocak ve 5 Mart tarihlerinde Uluslararası Anime Film Festivali düzenlenir.
  • 24 Mart ve 5 Nisan arasında Brüksel Uluslararası Fantastik Film Festivali düzenlenmektedir.
  • 20 Mayıs Belçika LGBTI yürüyüşlerine tanık olabilirsiniz.
  • Mayıs ayının sonlarına doğru üç gün boyunca Brüksel Caz Maratonu düzenlenir.
  • 17-24 Haziran tarihleri arasında Belçika Film Gösterimi yapılmaktadır.
  • 28-31 Temmuz'da Dünya müziklerinin çalındığı ücretsiz Sfinks Mixed düzenlenmektedir.
  • 12-15 Ağustos tarihleri arasında Brüksel Meydanı çiçeklerle bir hali gibi kaplanır.

belcika-festivalleri.jpg


Belçika'da Gece Hayatı

Belçika'ya gittiğinizde gece dışarı çıkıp eğlencenin dibine vurun diye sizler için gece kulübü, barlar ve eğlenceli mekanları derledik


Ancienne Belgique

Brüksel'deki en iyi kulüplerden biridir. 2 bin kişilik iki salonu vardır. Biri konser için diğeri ise disko olarak kullanılmaktadır. Her iki salon da eğlencenin dibine vurmak için güzel bir tercih olabilir.

ancienne-belgique.jpg

Adres: Boulevard Anspach 110, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 548 24 84


Fuse

Fuse, şehrin en ünlü diskolarından biridir. Brüksel şehrinin güneybatı köşesindedir. Elektronik müzik severler için Belçika'da gidilebilecek en güzel diskolardandır. Her hafta sonu pek çok turist ve genci burada görmek mümkün. Kulüp üç katlıdır. Bu yüzden her katında farklı müzik türleriyle gecenize renk katabilirsiniz.

belgium.jpg

Adres: Rue Blaes 208, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 511 97 89


You Night Club

Belçika'nın en gözde kulüplerinden biri olan You Night Club, çoğunlukla genç insanların tercih ettiği mekanlardandır. Cuma ve Cumartesi gece 11'den sabah 5'e kadar açıktır. Pazar günleri ise 4'e kadar.you-night-club.jpg

Adres: Rue Duquesnoy 18, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 2 639 14 00


Halles Saint Gery

Eski bir pazar yeri olan Halles Saint, birçok fuar ve festivale ev sahipliği yapmaktadır. Festivaller sırasında düzenlenen geceler boyunca, burası tam bir gece kulübüne dönüşmektedir. Eğer bu zamana denk gelirseniz mutlaka gidip eğlenin.

halles-saint-gery.jpg

Adres: Place Saint-Géry 1, 1000 Bruxelles, Belçika


Madame Moustache

Madame Moustache, şehrin merkezinde yer almaktadır. Kesinlikle şehrin en kendine özgün kulüplerinden biridir. Burası 50's tarzında dekore edilmiştir. Kendine özgün temasıyla turistlerin dikkatini çeken bu kulüp. Unutulmaz geceleri yaşamak için değecek bir yer.

madame-moustache.jpg

Adres: Quai au Bois à Brûler 5-7, 1000 Bruxelles, Belçika

Telefon: +32 489 73 99 12

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.