Astana'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kazakistan'ın başkenti Astana yaklaşık 650 binlik nüfusuyla ülkenin en büyük şehirlerinden biridir. Astana'da birçok tarihi ve turistik mekan yer almaktadır. İşte, Astana'da gezilip görülecek yerler...
Astana'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bayterek Kulesi

Bayterek ‘Uzun kavak’ manasına gelmektedir. Bu kule Astana’nın başkent oluşuyla yapılmıştır. Hem anıt hem de gözlem kulesi olarak 1997’de inşa edilmiştir. 2002 yılında hizmete açılan kule tam 105 metre yüksekliğe sahiptir. Kısa sürede Kazakistan’ın sembollerinden biri haline gelmeyi başarmıştır. Ülkeye gelen turistler Bayterek Kulesi’ni ziyaret ederek bol bol fotoğraflamadan şehirden ayrılmıyor.

bayterek-kulesi-001.jpg


Nur-Astana Camii

nur-astana-camii.jpg

Yalnızca bölgesinin değil İslam Dünyası’nın en muhteşem camilerinden biridir. Bilhassa Cuma Günlerinde ve Ramazan Aylarında tıklım tıklım dolan dev caminin çinileri, iç planı ve dekorasyonu çok ince düşünülmüş. İbadete uygun şekilde tertemiz bir camidir ve etrafında da oldukça geniş bir bahçe bulunmaktadır. Dışı beyaz olan Nur-Astana Camii’nin kubbeleri ve minare uçları altın sarısı rengindedir. Astana’ya yolunuz düşerse bu mükemmel camiyi ziyaret ederek burada namaz kılmayı unutmayın.


Kazakistan Ulusal Müzesi

kazakistan-ulusal-muzesi.jpg

2014 yılında açılan Kazakistan Ulusal Müzesi 74.000 metrekarelik bir binada hizmet vermektedir. Müze Astana Hall, Bağımsız Kazakistan, Antik ve Ortaçağ Tarihi Hall, Tarih Salonu, Etnografya Salonu, Modern Sanat Salonu gibi bölümlerden oluşmaktadır. Müze 3 farklı dilde bilgi vermekte olup son teknolojiyle donatılmıştır. Ülkenin derin tarihi ve sanat eserleriyle burada tanışabilirsiniz.


Palace of Peace and Reconciliation

palace-of-peace-and-reconciliation.jpg

Anlamı ‘Barış ve Uzlaşma Sarayı’ demektir. 2006 senesinde açılan bina şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir. Aynı zamanda piramidi andırması sebebiyle ‘Barış ve Uzlaşma Piramidi’ olarak da anılmaktadır. 62 metre yüksekliğe sahip olan sarayın yapımı 58 milyon dolara mal olmuştur. Birçok dine uygun konaklama ve ibadet imkanı sunmaktadır. Ayrıca içerisinde opera binası ve ulusal müze bulunmaktadır.


Assumption Rus Ortodoks Katedrali

assumption-rus-ortodoks-katedrali.jpg

Rus Ortodoks Katedrali 1991 yılında modern tarzda inşa edilmiştir. Ülkede Ortodokslara ait en önemli ibadethanelerden biri olarak bilinmektedir. Kiliseye baktığınızda tabanı koyu gri, gövde kısmı beyaz, kubbe ve çatı kısımları mavi ve altın sarısı renklerdedir. İç kısmı da gayet nezih dizayn edilen katedralin yaprak işlemeli duvarları harika görünmektedir. Kilise bilhassa Hıristiyan turistlerin ilgisini çekmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.