American Wirehair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Mutasyon sonucunda meydana gelen ve kedi türleri arasında oldukça farklı bir cinse sahip olan Amerikan Wirehair kedisi hakkında tüm bilgilere bu içerik sayesinde erişebilirsiniz. İşte, Amerikan Wirehair kedisi bakımı ve özellikleri…
American Wirehair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Amerikan Wirehair, ilk olarak 1966 yılında New York’da doğal mutasyon sonucu meydana gelmiş bir kedi türüdür. Amerikan Shorthair cinsi kedilerin babası olarak bilinen bu tür 1978 yılı itibariyle genetik çeşitliliğin korunması adına uluslararası kedi dernekleri tarafından resmi olarak kabul görülmüştür.

Amerikan Wirhair Kedisi

Büyüleyici görünümü birbirinden farklı renk ve desen çeşitliliğine sahip Amerikan Wirehair, güzel doğası ve arkadaş canlısı kişiliği ile evcil kediler arasında en popüler türlerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir.  İyi huylu, sevecen ve akıllı tavırları ile tam bir ev kedisi olan Amerikan Wirehair, kişiliği itibari ile palyaço olarak tarif edilmektedir.

Amerikan Wirehair Kişiliği

Güzel kişiliği ile bilinen Amerikan Wirehair genellikle insan odaklı bir kedi türüdür. Aile üyeleri ile her daim bağ kurmaktan hoşlandığı söylenmektedir. Sahibi ile oyun oynamaktan da oldukça zevk alan bu tür palyaço olarak adlandırılan sevilen bir kedi olduğu bilinmektedir.

Amerikan Wirhair Kedisi

Köpeğe benzer özellikleri ile ev sahiplerinin etrafında dolanmaktan ve takip etmekten vazgeçmeyen bir kişiliğe sahip olduğu söylenmektedir. Ayrıca rahat bir kanepede saatlerce yatmaktan büyük mutluluk duyduğu bilinmektedir.

Amerikan Wirehair nazik ve sevecen tavırları ile beslenmesi en kolay kedi türleri arasında yer almaktadır. Etrafında olup biten her şey ile ilgili olmaktan hoşlandığı söylenen bu tür ilgiden hoşlandığı gibi oyuncu kişilikleri ile her daim atletik oldukların söylenmektedir.

Amerikan Wirehair Görünümü

Amerikan Wirehair orta ve büyük boyutlarda iri bir cüsseye sahip görünümü vardır. Tüy yapısı diğer kedi cinslerine nazaran oldukça sık ve sert bir dokuya sahiptir. Ayrıca kıvrımlı bıyıkları ve kıvırcık tüyleri oldukça kaygan ve parlak bir görünüme sahip olduğu bilinmektedir.

Amerikan Wirhair Kedisi

Çeşitli renk ve desenlerde görülebilen Amerikan Wirehair, kuzu yününe benzer tüy yapısı ile diğer kedilerden ayrılan en büyük özelliğe sahip olduğu görülmektedir. Yuvarlak kafa yapısı, iri elmacık kemikleri ve yukarı doğru eğilen göz yapısı ile hoş bir görünüme sahip kedi türüdür.

Amerikan Wirehair Bakımı

Bakımının oldukça kolay olduğu bilinen Amerikan Wirehair düzenli kedi fırçası yada kedi tarağı ile haftalık olarak taranması, ölü tüylerin giderilmesinde en pratik yol olarak bilinmektedir.

Periodontal hastalık riskini azaltmak için kedi diş fırçası ile ağız sağlığı korumanızın önemli olduğu söylenmektedir. Ayrıca kulak enfeksiyonlarına karşı yumuşak bir bez ile silinmesinin olduça etkili olduğu bilinmektedir.

Amerikan Wirhair Kedisi

Amerikan Wirehair sağlığının korunmasında kaliteli kedi maması ve kedi kumu kullanımı oldukça önemli olduğu bilinmektedir. Bazı yetiştiriciler kedi kumunun kristal olarak değil, topaklanabilir suni kum kullanılmasının önemli olduğunu belirtmektedir.

Amerikan Wirehair Sağlık Durumu

Kedi türleri arasında en sağlıklı cinslerden bir tanesi olan Amerikan Wirehair, herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip olduğu görülmemiştir. Dikkatli üreme, sağlam ve sağlıklı melezlerin dünyaya gelmesini sağladığı bilinmektedir.

Amerikan Wirhair Kedisi

Amerikan Wirehair sahiplenmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken kaba ve kıvırcık tüylerinin bakımının yapılmaması durumunda balmumu şeklinde toplanması olacaktır. Bu durumun önüne geçmek için kedi kuaförü ile sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Amerikan Wirhair Kedisi

Dikkat edilmesi gereken bir başka durumun ise yağlı bir cilt yapısına sahip olmasından dolayı stres ya da hava değişikliklerine bağlı olarak deride meydana gelen cilt sorunları olduğu söylenmektedir. Bu durum için veteriner hekim kontrolüne başvurmanız gerekmektedir.

Amerikan Wirehair Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Çocuklu aileler için oldukça doğru bir kedi türü olduğu söylenmekte olan Amerikan Wirehair, eğlenceli bir kedi cinsi olduğu söylenmektedir. Çocuklar ile oyun oynamaktan büyük zevk aldığı bilinmekte olan bu tür, interaktif oyunlar ve hile yetenekleri gelişmiş olduğu bilinmektedir.

Amerikan Wirhair Kedisi

Köpek dostu olarak da bilinen Amerikan Wirehair, kibar ve saygılı dostluklarda oldukça uyumlu olduğu görülmektedir. Küçük evcil hayvanlardan kuş ile dahi iyi anlaşma özelliğine sahip olan bu tür, doğuştan gelen avcı yeteneği ile bilinse de eğitilmesi durumunda zarar vermediği söylenmektedir.

Amerikan Wirhair Kedisi

Amerikan Wirehair sahiplenmeniz durumunda eğer ki evinizde başka bir evcil hayvan var ise ilk aşamada kontrollü ve gözetim altında aynı ortamı paylaşmalarına dikkat ediniz. Ayrıca küçük çocuklar ile de ilk tanışmada kontrol etmeniz önerilmektedir.

Amerikan Wirehair Özellikleri

  • Nazik, sakin ve zeki yapısı ile en çok tercih edilen ev kedisi türleri arasında yer almaktadır.
  • Amerikan Wirehair 1960’lı yıllarda doğal mutasyon sonucu meydana geldiği bilinmektedir.
  • Sıkı, iri, esnek ve sert tüy yapısı ile adeta kuzu postunu andırdığı yumuşak bir dokuya sahiptir.
  • İnsan odaklı kişiliği ile sahibi ve çocuklar ile oldukça iyi geçinebildiği gibi oyun oynamaktan büyük zevk almaktadır.
  • Ilımlı mizacı ile diğer evcil hayvanlarla uyumu oldukça başarılı olduğu söylenmektedir.
  • Amerikan Wirehair sessiz yapısı ve uysal tavırları ile sahiplerine yakın bir noktada uyumaktan büyük zevk aldığı bilinmektedir.
  • Sağlıklı yapısının korunması ve yaşamsal faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için kaliteli kedi maması ve suyunun her daim düzenli ve uygun dozda verilmesi önemlidir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri, Cinsleri ve Irkları – İlgi Duyulan 51 Kedi Türü ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.