American Curl (Kıvırma) Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Kedi türleri arasında en çok tercih edilen Amerikan Curl, bakımı ve özellikleri bakımında oldukça sevimli bir kedidir. İşte, bu yazımızda Amerikan Curl kedisi hakkında tüm detayları öğrenebilirsiniz.
American Curl (Kıvırma) Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Surat yapısı itibari ile her daim şaşkın bir ifade sergilemekte olan Amerikan Curl, birçok ülkede bulunuyor olsa da rastlanması bir hayli zor kedi cinsleri arasında yer almaktadır.

Bunun sebebi olarak Kedi Yönetim Konseyi’nin onayını almamış olması gösterilmektedir.

Amerikan Curl Kişiliği

Amerikan Curl, insanlar ile içli dışlı yapısı ile tam anlamıyla insan odaklı kişiliğe sahiptir. Diğer kedi türlerine nazaran bir hayli sessiz olan bu cins, çevresi ile iletişim kurmayı asla ihmal etmemektedir. Enerjisi yüksek olmasının yanı sıra daha nazik yaşamayı tercih eden Amerikan Curl son derece akıllı ve meraklı bir yapıya sahiptir.

amerikan curl bakımı ve özellikleri

Çevreyi keşfetmekten oldukça büyük bir zevk alan Amerikan Curl, özellikle ev içerisinde tehlike oluşturabilecek dolap kapakları ile uzun vakitler geçirebilmektedir. Bu özelliği nedeniyle ulaşabileceği dolaplara ne koyduğunuza dikkat etmeniz gerekecektir. Kedi dünyasında Peter Pan olarak adlandırılan Amerikan Curl, oyuncu kişiliği ile her daim eğlenmeye ve eğlendirmeye hazır beklemektedir.


Amerikan Curl Görünümü

Amerikan Curl görünümü dolayısıyla diğer kedilerden oldukça farklıdır. Bu sıra dışı ayırt edici özelliği kulaklarından kaynaklı olsa da, oldukça sevimli suratı onu her daim şaşkın bir mizaha sürüklemektedir. Ayrıca Amerikan Curl cinsinin yavruları doğum sonrası düz kulaklı olarak dünyaya gelmektedir. Ortalama 1 hafta içerisinde kulakları kıvrılmaya başlayarak 4 aylık süre içerisinde 90 derecelik açı ile kalıcılığını sağlayacaktır.

amerikan curl bakımı ve özellikleri

Genellikle 7 ila 10 kilo aralığında değişiklik gösteren Amerikan Curl orantılı vücut yapısı ile oldukça sağlıklı bir görünüme sahiptir. Amerikan Curl doğuştan gelen renk çeşitliliği ile duman, siyah, çikolata ve desenli olarak yumuşak ve ipeksi tüy yapısına sahiptir.

Amerikan Curl gözleri geniş ve yuvarlak yapısı ile genellikle tüy desenleri ve tonlamalarına uygun renge sahip olduğu bilinmektedir. Ancak herhangi bir renk de olabilir. Beraberinde tüy ile çevrili kuyruğu Amerikan Curl vücut yapısı ile orantılı uzunluğa sahiptir.


Amerikan Curl Bakımı

Kısa ya da uzun tüyleri ile oldukça göz alıcı görünen Amerikan Curl bakımı oldukça önemlidir. Haftalık rutin olarak kedi tarağı ile düzenli işlemler gerçekleştirmeniz, tüy dökülmelerini ve yıpranmaların önüne geçecektir. Ayrıca sıcak havalarda meydana gelen ölü tüy dökülmelerinin artmasından dolayı daha sık tarama işleminde bulunmanız gerekecektir.

amerikan curl bakımı ve özellikleri

Amerikan Curl, beslenme bakımında her daim kilo almaya müsait bir bünyeye sahiptir. Öğünlerini her daim kontrollü ve yeterli miktarda vermeye özen göstermeniz gerekmektedir. Ayrıca Amerikan Curl en kaliteli kedi maması tüketimi gerçekleştirmesi oldukça önemlidir.

Diş sağlığını korumak enfeksiyon riskini azaltmak için düzenli diş fırçalaması gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bir çok kedi hastalığına sebep olan dışkılamanın oldukça temiz ve hijyenik bir ortamda kaliteli kedi kumu ile gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Kedi kumu seçimlerinizde kristal yada toplanabilir kum tercihinde bulunabilirsiniz.


Amerikan Curl Sağlık Durumu

Amerikan Curl, genel anlamda genetik bir hastalık taşımamaktadır. Ancak bazı Amerikan Curl’lar da kulak kanallarının kıvrılmanın etkisi ile daralmasından dolayı kulak enfeksiyonları ile ilgili hastalıklar görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda veteriner hekim tarafından kontrol edilmesi oldukça önemli olacaktır.

amerikan curl bakımı ve özellikleri

Kaliteli kedi maması ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda Amerikan Curl sağlıklı ve mutlu bir yaşam süresi olacaktır. Hemen hemen her kedi cinsinde rastlanan belli başlı hastalıklardan korunması adına belirtilen zamanlarda aşılama ve muayene edilmesi gerekecektir.


Amerikan Curl Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Amerikan Curl diğer evcil hayvanlar ile de kolaylıkla etkileşim haline girebilmektedir. Köpek dostu kişiliği ile bilinen kedi, küçüklükten itibaren bir arada büyütülmesi durumunda dostları ile oyun oynamaktan ve yaramazlık yapmaktan asla vazgeçmeyecektir. İlk zamanlarda kontrollü olarak evcil hayvanlar ile aynı ortamda bulunması oldukça önemlidir.

amerikan curl bakımı ve özellikleri

Güler yüzlü ve nazik kişiliği ile Amerikan Curl oldukça cana yakın bir kedi türüdür. Özellikle çocuklar ile bir hayli uyum içerisinde yaşamakta olan Curl, aile fertleri ile her daim vakit geçirmekten büyük mutluluk duymaktadır. Küçük çocuklar ile olan diyaloğunda her daim zarif ve ince davranışları ile bilinen bu tür, patilerini suratlarda gezdirmekten oldukça hoşnut olacaktır. Ayrıca sevimli kişiliği ile her daim okşamanızdan hoşnut kalacak olan Amerikan Curl, fazla oynanması durumunda kulaklarında kırılma meydana gelebilmektedir. Bu açıdan yetişkin ve çocukların dikkatli bir şekilde sevmesi gerekmektedir.


Amerikan Curl Özellikleri

  • Amerikan Curl cinsi yavruları düz kulaklı olarak dünyaya gelmesinin ardından ortalama bir hafta içerisinde kulakları kıvrılmaya başlamaktadır. Yaklaşık olarak dört ay içerisinde 90 derecelik bir kıvrıma ulaşacaktır. Bu durum onu diğer kedilerden ayıran en belirgin özelliğidir.
  • İnsan canlısı kişiliği ile her daim iletişim içerisinde olmak isteyen Curl, genellikle sessiz bir yapıya sahiptir.
  • Zeki ve meraklı kişiliği her daim keşfetmeye açık olmasından dolayı dolap kapaklarını açmakta oldukça usta bir özelliğe sahiptir.
  • Kulaklarının kıvrımlı bir yapıya sahip olmasından dolayı fazla sevilmesi durumunda kulak bölgesinde kırılmalar meydana gelebilmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri, Cinsleri ve Irkları – İlgi Duyulan 51 Kedi Türü ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.