Aliexpress Güvenilir mi? 10$ İndirimle Hemen Üye Ol | 2024

Dünyanın önde gelen e-ticaret platformu Aliexpress güvenilir mi? Alışveriş yaparken nelere dikkat edilmeli? sorularını yanıtlıyoruz..
Aliexpress Güvenilir mi? 10$ İndirimle Hemen Üye Ol | 2024

Çin merkezli AliExpress, bağımsız ve küçük işletmelerin ürünlerini uluslararası müşteri kitlesine satmalarına olanak tanıyan popüler bir e-ticaret sitesidir. Alibaba Group bünyesinde hizmet vermekte olan AliExpress.com, kullanıcılarına milyonlarca ürün seçeneği arasında elektronikten modaya, takıdan giyime, aksesuardan spor malzemelerine ve hatta dekorasyon malzemeleri dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. 

Aliexpress Güvenilir mi?

Aliexpress Güvenilir mi?

Çevrimiçi alışveriş yapan müşterilerin bilmek istediği ilk şey, alışveriş yaptıkları sitenin güvenilir olmasıdır. Dünya üzerinde e-ticaret konusunda kendini kanıtlamayı başarmış AliExpress, son zamanlarda kullanıcılar tarafından güvenli mi? sorularını beraberinde getirmektedir. 

Çin menşeli ürünlerinde genellikle ucuz ve kalitesiz olduğu yönünde yanlış bir algı bulunmaktadır. AliExpress'teki birçok ürün, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki mağazalarda bulunan eşdeğer ürünlere ödeyeceğiniz fiyatlardan çok daha makul ve kalitelidir.

AliExpress, alıcı koruması programı kapsamında müşteri destekli bir hizmet sunmayı hedeflerken, ürünün gelmemesi ya da belirtildiği şekilde teslim edilmemesi durumunda tam para iade garantisi sunmaktadır. Tüm bu özellikleriyle AliExpress sitesi güvenilir bir alışveriş olanağı sağlamaktadır. AliExpress Türkiye sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Benzer Tavsiyeler
Aliexpress İndirim KuponuAliexpress Vergi Oranları

Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aliexpress Güvenilir mi?

AliExpress üzerinden ilk kez ürün satın almak isteyen kullanıcıların, güvenilirlik konusundaki tüm endişelerini ortadan kaldıracak detaylı bir inceleme yaptık. Öncelikle ilk satın alma işleminizi nasıl yapacağınız ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda açıklamalarda bulunacağız. AliExpress'te alışveriş yaparken dikkat etmenizi ön gördüğümüz durumlar arasında;

  • Satıcının geri bildirim derecesi, 4.5'ten büyük geri bildirim puanına sahip olması,
  • Satıcının gönderdiği siparişlerin sayısı, en az 100 sipariş göndermiş olması,
  • Ürün ve mağaza yorum sayısı, en az 50 değerlendirmeye sahip olması.

AliExpress ilk satın alma işlemlerinizi gerçekleştirmek için üyelik işlemlerinizi tamamlamanız ve beğendiğiniz ürünleri sepete eklemeniz yeterli oalcaktır. Sepetinizde yer alan ürünleri satın almak için firma tarafından sunulan 3 aşamalı onay ekranına geçiş yaparak siparişinizi tamamlayabilirsiniz. Üyelik işlemleri, ürün ekleme ve çıkartma, sipariş onayı gibi tüm işlemleri adım adım görüntüleyebileceğiniz AliExpress Üzerinden Nasıl Alışveriş Yapılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

1. AliExpress Alıcı Koruması

Aliexpress Güvenilir mi?

İnternet üzerinden online satın alma işlemleri, bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. Online alışverişlerde, satın almak istediğiniz ürünü önceden göremez, çalışıp çalışmadığını kontrol edemez ve ürün kalitesini test edemezsiniz. Tanınmış bir markayı satın alıyorsanız çevrimiçi yorumları okuyabilir, mağaza puanlamasına bakabilirsiniz. 
Online alışveriş işlemlerinde %100 alıcı koruma garantisine sahip AliExpress.com, diğer internet alışveriş sitelerine nazaran kaliteli bir politika yürütmektedir. Şirket kullanıcılarına iki önemli garanti seçeneği sunmaktadır. Bunlar arasında;

  • Siparişi almazsanız tam bir geri ödeme: Satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz ürünün gelmemesi veya satıcının belirttiği zaman çizelgesinde tarafınıza ulaşmaması durumunda, tam bir geri ödeme için başvurabilirsiniz.
  • Ürün tanımlandığı gibi değilse tam ve kısmi geri ödeme: Satın alma işleminizi gerçekleştirdiğiniz ürünün beklediğinizden farklı çıkması durumunda iki farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Tam geri iade almak için ürünün geri gönderilmesi, kısmı geri iade ödemesi almak için ürünün sizde kalması yeterli olacaktır.

2. AliExpress Anlaşmazlık Çözümü

Aliexpress Güvenilir mi?

AliExpress kullanıcılarına eksik, hatalı ya da ulaşmamış ürünlerin geri ödemesini alma olanağı sunmaktadır. Bu işlem yalnızca "Geri Ödeme" düğmesine tıklamak kadar kolay değildir. AliExpress'te anlaşmazlık süreci üç adımdan oluşmaktadır. 

  • Öncelikle satıcıyla iletişim kurmanız ve sorununuzu doğrudan dile getirmeniz gerekmektedir. Siparişinizi tamamlamadan önce veya tamamlamanızın ardından 15 günden fazla bir anlaşmazlık varsa bu yöntemi kullanmanız gerekecektir. Hala tamamlama öncesi aşamadaysanız ve satıcı işbirliği yapmayı reddediyorsa, sipariş kapanana kadar beklemeniz ve sorunu AliExpress'le görüşmeniz gerekmektedir. 
  • İkinci olarak 15 günlük süre içerisindeyseniz ve satıcıdan aldığınız cevaplar karşısında ne yapacağınız konusunda emin değilseniz anlaşmazlık bileti açabilirsiniz. Anlaşmazlık bileti açmanız, siz ve mağaza arasında ki anlaşmazlığı resmi bir hale getirmektedir.
  • Üçüncü olarak ise mağazayla resmi tartışmadan memnun değilseniz, yaşadığınız sorunu AliExpress'e iletebilirsiniz. Bu işlem sonrasında AliExpress, mağaza ve siz arasında aracılık yapacaktır.

3. AliExpress Saygın Satıcı Bulmak

Aliexpress Güvenilir mi?

AliExpress'te iade ve anlaşmazlık durumlarından kaçınmanın en kolay yolu, saygın bir satıcı bulmak ve alışverişlerinizi güvenilir mağazalar üzerinden gerçekleştirmektir. AliExpress üzerinden alışveriş yapan müşteriler, güvenilirliğinden emin olduğu saygın satıcılardan defalarca alışveriş yapmaktadır. Satın almak istediğiniz ürünün mağaza yorumlarına, geri bildirimlerine ve puanlamalarına bakarak bu konuda daha doğru bir adım atabilirsiniz. Ucuz ve güvenilir bir alışveriş için Aliexpress Güvenli mi? içeriğimize tıklayarak mağaza yorumları ve puanları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

4. AliExpress Geribildirim Sayfası

Aliexpress Güvenilir mi?

AliExpress aracılığıyla bir satıcıyı kontrol etmenin en kesin yolu, mağa geçmişini kontrol etmektir. Herhangi bir satıcının sayfasına giriş yaparak "Geribildirim" sekmesine tıklayınız. Her satıcı bir "Olumlu Geribildirim" yüzdesine ve "Geribildirim Puanına" sahiptir. Geribildirim puanı, müşterilerin satıcı için verdiği tüm puanların toplamını göstermektedir. Sayfanın ilerleyen kısımında yer alan yıldız derecelendirmelerini ürün, iletişim ve nakliye hızı olarak görüntüleyebilirsiniz. Belirtilen alt kategoriler, satıcının AliExpress site ortalamasının altında veya üstünde olup olmadığını göstermektedir. Son olarak sayfanın alt kısmında yer alan alıcı yorumlarını detaylıca inceleyebilirsiniz.

5. AliExpress Satıcı Garantisi

Aliexpress Güvenilir mi?

AliExpress içerisindeki mağazalar, alıcılara özel olarak korumalar sunabilmektedir. Müşteri memnuniyetini arttıran ve ürün kalitesinin arkasında olduğunu gösteren satıcı garantisi, genellikle bir mağaza içerisinde yer alan bir veya birden fazla ürün için geçerli olabilmektedir. AliExpress satıcılarının müşterileri için sunduğu garantiler arasında;

  • Zamanında Teslimat: Satın alma işleminiz belirtilen süre içerisinde tarafınıza ulaşmaması durumunda, satıcı tam geri ödeme taahhüt etmektedir.
  • İadeler ve Geri Ödeme: Ürün belirtildiği gibi değilse, satıcı tam geri ödeme teklif edeceğine söz vermektedir.
  • Yurtiçi İade: Ürününüzü nakliye masrafları veya gümrük ücretleri ödemeden alıcıya tekrardan gönderebileceğinizin garantisini vermektedir.
  • Orjinal Garanti: Elektronik ürünler için geçerli olan orjinal garanti, AliExpress taraafından ürünün onaylandığı anlamına gelmektedir.

6. AliExpress Dolandırıcılıkları Önleme

Aliexpress Güvenilir mi?

Güvenilir bir online alışverişin garantisini sunmakta olan AliExpress.com, sitenin her ne kadar güvenli olduğunu belirtse de her zaman satın alma işlemlerinizde akıllı bir müşteri olmanız gerekmektedir. AliExpress, dolandırıcılardan kaçınmanızı sağlamak için bazı ipuçları sunmaktadır. AliExpress dolandırıcılıkları önlemek için;

  • Fiyat gerçek olmayacak kadar iyi ise, muhtemelen ters giden bir şeyler olduğunu akıl etmeniz gerekmektedir. Örnek verecek olursan Aliexpress teknoloji kategorisinde yer alan bir mağazadan 10 Dolar değerinde bir iPhone satışı görüyorsunuz. Siparişini vererek 10 Dolara sahip olacağınızı hayal ettiğiniz iPhone değil, yalnızca bir telefon kılıfından ya da telefon aksesuarından ibaret olacaktır.
  • Satıcı doğrudan banka hesabına gönderim yapmanızı istiyorsa, bu alışverişi iptal etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. AliExpress site kural ve şartları gereğince ürün alımlarını yalnızca site üzerinden ödeme işlemlerini gerçekleştirerek yapmanız gerektiğini söylemektedir. Aksi taktirde satıcı ile aranızda yapacağınız ödeme işlemleri, AliExpress'in alıcı koruma politikası dışında kalacaktır.
  • Siparişi almadan önce teslimatı onaylamayın. AliExpress üzerinden satın aldığınız ürünün tarafınıza ulaşmasının ardından her şeyini kontrol ederek teslimatı onaylamanız gerekmektedir. Elinize geçmeyen ve kontrolünü gerçekleştirmediğiniz bir ürünün teslimatını onaylamanız durumunda, meydana gelebilecek hata, benzersizlik ve ürünün tarafınıza ulaşmamasını kanıtlayamazsınız. AliExpress Türkiye satış sitesine bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum